albanian matkat - ryhmämatkat - vaellukset - patikointi
albanian matka
albania matkailu
albanian matkalla kirkko
albania matkalla
albania rannikko kaupunki
albanian matka
albania matkailu
albanian matkalla kirkko
albania matkalla
albania rannikko kaupunki

Räätälöity matka - Albanian patikointimatka

Välimeren hiekkarantoja, kauniita vuoristomaisemia ja mielenkiintoisia historiallisia kohteita

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Albania on vielä toistaiseksi suomalaisille melko tuntematon, mutta erinomainen aktiivimatkakohde Välimeren hiekkarantoineen, kauniine vuoristomaisemineen ja mielenkiintoisine historiallisine kohteineen. Lisäarvoa tälle Balkanin maalle antavat myös laadukas turkkilais- ja italialaisvaikutteinen ruokakulttuuri sekä Euroopan edullisimpiin kuuluva hintataso.

Patikointimatkallamme tutustut eteläisen Albanian rannikon jylhiin maisemiin ja hienoihin hiekkarantoihin, vuoristokyliin ja antiikinaikaisiin raunioihin, Apollonian, Butrintin ja Gjirokastran historiallisia kohteita unohtamatta - kaikki mukavasti täysihoidolla.

HUOM: MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - TIRANA

Kuljetus Tiranan Äiti Teresan mukaan nimetylle lentokentältä hotellille, illallinen ja yöpyminen Tiranassa. (I)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotel Doro City tai vastaava

2. päivä - TIRANA - APOLLONIA - LLOGARA

Aamiaisen jälkeen 2 tunnin ajomatka muinaisen Apollonian korinttilaiskaupungin raunioille, joka omana aikanaan 500-luvulla eaa. oli eräs antiikin ajan suurimmista kaupungeista. Apollonian raunioilta jatkamme matkaa Joonianmeren rannikolle Vlorën kaupunkiin, jossa lounastamme. Vlorësta jatkamme vajaan tunnin ajomatkan päähän, Llogaran kansallispuistoon, jossa teemme iltapäivän päätteeksi lyhyen patikoinnin Julius Caesarin mukaan nimetyssä solassa. Yövymme Llogarassa. (A,L,I)

Majoitus
Llogara Village tai vastaava

3. päivä - GRAMA BAY - DHERMI

Päivän ohjelmassa on eräs Albanian hienoimmista patikointireiteistä. Matkaamme Llogaran kansallispuistosta alas rannikolle Palasaan, josta patikoimme rannikon suuntaisesti Pyhän Andreaksen ja Graman lahdille, joissa mahdollisuus uimiseen. Patikointipäivän päätteeksi venekuljetus Dhërmiin. Patikointia yhteensä n. 7h, nousuja ja laskuja n.450m. Yöpyminen Dhërmissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotel Splendor tai vastaava

4. päivä - NGJIPE - HIMARE

Aamiaisen jälkeen lyhyt autokuljetus luostarille, josta käsin teemme patikointiretken Ngjipen kanjoniin ja rannalle, jossa mahdollisuus uimiseen. Iltapäivällä jatkamme kävelyäVunon kylään, josta kuljetus illallisen jälkeen majoituspaikkaamme Himarëen. Patikointia yhteensä n. 4h, nousuja ja laskuja n. 400m. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Rapo´s Hotel tai vastaava

5. päivä - QEPARO - PORTO PALERMO - SARANDE

Tänään on vuorossa tutustumista perinteiseen albanialaiseen kyläelämään. Aamiaisen jälkeen lyhyt kuljetus Kudhësin kylään, josta patikoimme Qeparon kylään. Qeparosta autokuljetus takaisin rannikolle Porto Palermon lahdelle, jossa vierailemme ottomaanien aikaisessa Ali Pashan linnoituksessa ennen kuljetusta Sarandën rannikkokaupunkiin. Patikointia n. 3h, nousuja ja laskuja n. 500m. Yöpyminen Sarandassa. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotel Blue Sky tai vastaava

6. päivä - KSAMIL - BUTRINT - GJIROKASTRA

Aamiaisen jälkeen lyhyt autokuljetus Butrintin muinaiskaupunkiin, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde ja kenties Albanian hienoin historiallinen kohde. Butrintiin tutustuttuamme ajamme Ksamilin kylään, joka sijaitsee Etelä-Albanian rannikolla, kreikkalaista Korfun saarta vastapäätä. Vapaata aikaa rannalla oleiluun. Iltapäivällä ajamme sisämaahan, Albanian toiseen historialliseen UNESCO:n maailmanperintökohteeseen, Gjirokastran hienoon historialliseen kaupunkiin, jossa vierailemme kaupungin vanhassa linnoituksessa, illastamme ja yövymme. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotel Kalemi tai vastaava

7. päivä - GJIROKASTRA - TIRANA

Tänään palaamme eteläisestä Albaniasta takaisin kohti pääkaupunkia Tiranaa. Tiranassa teemme opastetun kaupunkikierroksen kaupungin keskustan kohteissa. Jäähyväisillallinen ja yöpyminen Tiranassa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Hotel Doro City tai vastaava

8. päivä - Paluu

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lennot takaisin kotimaahan, jonne saavutaan alkuillasta. (A)

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

HUOM: Lounaat patikointipäivinä ovat retkilounaita.

Matkaohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella: Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Patikointireitit Albaniassa ovat toistaiseksi vähän käytettyjä ja siksi polut kapeita, kivikkoisia ja usein merkitsemättömiä. Päiväpatikat ovat kuitenkin kohtuullisen lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Paikallisopas tekee päätökset päiväohjelman toteutuksesta sääolosuhteiden, ryhmän kunnon ja toiveiden mukaan. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.

Tyypillinen vaelluspäivä: 

Matkatavarat säilyvät matkan aikana mukavasti hotellissa tai ajoneuvon kyydissä, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on mukana päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Albaniaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. 

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Albanian virallinen kieli on albania. Myös italiaa, englantia ja kreikkaa osataan jonkin verran. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Albanian rahayksikkö on lek (ALL). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä kaupunkien pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Myös eurot kelpaavat monin paikoin maksuvälineenä. Matkalla on täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, ruokajuomiin, juomarahoihin ja matkamuistoihin ym. ostoksiin.

Ilmasto Albaniassa on rannikkoalueilla tyypillisen välimerellinen kuivahkoine, lämpimine kesineen ja lauhkeine, kosteampine talvineen. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Kevät ja syksy ovat sään puolesta parasta aikaa patikoida Albaniassa

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia