Botswanan safarimatka

Räätälöity matka - Botswanan safarimatka

Upea luontomatka eteläisen Afrikan Botswanaan, Okavangon suistoon ja Viktorian putoksille

Räätälöity
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Luontomatka Botswanaan vie meidät eteläisen Afrikan hienoimpiin, eläimiä kuhiseviin luontokohteisiin, Botswanan Moremin suojelualueelle ja Choben kansallispuistostoon sekä Okavango-joelle. Okavango laskee Kalaharin aavikoille muodostaen suistoonsa laajan laguunien ja saarten labyrintin, maailman suurimman keitaan. Päätämme matkan upeille Viktorian putouksille Zimbabween.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Maun

Saapuminen Botswanaan, Maunin lentokentälle. Kuljetus hotelliin.

Majoitus
Thamalakane River Lodge Tai vastaava

2. päivä - Maun - Moremi

Aamiaisen jälkeen lähdemme Okavangon suistolle. Kanoottiretki Okavangojoen suiston maisemissa. Okavangojoki laskee Kalaharin aavikoille muodostaen laajan laguunien ja saarten labyrintin, maailman suurimman keitaan. Suiston alue on kuuluisa suurista nisäkäistään ja värikkäästä linnustosta. Okavangon suisto on myös Unescon maailmanperintökohde. Iltapäivällä jatkamme matkaa Moremin alueelle. Majoittumisen jälkeen illallinen ja yösafari. (A,L,I)

Aktiviteetit
kanoottiretki, yösafari
Majoitus
Bedouin Bush Camp Tai Vastaava

3. päivä - Moremi, Okavangon suisto

Kokopäivän safari Moremin alueella. Nautimme pikniklounaan matkalla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Bedouin Bush Camp Tai Vastaava

4. päivä - Moremi

Toinen kokonainen safaripäivä Moremin alueella. Koko päivän retki kuuluisalle Moremin riistansuojelualueelle, joka kattaa noin 20% Okavangon suistoalueesta. Nautimme pikniklounaan matkalla. Paluu illalliselle majapaikkaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Bedouin Bush Camp Tai Vastaava

5. päivä - Moremi - Chobe

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Choben kansallispuistoa ja Kasanessa sijaitsevaa seuraavaa majoitumspaikkaamme. Choben alueen monipuolisessa maastossa asuu alueen pinta-alaan nähden uskomaton määrä eri eläin- ja lintulajeja. Koko päivän ajomatkalla ajamme Moremin, Savutin ja Choben alueiden läpi havainnoiden samalla eläimistöä. Nautimme pikniklounaan matkan varrella. (A,L,I)

Majoitus
Chobe Safari Lodge Tai Vastaava

6. päivä - Choben kansallispuisto

Aamupäivän safariajelu Choben kansallispuistossa. Iltapäivällä jokisafari Chobe-joella. Mahdollisuus nähdä muun muassa virtahepoja, krokotiilejä ja seeproja. Auringonlaskun jälkeen illalinen safarilodgessa. (A,I)

Aktiviteetit
Safariajelu, Veneretki
Majoitus
Chobe Safari Lodge Tai Vastaava

7. päivä - Kasane - Victoria Falls

Aamiaisen jälkeen sirrymme Zimbabwen puolelle, mahtaville Viktorian putouksille. Majoittumisen jälkeen vapaata aikaa. Illalla auringonlaskuristeily Sambesijoella. (A,L)

Aktiviteetit
jokiristeily
Majoitus
Azambezi River Lodge Tai Vastaava

8. päivä - Viktorian putoukset

Vapaapäivä Viktorian putouksilla. Putoukset ovat leveydeltään 1,7 kilometriä ja näkymät sanoinkuvaamattomat. Viktorian putousten alueella on tarjolla runsaasti oheispalveluita ja aktiviteetteja. Olemme varanneet viimeisen vuorokauden omien unelmien toteuttamiseen: voit tehdä halutessasi lisämaksusta esim. ratsastusretkiä, benjihyppyjä tai maisemalentoja putousten yllä tai vaikkapa harrastaa koskenlaskua Sambesijoella. Jäähyväisillallinen. (A,I)

Majoitus
Azambezi River Lodge Tai Vastaava

9. päivä - Paluu

Kuljetus Victoria Fallsin lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Botswanassa otettiin 1.6.2017 alkaen käyttöön rajalla perittävä turistimaksu, 30USD/hlö. Zimbabwen turistiviisumin saa saavuttaessa rajalta. Viisumi maksaa 50 USD ja maksetaan paikan päällä käteisellä. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Botswanaan ja Zimbabween matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malarian estolääkitys tarvitaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Botswanan rahayksikkö on pula (BWP). Pula tarkoittaa setswanan kielellä sadetta - niin paljon vettä tässä kuivassa maassa arvostetaan. Zimbabwen oma valuutta on menettänyt arvonsa. Maassa käypää valuuttaa ovat mm. Etelä-Afrikan rand, Botswanan pula, eurot, US-dollarit (yleisimmin käytössä) tai Ison-Britannian punnat. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä. Pankkiautomaatteja on matkan varrella niukasti.

Botswanan viralliset kielet ovat englanti ja setswana. Zimbabwen viralliset kielet ovat shona, sindebele ja englanti. Englantia puhutaan molemmissa maissa yleisesti.

Ilmasto Botswanassa on hyvin kuiva. Paikallinen kesä on Suomen talvella, jolloin lämpötila saattaa kohota yli 40 C-asteen. Parhainta aikaa vierailla Botswanassa ovat Suomen kevät ja syksy, jolloin lämpötila on 20-30 asteen välillä. Yöt ovat kylmiä aavikoilla, kun taas päivällä aurinko lämmittää tehokkaasti. Päivälämpötilat eivät yleensä kohoa yli 30 C-asteen touko-lokakuussa. Illat ja aikaiset aamut saattavat olla viileitä.

Tippikulttuuri on tyypillistä eteläisessä Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10-15 % laskun loppusummasta. Safareilla on tapana jättää tippiä oppaille ja kuljettajille. 

KOHTEITAMME:

Viktorian putoukset

Eräs maailman suurimmista ja kuuluisimmista vesiputouksista Zimbabwen ja Sambian rajalla. Enimmillään 108 metriä korkeat putoukset, jotka tunnetaan myös paikallisella nimellä Mosi-oa-Tunya, ovat nykyisin Unescon maailmanperintökohde. Putouksille pääsee helposti Zimbabwen Victoria Fallsin tai Sambian Livingstonen pikkukaupungeista.

Choben kansallispuisto

Runsaasta eläimistöstään tunnettu, 11 700km² laajuinen kansallispuisto ja suosittu safarikohde Botswanan pohjoisosassa, samannimisen joen varrella. Laaja suojelualue sisältää mm. suoalueita ja Afrikan tiheimmän norsukannan.

Okavango-joki

1600 km pituinen Afrikan neljänneksi pisin joki alkaa Angolan ylängöiltä ja laskee Namibian kautta Botswanan Kalaharin autiomaassa sijaitsevalle suistoalueelle. Okavangon suisto on ainutlaatuinen, laajimmillaan 15 000 km² laajuinen tulvatasanko ja suoalue keskellä Kalaharin autiomaa-aluetta. Ajoittain tulviva alue on tunnettu monipuolisesta eläimistöstään.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)