Spinner pod
Pg
Suez
Image 1
2013 05 egypt
Image 1 3
Image 1 4
Slider thumb pg
Slider thumb suez
Slider thumb image 1
Slider thumb 2013 05 egypt
Slider thumb image 1 3
Slider thumb image 1 4

Pohjoisen hylyt ja riutat - Punainenmeri, Egypti

Pohjoisen Punaisenmeren upeat hylyt suomalaisen matkanjohtajan johdolla

Sukellus
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Punaisenmeren hylkysukelluskohteet  - Thistlegorm, Rosalie Möller ja Abu Nuhasin hylyt! 

Thistlegorm -hylky on uponnut kesäkuussa 1941 ja on yksi maailman upeimpia hylkyjä. Hylky on 120m pitkä ja 18m leveä.Thistlegorm makaa pohjalla 30 metrin syvyydessä ja on näin helposti saavutettavissa virkistyssukellus varusteilla. Hylyn löysi Jacques Cousteau vuonna 1956, ja sen jälkeen se on ollut miljoonien sukeltajien kohteena. Hylky on hyvin säilynyt ja tarjoaa runsaasti katseltavaa: mm. BSA-moottoripyöriä, kivääreitä, lentokoneen siipiä, kuorma-autoja, lentokoneen moottoreita ja tietysti tonnikaloja, barrakudia, mureenoita, kilpikonnia ja siipisimppuja.

Rosalie Möller -hylky upposi myös vuonna 1941 muutaman päivän Thistlegormin jälkeen. Rosalie Möller upposi hiililastissa. Rosalie makaa pohjalla 45 metrin syvyydessä ja sen kansi on 35m syvyydessä. Hylky on poikeuksellisen hyvin säilynyt ja huomattavasti vähemmän sukellettu kuin Thistlegorm. Rosalie on 110m pitkä ja houkuttelee paikalle runsaasti merieläimistöä, mm. lasikaloja, barrakudia, siipisimppuja, riuttahaita ja lepakkokaloja.

Abu Nuhasiin on vuosien varrella uponnut ainakin viisi hylkyä, ja näin ollen se on ihanteellinen kohde sukeltajalle. Kaikki hylyt ovat matalahkoja ja virkistyssukelluksen rajojen puitteissa helposti sukellettavissa.  Kohteina alueella ovat mm. Kimon K, Chrisoula K, Carnatic, Giannis D ja Seastar. Myös delffiinit viihtyvät Abu Nuhasissa ja viihdyttävät siellä usein sukeltajia läsnäolollaan.

Ras Mohammed -riutta on Punaisenmeren upeimpia riuttoja. Seinämäsukellusta, huippunäkyvyys, upeita pehmytkoralleja ja väriloistoa, sekä tietysti myös Jolanda -hylky.

Tiranin salmen -riutat Jackson, Thomas ja Gordon upeata riuttaa, kanjoneita ja läpiuinteja.

 

Veneenä upea 40 metriä pitkä ja 8metriä leveä 2022 valmistunut Turqoise 2. Lennot Turkish Airlinesin reittilennoilla Helsingistä Istanbulin kautta Hurgahadaan. 

Liveaboard-lähdöt Hurghadasta.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI-HURGHADA

Lennot Hurghadaan, saapuminen lentokentälle ja kuljetus veneelle (Hurghada/Marsa Galip) tai hotelliin. Veneelle majoittuminen kello 16. (I)

Majoitus
Liveaboard

2. päivä - Kertaussukellus ja Abu Nuhas

Lähdemme liikkeelle satamasta noin kello 09:00. Venebriefing, jossa käydään läpi tärkeät turvallisuusasiat ja yleiset sukeltamiseen liittyvät asiat.  Mahdollisuus rauhassa tarkistaa painotus ja verestää taitoja ennen Abu Nuhasiin siirtymistä. Mahdollinen yösukellus.  (A,L,I)

Aktiviteetit
Sukellus
Majoitus
Liveaboard

3. päivä - Pohjoisen hylyt

Kolme päiväsukellusta ja yösukellus pohjoisen hylkykohteilla: mm. Thistlegorm, Ghiannis D, Carnatic, Rosalie Moller, Ulyssus, Dunraven ja Bluff Point Barge. Vierailemme myös pohjoisen parhailla riuttakohteilla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Sukellus
Majoitus
Liveaboard

4. päivä - Pohjoisen hylyt

Kolme päiväsukellusta ja yösukellus Pohjoisen hylkykohteilla: mm. Thistlegorm, Ghiannis D, Carnatic, Rosalie Moller, Ulyssus, Dunraven ja Bluff Point Barge. Vierailemme myös pohjoisen parhailla riuttakohteilla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Sukellus
Majoitus
Liveaboard

5. päivä - Pohjoisen hylyt

Kolme päiväsukellusta ja yösukellus Pohjoisen hylkykohteilla: mm. Thistlegorm, Ghiannis D, Carnatic, Rosalie Moller, Ulyssus, Dunraven ja Bluff Point Barge. Vierailemme myös pohjoisen parhailla riuttakohteilla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Sukellus
Majoitus
Liveaboard

6. päivä - Pohjoisen hylyt

Kolme päiväsukellusta ja yösukellus Pohjoisen hylkykohteilla: mm Thistlegorm, Ghiannis D, Carnatic, Rosalie Moller, Ulyssus, Dunraven ja Bluff Point Barge. Vierailemme myös pohjoisen parhailla riuttakohteilla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Sukellus
Majoitus
Liveaboard

7. päivä - Hurghadan hylyt

Kaksi päiväsukellusta Hurghadan lähikohteilla ja paluu satamaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Sukellus
Majoitus
Liveaboard/ hotelli

8. päivä - HURGHADA - HELSINKI

Aamulla veneestä poistuminen ja kuljetus lentokentällle, paluulento Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Suorat lennot Helsingistä Hurgahadaan 
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Jaettu kahden hengen hytti
 • Täysihoito
 • Alkoholittomat juomat
 • 3-4 venesukellusta päivässä kuutena päivänä (viimeisenä päivänä vain 2 sukellusta)
 • Sukellusoppaan palvelut
 • Säiliöt ja painovyöt
 • Ympäristömaksut
 • Marine park -maksut
 • Satamamaksut
 • Egyptin viisumi

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta / sukellusvakuutusta
 • Ateriaa lentokoneessa 22,- meno/paluu
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö
 • Varustevuokria

Tiedustele saatavuutta, reittivaihtoehtoja tai muita matkavaihtoehtojamme: jussi@mandalatravel.fi tai 0500817357. Autamme mielellämme sukellusmatka-asioissa.

Pohjoisen hylyt -reitti sopii mainiosti myös aloittelevalle sukeltajalle.

Veneenä matkalla on 2022 valmistunut 44m pitkä Blue Zone. Veneen kahden hengen hytteihin mahtuu 30 sukeltajaa ja kaikista hyteistä löytyy suihku, vessa, pyyhkeet ja lakanat. Veneessä on kaksi isoa aurinkokantta. Veneestä löytyy kattava kalusto myös tekniikkasukellusta varten, ja matkan aikana on mahdollista suorittaa eri tasoisia kursseja. Matkalla oppaana kokenut suomalainen sukellusopas. Kotimaisen oppaan lisäksi veneessä on kaksi sukeltavaa paikallisopasta.