Georgian kiertomatka

Georgian ja Armenian kiertomatka

Kahden Kaukasian maan mielenkiintoiset nähtävyydet ja kauniit maisemat

Kulttuuri
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tämä matka vie Kaukasian hienojen vuoristomaisemien, mielenkiintoisten perinteiden ja kulttuurin, sekä maukkaiden ruokien pariin. Maailman vanhimmat kristilliset valtiot, Georgia ja Armenia omintakeisine, ikivanhoine kulttuureineen, vuoristokylineen, luostareineen ja viinitarhoineen tarjoavat takuuvarmasti erilaisia matkailuelämyksiä.

Kulttuurimatka Kaukasiaan kuljettaa meidät Georgiasta Armeniaan, vieraillen molempien maiden kuuluisimmilla nähtävyyksillä, ikivanhoissa vuoriston luostareissa, hienoissa historiallisissa maailmanperintökohteissa, neuvostoajan muistomerkeillä ja tietysti molempien valtioiden pääkaupungeissa, sekä nauttien kaukasialaisesta ruoasta ja perinteisistä musiikkiesityksistä.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT TBILISIIN

Lennot Kiovan kautta Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, jossa kuljetus hotellille ja yöpyminen.

Majoitus
Museum Hotel tai vastaava

2. päivä - TBILISI

Tämä päivä on varattu Tbilisiin tutustumiseen. Georgian pääkaupungin kaupunkikuva on mielenkiintoinen sekoitus perinteistä, neuvostotyylistä sekä modernia arkkitehtuuria. Teemme kaupunkikierroksen Tbilisissä, jonka aikana näemme mm. kaupungin historiallisen turkkilaisen kylpylän ja vanhankaupungin, monia historiallisia kirkkoja, sekä 300-luvulla rakennetun Narikalan linnoituksen rauniot. Yöpyminen Tbilisissä. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Museum Hotel tai vastaava

3. päivä - MTSKHETA & GORI

Aamiaisen jälkeen lyhyt ajomatka Tbilisistä Georgian entiseen pääkaupunkiin, moninaisista kirkoistaan tunnettuun Mtskhetaan, joka on nykyisin UNESCO:n maailmanperintökohde. Vierailemme kaupungin hienoissa kirkoissa ennen siirtymistä Gorin kaupunkiin, jossa vierailemme paikallisen suurmiehen, entisen neuvostojohtaja Josif Stalinin museossa. Palaamme illaksi takaisin Tbilisiin, jossa nautimme illallisen perinteisen tanssiesityksen kera. (A,I)

Majoitus
Museum Hotel tai vastaava

4. päivä - TBILISI - DILIJAN - JEREVAN

Tänään siirrymme Georgiasta Armeniaan. Vaihdamme rajamuodollisuuksien jälkeen autoa ja paikallisopasta Sadakhlon raja-asemalla. Vierailemme Armenian Sveitsinäkin tunnettua Dilijanin kaupungissa ja hienossa, UNESCO:n maailmanperintölistalla olevassa Haghpatin keskiaikaisessa luostarissa sekä Sevan-järven rannalla ennen saapumista Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin, jossa yövymme. (A,I)

Majoitus
Aviatrans Hotel tai vastaava

5. päivä - Jerevan, Ejmiadzin & Zvartnots

Aamupäivällä teemme kaupunkikierroksen Jerevanissa tutustuen kaupungin nähtävyyksiin. Iltapäivällä retki Jerevanin ulkopuolelle, Zvartnotsin muinaistemppelin ja Ejmiatsinin katedraalin historiallisiin maailmanperintökohteisiin. Yöpyminen Jerevanissa. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Aviatrans Hotel tai vastaava

6. päivä - Khor Virap & Noravank

Aamiaisen jälkeen ohjelmassa on kuljetus Jerevanista etelään, Khor Virapin luostariin, joka sijaitsee lähellä Turkin rajaa. Täältä avautuvat näkymät armenialaisten pyhälle vuorelle Araratille, joka on tosin 1900-luvun alun kahinoissa jäänyt Turkin puolelle rajaa. Vierailemme myös Tushpan viinitilalla sekä hienossa Noravankin luostarissa ennen paluuta illaksi Jerevaniin. (A)

Majoitus
Aviatrans Hotel tai vastaava

7. päivä - Garni & Geghard

Tänään on vuorossa päiväretki Jerevanin itäpuolelle, Garnin muinaistemppelille ja Azat-joen kanjonissa sijaitsevaan Geghardin luolaluostariin, jossa pääsemme kuulemaan perinteistä armenialaista kuorolaulua. Paluu iltapäivällä Jerevaniin, yhteinen illallinen paikallisen musiikkiesityksen kera. (A,I)

Majoitus
Aviatrans Hotel tai vastaava

8. päivä - JEREVAN

Vapaata aikaa Jerevanissa kaupunkiin tutustumiseen ja ostosten tekoon. (A)

Majoitus
Aviatrans Hotel tai vastaava

9. päivä - LENNOT KOTIMAAHAN

Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Kaukasiaan ja takaisin Ukraine International Airlinesin reittilennoilla Kiovan kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan tai Armeniaan. Voimassa oleva passi on oltava mukana.

Kaukasian valtioihin matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta, sekä perusrokotuksienne voimassaolon tarkistamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Georgiassa ja Armeniassa puhutaan omaa kieltään, ja molemmissa maissa on käytössä myös omat aakkosjärjestelmät. Englanninkielen osaaminen ei ole yleistä, venäjää sen sijaan osataan edelleen melko laajalti.

Armenian rahayksikkö on dram (ADM) ja Georgian lari (GEL). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan rahanvaihtopisteissä. Paikallista valuuttaa voi nostaa myös suuremmissa kaupungeissa pankkiautomaateista, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen on Kaukasian maissa harvinaista.

Ilmasto eteläisen Kaukasian alueella on enimmäkseen subtrooppinen, ja vaihtelee voimakkaasti pinnanmuotojen mukaan. Talvet ovat alueella kylmiä ja vuoristoalueilla myös lumisia, kesät taas lämpimiä ja melko kuivia. Kevät- ja syyskuukaudet ovat sään kannalta parhaita aikoja matkustaa Kaukasian alueella.