Vietnam fillari

Kuumimmat matkakohteet 2022

2.9.2021

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

Matkavinkkejä vuodelle 2022

Mandalan matkavinkkejä talveen ja ensi vuodelle. Ohessa suosittuja kansainvälisiä kohteita, jonne kannattaa lähteä heti kun mahdollista. Ennen koronapandemiaa osa kohteista oli ruuhkaisia ja hotellit täynnä. Nyt kannattaa lähteä reissuun ennen kuin suuret massat lähtevät taas liikkeelle.

--------------------------------------------------

Kambodzha, Angkorin kuningaskunta & Angkor Wat

Maailman koristeellisimmat kivitemppelit löytyvät Kambodzasta. Erityisesti Angkor Watin temppeli on ikoninen monumentti, joka on tuttu monelle elokuvista ja matkailu ohjelmista. Yli kuuden vuosisadan aikana Khmeer-kuninkaat rakennuttivat toinen toistaan upeampia temppeleitä Mekong joen läheisyyteen. Imperiumin luhistumisen ja asutuksen siirtymisen jälkeen viidakko ja jättiläispuut valtasivat alueen ja kätkivät nämä kulttuuri aarteet vuosisatojen ajaksi. Siem Reapista ja Angkorista on tullut yksi suosituimpia matkakohteita Aasiassa. Jos et ole vielä käynyt, tai haluat kokea Angkorin uudelleen kuten 15v sitten vuosi 2022 tarjoaa tähän ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Lisää Kambodzan matkoista

Angkor+wat

Jordania, Beduiinien Petra

Tunnelmoi Beduiinien asuinmailla Petran huikeissa maisemissa. Tämä kauppakaravaanien keidas oli osa silkkitietä ja sen kautta karavaanit kulkivat lännen ja idän välillä. Petra tunnetaan upeista kanjoneistaan ja kallion seinämiin hakatutusta arkitehtuuristaan ja vesijohtojärjestelmistään. Pääset laakson yläpuoleiselle vuorelle kiveen hakattuja portaita pitkin tunnelmoimaan auringon laskua aavikon ja vuorten ylle.

Lisää Jordanian matkoista

9

Tansania, maailman parhaimmat safarit

Serengetin kansallispuisto, Ngorongoron kraatteri, Kilimanjaro ja Sansibarin saari ovat Itä-Afrikkaa parhaimmillaan. Tansania tunnetaan yhtenä maailman parhaimpana ja turvallisena safarikohteena, ja Afrikan ykkös vaelluskohteena. Tansanian kansallispuistot rikkoivat vuosi toisensa jälkeen kävijä ennätyksiä ennen Korona pandemiaa. Kannattaa harkita Tansaniaan tämän talven tai ensivuoden kohteeksi, ennen kuin matkustaja määrät palautuvat entiselleen.

Lisää Tansanian matkoista

13

Perun vaellus ja Machu Picchun rauniokaupunki

Klassikko vaellus Perun Andeilla inkojen poluilla Macchu Picchun raunioille.Tutustumme kolmipäiväisen vaelluksen lisäksi Inkojen Pyhään Laaksoon, Machu Picchun raunioihin sekä Titicaca-Järveen. Peru avautuu jälleen kansainväliselle matkailulle. Vierailu Machu Picchulla sisältyy myös Perun ja Bolivian kulttuurimatkaan.

Lisää Perun matkoista

11

Galapagos (Darwinin) saaret

Galapagos saaret sijaitsevat n. 900 km Ecuadorin rannikolta länteen. Tyynellävaltamerella sijaitseva saariryhmä on luontoystävän paratiisi ja yksi Unescon mailmanperintökohteista, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Miellyttävin tapa vierailla Galapagos Saarilla on yöpyä hotelleissa ja liikkua saarilta toisille omalla pikaveneellä. Olit sitten lintu-bongari, luontokuvaaja, sukeltaja tai muuten vain luonnosta kiinnostunut, Galapagos tarjoaa maailman luokan puitteet lomalle.

Lisää Ecuador ja Galapagos matkoista

12

Takaisin