Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat
Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka matkat

Räätälöity matka - Bhutanin patikointimatka

Omintakeinen Himalajan kulttuuri ja rauhalliset vaelluspolut Bhutanissa

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Uutuusmatka maailman onnellisimpaan maahan, mahtavien maisemien Bhutaniin!

Bhutanin kuningaskunnan, omakieliseltä nimeltään Ukkoslohikäärmeen maan pinta-alasta yli 70 prosenttia on koskematonta luontoa, ja sen alueelta löytyvät maailman korkeimmat kiipeämättömät vuoret. Tämän vähän vieraillun maan vaelluspolut vievät luonnonrauhaan, perinteiselle maaseudulle ja upeisiin Himalajan vuoriston maisemiin. 

Teemme matkan aikana päiväpatikoita sekä laaksoissa että korkealla vuoristossa, ja näemme upeita lumihuippuja, vanhoja linnoituksia ja pieniä buddhalaisia luostareita. Majoitumme matkan aikana mukavasti hotelleissa. Tutustumme matkalla myös Paron ja Punakhan laaksoihin luostareineen, Bhutanin pääkaupunkiin Thimpuun sekä Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö 

Matkaohjelma

1. päivä - KATMANDU

Saapuminen Katmanduun ja kuljetus hotellille.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotel Manaslu tai vastaava

2. päivä - KATMANDU - PARO - THIMPHU

Ikimuistoinen lento Bhutanin ainoalle lentokentälle Paroon. Koneen ikkunasta voi nähdä lennon aikana maailman korkeimpien vuorten huippuja. Jo saapuminen tähän mystiseen kuningaskuntaan herättää suuria tunteita. Parosta siirrymme majoittumaan Bhutanin pääkaupunkiin Thimphuun. Thimphu on varmasti maailman ainoa pääkaupunki jossa ei ole liikennevaloja. Kaupungin ”ruuhkaisimmassa” risteyksessä seisoo elegantisti liikennettä ohjaava poliisi. Autot saapuivat tähän uinuvaan pääkaupunkiin vasta 60-luvulla. Thimpun kaupunki sijaitsee metsäisessä laaksossa Wang Chu -joen varrella. Kaupunki oli 60-luvulle asti pieni kylä, kunnes Bhutanin kuningashuone muutti sinne ja Thimpusta tehtiin pääkaupunki. Kaupungissa on turvallinen ja rauhallinen ilmapiiri. Iltapäivällä teemme ensimmäisen, n. 2-3h patikointiretken Changangkhan luostarille. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

3. päivä - THIMPHU

Tutustumme Thimphun nähtävyyksiin sekä jatkamme patikointia Bhutanin pääkaupungin ympäristössä. Vierailemme kolmannen kuninkaan muistostupalla ja näköalapaikalla seisovalla buddhapatsaalla sekä patikoimme Thimphun pohjoispuolella sijaitseviin Tangon ja Cherin luostareihin. Patikointia yht. n. 4h  (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

4. päivä - DOCHU LA, PUNAKHA

Siirrymme Thimphusta kohti Punakhan laaksoa. Ajomatkamme alkaa nousulla yli 3000 metriä korkeaan Dochu La:n solaan, josta käsin teemme patikointiretken Lungchutsen temppelille. Temppeliltä avautuvat kirkkaalla kelillä upeat näkymät Bhutanin Himalajan korkeimmille, yli 7000-metrisille huipuille. Laskeudumme lounaalle Trashigangin kylään, josta jatkamme kävelyä lyhyen matkan Chimi Lakhangiin. Autokyyti vie meidän täältä vehreään Punakhan laaksoon, joka on yksi Bhutanin viljavimmista ja etenkin punaisen riisilajikkeen viljelyaluetta.Vierailemme maan upeimpiin kuuluvassa linnoituksessa, luonnonkauniilla saarella, kahden joen risteyksessä sijaitsevassa Punakha Dzongissa. Majoittuminen Punahkassa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

5. päivä - PUNAKHA - PARO

Tänään on vuorossa yht. n. 10km patikointiretki Punakhan laakson pohjoisosassa. Aloitamme retken Sirigangin kylästä, josta nousu Khamsum Yueleyn stupalle. Seuraamme sieltä Mo Chhu -jokea halki laakson maaseudun ja päätämme retken Punakhan linnoitukselle. Siirrymme illaksi majoittumaan Paroon. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

6. päivä - PARO

Vietämme päivän Parossa tutustuen alueen nähtävyyksiin. Bhutanin-vierailumme kruunaa nousu ja vierailu kuuluisassa Tiikerinpesän sekä Kyichu Lhakangin luostareissa. Yöpyminen Parossa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

7. päivä - PARO - KATMANDU

Heitämme hyvästit Bhutanille ja lennämme takaisin Katmanduun, jossa yövymme. (A)

Majoitus
Hotel Manaslu tai vastaava

8. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lentokapasiteetti Bhutaniin on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Bhutanin matkoille hyvissä ajoin.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Katmandu - Paro - Katmandu
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Lentoja Nepaliin
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta:

Bhutaniin saamme elektronisen viisumin, jonka järjestää paikallinen yhteistyökumppanimme. Viisumia varten tarvitaan kopio passin henkilötietosivusta. Tämä tulee toimittaa Mandala Travelin toimistolle hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 30 USD alle 15 päivän matkalla ja 50 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Bhutanin lentovarauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Bhutaniin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa voi esiintyä maan eteläosien alankoalueilla. Tämän matkaohjelman kohteissa malariavaaraa ei ole. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Bhutanin virallinen kieli on dzongkha. Maassa puhutaan kuitenkin laajalti myös englantia, koska se on käytössä koulujen opetuskielenä.

Bhutanin valuuttaa ngultrumeja (BTN) ei voi vaihtaa Suomessa. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä, hotelleissa sekä Thimpussa paikalliseksi valuutaksi. Intian rupiat kelpaavat myös Bhutanissa. HUOM: Bhutanissa on täysihoito, joten rahaa tarvitsee vain ruokajuomiin, matkamuistoihin ja muihin ylimääräisiin menoihin. Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit.

Tippikulttuuri ei ole Bhutanissa vastaavalla tasolla kuin Intiassa tai Nepalissa. Voit varata Bhutanin matkalla oppaiden ja muun henkilökunnan tippeihin n. 25-30 €.

Ilmasto Bhutanissa on suurten korkeuserojen vuoksi vaihteleva. Bhutanin keski- ja eteläosat kuuluvat pääosin subtrooppiseen ilmastovyöhykkeeseen. Matkailusesongin aikaan ilmasto on mukavan leuto, päivälämpötilojen vaihdellessa matalien laaksojen noin 25 asteesta ylempien laaksojen noin 20 asteeseen. Illat voivat ylemmillä alueilla olla viileitä. Bhutan on yksi Himalajan alueen sateisimmista alueista, ja vaikka matkailu maassa ajoittuu pääosin kuivaan kauteen on sadetakki syytä olla mukana. Monsuunisateet kestävät kesäkuusta elokuun loppuun. Paras aika vierailla Bhutanissa on Suomen kevät ja syksy.
 

Kohteitamme:

Thimpu

Bhutanin pääkaupunki Thimpu on varmasti maailman ainoa pääkaupunki jossa ei ole liikennevaloja. Kaupungin ”ruuhkaisimmassa” risteyksessä seisoo elegantisti liikennettä ohjaava poliisi. Autot saapuivat tähän uinuvaan pääkaupunkiin vasta 1960-luvulla. Thimpun kaupunki sijaitsee metsäisessä laaksossa Wang Chu -joen varrella. Kaupunki oli 60-luvulle asti pieni kylä, kunnes Bhutanin kuningashuone muutti sinne ja Thimpusta tehtiin pääkaupunki. Noin 80 000 asukkaan kaupungissa on turvallinen ja rauhallinen ilmapiiri. Sen tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu kaupungin linnoitus, käsityötaiteen keskus, kansallinen kirjasto, sekä maan kolmannen kuninkaan muistoksi rakennutettu buddhalainen stupa.

Paro

Vehreä ja viljava Paron laakso sekä kaupunki sijaitsevat Bhutanin läntisessä osassa, vanhan Tiibetin kauppareitin varrella. Laakso on yksi Bhutanin viljavimmista ja etenkin punaisen riisilajikkeen viljelyaluetta. Muita laaksossa viljeltäviä tuotteita ovat omenat ja mansikat. Paron tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat sen vanha linnoitus, Rinpung Dzong, sekä Bhutanin kansallismuseo. Kaupungissa sijaitsee maan ainoa kansainvälinen lentokenttä.

Punakha

Bhutanin vanha pääkaupunki Punakha sijaitsee Pho Chhu -ja Mo Chhu -jokien risteyskohdassa. Kaupungin tärkein nähtävyys on Punakhan linnoitus, Punakha Dzong. Linnoitusta pidetään bhutanilaisen linnoitusarkkitehtuurin loisteliainpana tyylinnäytteenä. Se rakennettiin vuosina 1637-38 ja on toiminnassa yhä tänäkin päivänä. Linnoituksessa sijaitsee lääninvirastot, oikeus sekä tärkeimmät uskonnolliset elimet. Tarinan mukaan linnoitus rakennettiin ilman piirustuksia Guru Ringpochen, toisen valaistuneen buddhan, palatsin kopioksi, jonka arkkitehtuurin hän näki unessaan.