Adobestock 89601302

Räätäloity matka - Ecuadorin kiertomatka - Päiväntasaajan paratiisi

Kiertomatka Ecuadoriin: Andien vuoristo, intiaanikulttuurit ja Amazonin viidakot

Luonto
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Monipuolinen kiertomatka Etelä-Amerikkaan, päiväntasaajalla sijaitsevaan ja siltä nimensä lainanneeseen Ecuadoriin.

Matkaamme lumihuippuisten Andien tulivuorten ja ylänköerämaiden maisemista Amazonin vehreisiin viidakoihin ja vesiputouksille. Kuljemme halki useiden kasvillisuusvyöhykkeiden, upeiden majesteettisten kanjonien, idyllisten kylien ja kauniin maaseudun. Intiaanimarkkinat, kuumat lähteet, vuoristomaisemat, pilvimetsät ja viidakon äänet johdattelevat matkalaisia. Amazonin alueella tutustumme viidakon perintötietouteen paikallisen intiaanioppaan johdolla, Quitossa esittäytyy moderni elämä upeasti restauroidun vanhan kaupungin kaduilla.

Ecuadorista löydät koko maanosan upeimmat elämykset pakattuna pieneen ja tiiviiseen pakettiin. Kehittynyt tieverkosto ja hyvät matkailupalvelut tuovat henkeäsalpaavat maisemat, alkuperäisen intiaanikulttuurin sekä siirtomaa-aikaisen loiston helposti kaikkien ulottuville.

HUOM: MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - QUITO

Saapuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon, joka sijaitsee Andien laaksossa 2850m merenpinnan yläpuolella, ja kuljetus lentokentältä hotellille.

Majoitus
Hotelli

2. päivä - QUITO

Aamupäivällä kaupunkikierros Quitossa. Viehättävän vanhankaupungin mukulakivikatuja, Espanjan siirtomaavallan aikaisia kirkkoja sekä hattupäisiä ketsua-intiaaneja. Iltapäivällä vierailu päiväntasaajan monumentille ja etnografiseen museoon. (A)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Hotelli

3. päivä - QUITO – OTAVALO

Ajamme Quitosta pohjoiseen, Otavalon pikkukaupunkiin. Iltapäivällä vierailemme kauniilla Cuicochan vuoristojärvellä sekä Cotacachin käsityöläiskaupungissa ja Peguchen intiaanikylässä. Majoitus Otavalossa. (A)

Majoitus
Hotelli

4. päivä - OTAVALO – MACHACHI

Aamupäivällä vierailu Otavalon värikkäille markkinoille, joilta löytyy Ecuadorin parhain valikoima käsityönä tehtyjä neuleita sekä paljon muuta kauppatavaraa. Jatkamme kauniille Mojanda-järvien ylänköalueelle, josta avautuvat vaikuttavat näkymät Andien vuoristoon. Jatkamme edelleen matkaa Pasochoan tulivuorta ympäröivälle suojelualueelle, jossa mahdollisuus patikointiretkeen pilvimetsässä. Yöpyminen Machachissa. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Hotelli

5. päivä - MACHACHI - COTOPAXI - CHUGCHILLAN

Matkaamme etelään kohti Cotopaxi-tulivuoren kansallispuistoa. Cotopaxi (5897m) on ylängön keskellä sijaitseva, jäätiköiden peittämä, sokeritopan muotoinen aktiivinen tulivuori 55km päässä Quitosta. Teemme patikointiretken kansallispuiston alueella, korkealla Andeilla sijaitsevalle Limpiopungon vuoristojärvelle (3800m), mikäli puisto ei ole suljettuna tulivuoren toiminnasta johtuen. Iltapäivällä ajamme Sigchosin kaupungin kautta Chugchillanin pikkukaupunkiin, jossa majoitumme. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hostelli

6. päivä - QUILOTOA, BAÑOS

Aloitamme päivän aamun 3-4 tunnin patikointiretkellä Quilotoan kraatterijärvelle (3900m), josta avautuu eräs Ecuadorin kuuluisimmista maisemista. Laskeudumme korkealta vuoristosta intiaanikylien ja Ambaton kaupungin kautta Bañosin pieneen kylpyläkaupunkiin Tungurahuan tulivuoren lähellä. Majoittuminen Bañosissa. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

7. päivä - AMAZONAS & NAPO-JOKI

Seuraamme Pastaza-jokea upeissa vesiputousten koristamissa kanjonimaisemissa Bañosista kohti itää, laskeutuen Amazonin alankoalueelle. Ajamme Puyon kautta Tenaan ja majoitumme Napo–joen tuntumassa sijaitsevaan Yacuma Lodgeen. (A,I)

Majoitus
Yacuma Ecolodge

8. päivä - AMAZONAS & NAPO–JOKI

Retki Amazonin viidakoihin paikallisen intiaanioppaan johdolla. Opimme viidakossa elämisen ja liikkumisen perustaitoja sekä kuulemme mitä lääkekasveja metsistä löytyy ja miten niitä käytetään. (A,L,I)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Yacuma Ecoodge

9. päivä - TENA – PAPALLACTA – QUITO

Jätämme hyvästit viidakkotukikohdallemme ja ajamme Baezaan vehreiden metsien ja viljelysmaiden läpi. Reittimme nousee pikku hiljaa tasaiselta Amazonin alueelta Andien vuoristoon. Pidämme tauon pilvimetsävyöhykkeellä sijaitsevassa Papallactassa, missä on mahdollisuus kylpeä kuumissa lähteissä. Kirkkaalla säällä matkan varrelta avautuvat upeat näkymät Antisanan lumihuippuisen tulivuoren rinteille. Saavumme Quitoon myöhään iltapäivällä. (A)

Majoitus
Hotelli

10. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueelle suositellaan malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Matkan ajan voimassa oleva, hoitokulut kattava matkavakuutus on heinäkuusta 2018 alkaen pakollinen ja maahanpääsyn edellytys Ecuadoriin. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa sairastapauksien lisäksi tarvittaessa evakuoinnin. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Ecuadorin virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan alkuperäisväestön kieliä kuten ketsuaa. Harvat ecuadorilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. Paikallisopas auttaa mielellään tarvittaessa.

Ecuadorin rahayksikkö on Yhdysvaltain dollari (USD). Ecuadorissa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit (Visa, Master Card, Visa Electron). Suosittelemme ottamaan mukaan US-dollareita käteisenä alle 100 $ seteleinä. Varaa mukaan käteistä matkaohjelmaan sisältymättömiä aterioita ja paikallisen henkilökunnan tippejä varten. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Ecuadorissa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Hotellien laukunkantajille on kohteliasta antaa 1USD/laukku.

MATKAKOHTEITAMME:

QUITO
Ecuadorin pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Quito sijaitsee upeissa maisemissa Andien vuorijonon ja Guagua Pichincha -tulivuoren ympäröimänä. Kaupungin keskusta sijaitsee 2800 metrin korkeudella merenpinnasta. Espanjalaisten konkistadorien perustamassa Quitossa on nykyisin yli 2 miljoonaa asukasta ja se on Etelä-Amerikan toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki Bolivian La Pazin jälkeen. Quiton historiallinen vanhakaupunki on erityisen tunnelmallinen ravintoloineen, kahviloineen ja teattereineen.

BAÑOS
Bañosin pikkukaupunki Ecuadorin keskiosassa, Andien alarinteillä on tunnettu kuumista lähteistään, jotka sijaitsevat kaupungin ympärillä. Kauniissa vuoristomaisemissa Tungurahua-tulivuoren alarinteellä sijaitseva 10 000 asukkaan kaupunki, koko nimeltään Baños de Agua Santa, on nykyisin suosittu matkailukohde, jossa on tarjolla rentouttavien, rikkipitoisten kuumien lähteiden lisäksi erilaisia aktiviteetteja patikoinnista maastopyöräilyyn. Tutustu myös Bañosissa myytävään toffeeseen, joka tunnetaan espanjaksi nimellä melcocha.

AMAZON,  TENA & YACUMA LODGE
Ecuadorin itäosa kuuluu sademetsien peittämään ja itään virtaavien jokien halkomaan Amazonin alankoalueeseen. Amazonin alue kattaa lähes 40% Ecuadorin pinta-alasta, mutta pääosin tiettömällä alueella asuu vain alle 5% maan väestöstä. Sademetsäalueen eläimistö ja kasvillisuus ovat erittäin monipuolisia, ja alueella asuu myös lukuisia intiaanikansoja, mukaanlukien huaoranit, quichuat, shuarit ja sionat.

Amazonin sademetsäalueen laidalla sijaitseva Tenan kaupunki on noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee kaupungin ilmastosta hieman viileämmän kuin sademetsässä. Tena on suosittu matkailukohde erilaisia seikkailu- ja urheiluaktiviteetteja hakeville. Siellä voi harrastaa sademetsäretkien lisäksi mm.koskenlaskua ja kajakkimelontaa.

Majoituspaikkamme Yacuma Lodge (yacuma-lodge.com) sijaitsee sademetsässä Napo-joen alueella Tenasta itään päin. Napo-joki on 1075 km pituinen Amazonjoen sivujoki, joka virtaa Ecuadorin Andien juurelta harvaanasutun sademetsäalueen läpi Peruun, jossa se liittyy Amazonin pääuomaan.Yacuma Lodgella on oma, 300 hehtaarin laajuinen suojelualue, jossa paikan vieraat pääsevät tutustumaan Amazonin sademetsän monipuoliseen lajistoon.