Ecuador pyo ra ilymatka
Ecador
Ecuryhm 45
Ecuryhmn 22
Inkkariheinikko
Inkkariskidi
Slider thumb ecador
Slider thumb ecuryhm 45
Slider thumb ecuryhmn 22
Slider thumb inkkariheinikko
Slider thumb inkkariskidi

Andeilta Amazonille -pyöräilymatka, Ecuador

Pyöräilyä Etelä-Amerikan hienoimmissa maisemissa Ecuadorissa

Pyöräily
11
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Upea ja monipuolinen pyoräilymatka Etelä-Amerikassa johtaa päiväntasaajalla sijaitsevaan aktiivimatkaajan paratiisiin, Ecuadoriin.

Matkaamme Andien lumihuippuisten tulivuorten ja ylänköerämaiden maisemista Ecuadorin Amazonin vehreisiin viidakoihin ja vesiputouksille. Pyöräilemme halki useiden kasvillisuusvyöhykkeiden, majesteettisten kanjonien, idyllisten kylien ja kauniin maaseudun. Amazonin alueella tutustumme viidakon saloihin intiaanioppaan johdolla. Matkan kohokohtia ovat myös  Chimborazon ja Cotopaxin korkeat tulivuoret sekä vierailu Otavalon kuuluisille intiaanimarkkinoille.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - QUITO

Lennot Suomesta Ecuadoriin. Saapuminen perille Quitoon ja kuljetus lentokentältä hotellille.

Majoitus
Hotel SIERRA MADRE TAI VASTAAVA

2. päivä - QUITO - OTAVALO

Aamiaisen jälkeen lähdemme Quitosta kohti Otavalon markkinakaupunkia. Kolmen yli 4000 metriin kohoavan tulivuoren ympäröimä Otavalo on suosittu vierailukohde perinteisten käsityömarkkinoidensa vuoksi; täältä voit ostaa alueen intiaanikansojen käsitöinään tekemiä tekstiilejä, matkamuistoja ja erilaisia tarve-esineitä. Suuret lauantaimarkkinat muuttavat viikoittain suuren osan kaupungista markkinapaikaksi, mutta myös muina viikonpäivinä Otavalosta löytyy runsaasti mahdollisuuksia ostosten tekoon. Otavalossa tutustumme värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jossa on tarjolla upeita käsitöitä. Vierailemme Cuicoichan kraaterijärvellä, josta pyöräilemme takaisin Otavaloon. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

3. päivä - OTAVALO – PAPALLACTA

Matkaamme Otavalosta itään kohti Amazonian sademetsiä läpi korkean Länsi-Andien vuoristoalueen. Matkalla ylitämme mm. Ave Marian solan (4 200 m). Kirkkaalla säällä avautuvat upeat näkymät Antisanan ja Cayamben lumihuippuisten tulivuorten rinteille. Tukiajoneuvo auttaa matkantekoamme tarvittaessa ylämäkiosuuksilla. Yövymme kuumista lähteistään tunnetussa Papallactassa. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

4. päivä - PAPALLACTA – TENA

Pyöräilemme Andien pilvimetsävyöhykkeeltä länteen laskeutuen Ecuadorin pilvisademetsien halki trooppiselle Amazonin alankoalueelle. Amazonin sademetsäalueen laidalla sijaitseva Tenan kaupunki on noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee kaupungin ilmastosta hieman viileämmän kuin sademetsässä. Tena on suosittu matkailukohde erilaisia seikkailu- ja urheiluaktiviteetteja hakeville. Siellä voi harrastaa sademetsäretkien lisäksi mm.koskenlaskua ja kajakkimelontaa. Majoitumme viihtyisään lodgeen joen rannalle. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Lodge

5. päivä - AMAZONAS, TENA

Teemme retken jalan Amazonin viidakkoon intiaanioppaan johdolla. Opimme mitä eläimiä ja lääkekasveja sademetsästä löytyy, ja miten eri materiaaleja käytetään rakennustöissä. Yöpyminen Tenassa. (A,L)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Lodge

6. päivä - TENA – BAÑOS

Päivän pyöräilyosuudet kulkevat Amazonin sademetsäalueen reunaa ja jylhää rotkolaaksoa pitkin Bañosin kylpyläkaupunkiin nousten 1800 metrin korkeuteen. Matkalla voimme ajan salliessa vierailla upeilla Pailon del Diablon vesiputouksilla. Bañosin pikkukaupunki Andien alarinteillä on tunnettu kuumista lähteistään, jotka sijaitsevat kaupungin ympärillä. Kauniissa vuoristomaisemissa Tungurahua-tulivuoren alarinteellä sijaitseva Baños on nykyisin suosittu matkailukohde, jossa on tarjolla rentouttavien, rikkipitoisten kuumien lähteiden lisäksi erilaisia aktiviteetteja patikoinnista maastopyöräilyyn. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

7. päivä - BANOS

Lepopäivä Bañosissa (1800m). Omaa aikaa lepuutella Bañosin kuumissa lähteissä, nautiskella kahviloiden antimista, patikoida tai pyöräillä Bañosin ympäristössä tai vaikkapa kokeilla koskenlaskua. (A)

Majoitus
Hotelli

8. päivä - CHIMBORAZO

Aamulla kuljetus Chimborazon kansallispuistoon 4800m korkeuteen, josta patikoimme 5000 metrin korkeudessa sijaitsevaan perusleiriin. 6310 metriä korkea Chimborazo on Ecuadorin korkein tulivuori. Laskeudumme perusleiristä pyöräillen vikunja- ja alpakkalaumojen ohi laaksossa sijaitsevaan majapaikkaamme. (A,L)

Aktiviteetit
Patikointi, Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

9. päivä - COTOPAXI - QUITO

Aamulla siirtyminen Cotopaxin kansallispuistoon. Aloitamme pyöräilyn 4500m korkeudesta alamäkeen Andien upean luonnon ympäröimänä. Pyöräilyn jälkeen ajomatka takaisin Quitoon. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotel SIERRA MADRE TAI VASTAAVA

10. päivä - QUITO -

Vapaata aikaa Quitossa ennen kuljetusta lentokentälle ja lentoja kotimaahan. (A)

11. päivä - Helsinki

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

MAASTOPYÖRIEN, KYPÄRIEN JA AJOHANSIKKAIDEN VUOKRA SISÄLTYY HINTAAN.

HUOM: Cotopaxin kansallispuisto on ollut viime vuosina vaihtelevasti auki ja suljettu vierailijoilta tulivuoren aktiivisuuden mukaan. Jos puisto on matkanne aikaan suljettuna, vierailupäivänä toteutetaan vaihtoehtoista ohjelmaa.

Ryhmän koko: 6-16 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö.

Lennämme Ecuadoriin KLM:n reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Valmistautuminen:

Pärjäät pyöräilymatkalla hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti pidemmillä pyörälenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat matkasta irti.


Tyypillinen pyöräilypäivä alkaa noin klo. 8.00 aamiaisella. Käymme yhdessä läpi päivän ajo-osuuden ja sen erityispiirteet. Itse ajo-osuus alkaa aamiaisen jälkeen, osa matkasta taitetaan ajoneuvojen kyydissä ja parhaat etapit poljetaan huoltoajoneuvon seuratessa. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän osuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. matkan aikana jokainen voi ajaa omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja pesuihin. Illallinen nautitaan 19.00.–20.00, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.

Tietoa maasta:


Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin. Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueelle suositellaan malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Matkan ajan voimassa oleva, hoitokulut kattava matkavakuutus on heinäkuusta 2018 alkaen pakollinen ja maahanpääsyn edellytys Ecuadoriin. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa maastopyöräilyn sekä sairastapaukset ja evakuoinnin tarvittaessa. Suosittelemme vakuutusta, jossa on peruutusturva.

Ecuadorin virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan alkuperäisväestön kieliä kuten ketsuaa. Harvat ecuadorilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan.

Ecuadorin rahayksikkö on Yhdysvaltain dollari (USD). Ecuadorissa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit (Visa, Master Card, Visa Electron). Suosittelemme ottamaan mukaan US-dollareita alle 100 $ seteleinä. Varaa mukaan käteistä ainakin matkaohjelmaan sisältymättömiä aterioita ja juomarahoja varten.

Andien vuoriston sekä Tyynen valtameren vaikutuksen vuoksi ilmasto Ecuadorissa on vaihteleva maan eri osissa, mutta kaikilla alueilla on kaksi vuodenaikaa; kostea ja kuiva. Ecuadorin viileämmän keskiosan ylängöillä ja Quitossa lämpötila kohoa yli 20 °C-asteen, ja sadekausi ajoittuu marraskuusta kesäkuuhun. Sademetsäalueella on trooppinen ilmasto ja sadekausi huhti-elokuussa, tosin sadetta saadaan säännöllisesti ympäri vuoden.

Tippikulttuuri on tyypillistä Ecuadorissa. Tulee kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Hotellien laukunkantajille sopiva tippi on 1USD/laukku.