Etela afrikan safarimatka

Räätälöity matka - Etelä-Afrikan safari ja Johannesburg

Etelä-Afrikan Soweto, Pretoria, Mpumalanga ja Krugerin kansallispuisto

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kiertomatka ja villieläinsafari Etelä-Afrikassa, monipuolinen kattaus maan parhaita maisemia. Tutustumme matkalla Pretorian ja Johannesburgin kaupunkien nähtävyyksiin, Etelä-Afrikan historiaan ja paikallisiin perinteisiin, sekä Blyde-joen kanjonin upeisiin maisemiin. Matkamme kruunaa eräs Afrikan hienoimmista safarikohteista, monipuolisesta eläimistöstään tunnettu Krugerin kansallispuisto, jossa teemme safariajeluita laajan suojelualueen eri osissa.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Johannesburg & Pretoria

Saapuminen Johannesburgin kentälle. Siirrymme Pretoriaan, jossa teemme puolenpäivän kiertoajelun kaupungissa. Nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. (L)

 

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Courtyard Hotel Sandton tai vastaava

2. päivä - Johannesburg, Soweto

Nautittuamme aamiaisen teemme kiertoajelun Soweton asuinalueelle, johon tummaihoiset asutettiin rotuerottelun aikaan. Tutustumme vapaustaistelun aukioon ja kävelemme maailman ainoalla tiellä, joka on perustettu kahden Nobelin rauhanpalkinnon saajan kunniaksi. Vierailemme kiehtovassa Nelson Mandelan kansallismuseossa. Nautimme lounaan Sowetossa paikallisessa ravintolassa ja ajamme Carlton Centerin lävitse ja tutustumme ympäröiviin alueisiin. Loppupäivä vapaata aikaa. (A,L)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Courtyard Hotel Sandton tai vastaava

3. päivä - Mpumalanga

Aamiaisen nautittuamme lähdemme kohti Mpumalangan maakuntaa. Matkaamme Sabien alueelle ja vierailemme paikallisessa panimossa, jossa pääsemme maistelemaan oluita. Matkustamme majoittumaan maailmaankuulun Krugerin kansallispuiston läheisyyteen. (A,L)

 

Majoitus
Aha Casa Do Sol Hotel & Resort tai vastaava

4. päivä - Krugerin kansallispuisto

Lähdemme aamulla pakattu lounas mukanamme Etelä-Afrikan ehdottomasti parhaimmalle safarikokemukselle Krugerin kansallispuistoon. Pääsemme ihailemaaan lähietäisyydeltä avoimista kulkuneuvoista mm. norsuja, leijonia, sarvikuonoja ja puhveleita. Paluu hotellille myöhään iltapäivällä. (A,L)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Aha Casa Do Sol Hotel & Resort Tai vastaava

5. päivä - GRASKOP, BLYDE RIVER -KANJONI

Aamiaisen jälkeen kuljettajan ja suuntaamme kuuluisalle Panorama-reitille. Näköalahissi vie meidät yli 50 metriä alas ja Graskopin rotkoon. Pääsemme ihailemaan Bourkesin hiidenkirnua, josta jatkamme Blyde-joen kanjonin alueelle ihastelemaan vaikuttavia maisemia maailman kolmanneksi syvimmän kanjonin varrella. Paluu hotellille myöhään iltapäivällä. Auringon laskiessa nautimme perinteisen illallisen laulujen ja tanssien säestämänä. (A,I)

Majoitus
Aha Casa Do Sol Hotel & Resort Tai vastaava

6. päivä - Krugerin Kansallispuisto

Lähdemme aikaisin aamulla jälleen safariajelulle Krugerin kansallispuistossa. Laajan puiston luonto on monimuotoinen ja maisemat vaihtelevatkin yllättävän paljon puiston halki ajaessa. Paluu hotellille myöhään iltapäivällä. (A,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Aha Casa Do Sol Hotel & Resort Tai vastaava

7. päivä - Mpumalanga - Johannesburg

Lähdemme paluumatkalle kohti Johannesburgia. Matkaamme Nelspruttiin, jossa lounastamme paikallisessa ravintolassa. Vierailemme matkan varrella myös Lowveldin kasvitieteellisessä puutarhassa. (A,L)

Majoitus
Peermont Mondior Tai Vastaava

8. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 3 kk kestävälle matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää matkan päättymisen jälkeen ja siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten.

Etelä-Afrikkaan matkustaville suositellaan hepatiitti A- ja B- rokotteita sekä jäykkäkouristusrokotteen voimassaolon tarkistusta. Malariaa esiintyy ajoittain maan koillisosassa, mukaanlukien Krugerin kansallispuisto. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi  

Etelä-Afrikan 11 virallista kieltä ovat afrikaans, englanti, ndebele, pohjois-sotho, sotho, swazi, tswana, tsonga, venda, xhosa ja zulu. Zulu, xhosa ja afrikaans ovat puhutuimpia kieliä, englantia puhutaan maassa yleisesti.

Etelä-Afrikan rahayksikkö on rand (ZAR). Randeja voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaan lähtöä tai maahan saavuttaessa. Pankkiautomaatteja on maassa runsaasti myös suurten kaupunkien ulkopuolella, ja niistä voi nostaa käteistä luottokorteilla. Luottokortit käyvät myös maksuvälineinä monin paikoin. Suuria määriä käteistä rahaa ei kannata pitää mukanaan kaupungilla.

Eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevan Etelä-Afrikan ilmasto vaihtelee alueittain, mutta on pääosin lauhkea. Vuodenajat ovat vastakkaiset Eurooppaan nähden: Etelä-Afrikan talvi on kesä-heinäkuussa, jolloin lämpötila voi öisin laskea miinuksen puolelle useissa osissa maata. Päiväsaikaan lämpötilat ovat paikallisella talvikaudellakin pääosin lämpimiä. Mosambikin rannikko on trooppista seutua, jossa lämpötilat ovat korkeat ympäri vuoden, ja sadetta saadaan harvoin. Sadekausi sisämaassa on Suomen talviaikaan, marrashuhtikuussa.

Tippikulttuuri on tyypillistä Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10 % laskun loppusummasta. Kiertomatkoilla ja safareilla on tapana jättää tippiä paikallisoppaille ja kuljettajille.