Etela afrikan parhaimet palat  kulttuurimatkat
Etela afrikka
Slider thumb etela afrikka

Etelä-Afrikan parhaat palat

Etelä-Afrikan kiertomatka ja safari Johannesburgista Krugerin kansallispuiston kautta Kapkaupunkiin

Luonto
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kattava kiertomatka Etelä-Afrikassa esittelee monimuotoisen maan hienoimmat nähtävyydet. Aloitamme Etelä-Afrikan matkan Johannesburgista, jossa poikkeamme Sowetoon. Teemme safariajeluja massiivisessa Krugerin kansallispuistossa ja matkaamme sen jälkeen Kapkaupunkiin. Afrikan eteläkärjen Hyväntoivonniemen kupeessa sijaitseva Kapkaupunki kuuluu maailman kauneimpiin kaupunkeihin, ja se on Etelä-Afrikan paras paikka viettää kaupunkilomaa. Sitä kutsutaankin Afrikan timantiksi.

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Johannesburgiin

Lennot yön yli Etelä-Afrikan Johannesburgiin.

2. päivä - Johannesburg & Pretoria

Saavumme Johannesburgin kansainväliselle lentokentälle. Siirrymme Pretoriaan, jossa teemme puolenpäivän kiertoajelun kaupungissa. Nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. (L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Courtyard Hotel Sandton tai vastaava

3. päivä - Johannesburg, Soweto

Nautittuamme aamiaisen teemme kiertoajelun Soweton asuinalueelle, johon tummaihoiset sijoitettiin rotuerottelun aikaan. Tutustumme vapaustaistelun aukioon eli Freedom Squareen ja kävelemme maailman ainoalla tiellä, joka on perustettu kahden Nobelin rauhanpalkinnon saajan kunniaksi. Vierailemme kiehtovassa Nelson Mandelan kansallismuseossa ja nautimme lounaan Sowetossa paikallisessa ravintolassa. Ajamme Carlton Centerin lävitse ja tutustumme ympäröiviin alueisiin. Kierroksen jälkeen loppupäivä vapaata aikaa. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Courtyard Hotel Sandton tai vastaava

4. päivä - Mpumalanga

Aamiaisen nautittuamme lähdemme Johannesburgista itään kohti Mpumalangan maakuntaa. Matkaamme Sabien alueelle ja vierailemme paikallisessa panimossa, jossa pääsemme maistelemaan oluita. Majoitumme maailmaankuulun Krugerin Kansallispuiston läheisyyteen. (A,L)

 

Majoitus
Aha Casa Do Sol Hotel & Resort Tai vastaava

5. päivä - Krugerin Kansallispuisto

Lähdemme aikaisin aamulla Etelä-Afrikan ehdottomasti parhaimmalle safarikokemukselle Krugerin kansallispuistoon. Pääsemme ihailemaaan lähietäisyydeltä avoimista kulkuneuvoista norsuja, leijonia, sarvikuonoja ja puhveleita. Paluu hotellille myöhään iltapäivällä. (A,L)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Aha Casa Do Sol Hotel & Resort Tai vastaava

6. päivä - Krugerin Kansallispuisto

Toinen safaripäivä Krugerin kansallispuistossa. Laajan puiston luonto on monimuotoinen ja maisemat vaihtelevatkin yllättävän paljon puiston halki ajaessa. Paluu hotellille myöhään iltapäivällä. Auringon laskiessa nautimme perinteisen illallisen laulujen ja tanssien säestämänä. (A,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Aha Casa Do Sol Hotel & Resort Tai vastaava

7. päivä - Johannesburg - Kapkaupunki

Lähdemme paluumatkalle kohti Johannesburgia. Matkaamme Nelsprutiin, jossa lounastamme paikallisessa ravintolassa. Vierailemme matkan varrella myös Lowveldin kasvitieteellisessä puutarhassa. Lähdemme iltalennolla kohti Kapkaupunkia. Saavuttuamme Kapkaupungin kansainväliselle lentoasemalle kuljetus hotellille. (A,L)

Majoitus
Premier Hotel Cape Town Tai Vastaava

8. päivä - Kapkaupunki

Aamiaisen nautittuamme suuntaamme kaupunkikierrokselle. Nousemme Pöytävuorelle nauttimaan ikimuistoisista maisemista. Palaamme värikkään malaijikaupunginosan halki takaisin kaupunkiin. Ajamme myös Sea Pointiin ja Camp's Bay'hin ihailemaan luonnonkauniita merimaisemia. Iltapäivällä paluu takaisin hotellille. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Premier Hotel Cape Town Tai Vastaava

9. päivä - KAPKAUPUNKI, HYVÄNTOIVONNIEMI

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan koko päiväksi Kapin niemimaahan. Matkustamme Hout Bayn kautta kohti Hyväntoivonniemen kansallispuistoa, joka on yksi Etelä-Afrikan kauneimmista reiteistä. Teemme myös veneretken läheisille saarille ja käymme katsomassa Boulders Beachin pingviinejä. Matkustamme takaisi pitkin upeaa Chapman Peakin reittiä. (A,L)

Majoitus
Premier Hotel Cape Town Tai Vastaava

10. päivä - Kaupkaupunki

Kokonainen päivä vapaata aikaa Kapkaupungissa. (A)

Majoitus
Premier Hotel Cape Town Tai Vastaava

11. päivä - Kapkaupunki –

Kuljetus lentokentälle ja paluulennot yön yli kotimaahan. A)

12. päivä - Helsinki

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Etelä-Afrikkaan Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 3 kk kestävälle matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää matkan päättymisen jälkeen ja siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten.

Etelä-Afrikkaan matkustaville suositellaan hepatiitti A- ja B- rokotteita sekä jäykkäkouristusrokotteen voimassaolon tarkistusta. Malariaa esiintyy ajoittain maan koillisosassa, mukaanlukien Krugerin kansallispuisto. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi  

Etelä-Afrikan 11 virallista kieltä ovat afrikaans, englanti, ndebele, pohjois-sotho, sotho, swazi, tswana, tsonga, venda, xhosa ja zulu. Zulu, xhosa ja afrikaans ovat puhutuimpia kieliä, englantia puhutaan maassa yleisesti.

Etelä-Afrikan rahayksikkö on rand (ZAR). Randeja voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaan lähtöä tai maahan saavuttaessa. Pankkiautomaatteja on maassa runsaasti myös suurten kaupunkien ulkopuolella, ja niistä voi nostaa käteistä luottokorteilla. Luottokortit käyvät myös maksuvälineinä monin paikoin. Suuria määriä käteistä rahaa ei kannata pitää mukanaan kaupungilla.

Eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevan Etelä-Afrikan ilmasto vaihtelee alueittain, mutta on pääosin lauhkea. Vuodenajat ovat vastakkaiset Eurooppaan nähden: Etelä-Afrikan talvi on kesä-heinäkuussa, jolloin lämpötila voi öisin laskea miinuksen puolelle useissa osissa maata. Päiväsaikaan lämpötilat ovat paikallisella talvikaudellakin pääosin lämpimiä. Mosambikin rannikko on trooppista seutua, jossa lämpötilat ovat korkeat ympäri vuoden, ja sadetta saadaan harvoin. Sadekausi sisämaassa on Suomen talviaikaan, marrashuhtikuussa.

Tippikulttuuri on tyypillistä Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10 % laskun loppusummasta. Kiertomatkoilla ja safareilla on tapana jättää tippiä paikallisoppaille ja kuljettajille.