Bulgaria tour edited

Bulgarian patikointimatka

Sukellus Bulgarian vähemmän tunnettuihin kohteisiin

Patikointi
9
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maassa on paljon muutakin mielenkiintoista - esimerkiksi Balkanin niemimaan korkeimmat vuoret, hienot historialliset maailmanperintökohteet, monituhatvuotinen kulttuuri, sekä Eurooppan edullisimpiin kuuluva hintataso. Patikointimatkamme Bulgariaan vie maan länsi-ja lounaisosiin, Pirin- ja Rila-vuoristojen upeisiin maisemiin. Teemme päivävaelluksia vuoristossa, Balkanin niemimaan sydämessä, majoittuen paikallisissa perhehotelleissa, tutustumme luostareihin ja nautimme paikallisista viineistä. Tutustumme matkalla myös Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan. Matkaohjelma on mukavasti täysihoidolla.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - SOFIA

Lennot Istanbulin kautta Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan, jonne saapuminen illalla. Majoitumme Sofiassa.

Majoitus
Hotelli

2. päivä - SOFIA - RILA - BANSKO

Teemme aamiaisen jälkeen kävelykierroksen Sofian nähtävyyksillä ennen kuljetusta kohti Pirinin vuoristoa ja Banskon pikkukaupunkia, joka on talvikaudella Bulgarian suosituin hiihtokeskus. Matkalla pysähdymme lounaalla sekä tutustumaan yhteen Bulgarian historiallisista maailmanperintökohteista, Rilan ortodoksiluostariin. Illallinen ja yöpyminen Banskossa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

3. päivä - POLEJAN

Aamulla autokuljetus Pirin-vuoristoon ja hiihtohissi Bezbogin majalle (2240m), josta aloitamme matkan ensimmäisen varsinaisen patikointipäivän. Päivän n. 5 tunnin patikointireitti vie meidät Polejanin huipulle (2851m), josta aukeavat hienot näkymät vuoriston suurimmalle järvelle Popotovolle. Nousua ja laskua n. 600m. Palaamme illaksi Banskoon. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotelli

4. päivä - VIHREN

Aamulla autokuljetus Vihren-vuoren retkeilymajalle, josta aloitamme patikoinnin kohti 2914-metristä Vihrenin huippua. Huipulta näkee hyvällä säällä komean panoraaman Pirin- ja Rilavuoristojen lisäksi Bulgarian eteläisille Rhodopivuorille saakka. Huipun saavutettuamme palaamme retkeilymajalle, josta kuljetus takaisin Banskoon. Patikointia n. 6,5h, nousua 100m, laskua 1000m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotelli

5. päivä - PIRIN - MELNIK

Tänään on vuorossa Pirinin vuoren ylitys. Teemme n. 6,5 tunnin patikoinnin vuorenharjannetta seuraten Vihrenin majalta Popina Lakaan. Nousua 600m, laskua 1200m. Patikointipäivän päätteeksi kuljetus Melnikin pieneen historialliseen kaupunkiin, jossa illallinen ja yöpyminen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotelli

6. päivä - MELNIK

Vapaapäivä patikoinnista. Aamupäivällä tutustumme Melnikin historiallisiin kohteisiin, iltapäivällä maistelemme vielä Melnikin paikallisia viinejä ennen kuljetusta seuraavaan kohteeseemme, Rila-vuoristoon. Illallinen ja yöpyminen Panichishten kylässä. (A,L,I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

7. päivä - RILA, SEITSEMÄN JÄRVEÄ

Päivän patikointikohteenamme ovat Rilan seitsemän järveä (Sedemte rilski ezera). Nämä 2100-2500 metrin korkeudella sijaitsevat kauniit vuoristojärvet ovat Bulgarian suosituimpia vaellus- ja patikointikohteita. Teemme noin 6,5 tunnin patikoinnin järville ja takaisin Panichishteen. Nousua ja laskua n. 800m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotelli

8. päivä - RILA - SKAKAVITZA - SOFIA

Viimeinen patikointipäivämme Rila-vuoristossa vie meidät Skakavitzan vesiputouksille. 5 tunnin patikoinnin (nousua ja laskua n. 750m) jälkeen kuljetus takaisin Sofiaan, jossa illallinen ja yöpyminen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotelli

9. päivä - SOFIA - HELSINKI

Aamulla kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Lounaat patikointipäivinä ovat retkilounaita.

Matkan päiväohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella: Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Bulgariaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Matkan hintaan sisältyy

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

 • Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Valmistautuminen:

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Bulgariassa liikumme korkealla vuoristoalueilla, polut ovat kapeita, kivikkoisia ja osin merkitsemättömiä. Päiväpatikat ovat kuitenkin kohtuullisen lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Paikallisopas tekee päätökset päiväohjelman toteutuksesta sääolosuhteiden, ryhmän kunnon ja toiveiden mukaan. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Matkatavarat säilyvät matkan aikana mukavasti majoituspaikoissa tai ajoneuvon kyydissä, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on mukana päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, varavaatteet, lompakko ja pientä evästä.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Bulgarian virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Matkalla on täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, ruokajuomiin, juomarahoihin ja matkamuistoihin ym. ostoksiin.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta syyskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika patikoida Bulgarian vuorilla on keskikesästä syyskuun lopulle. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia

 

Jaa tämä matka