Etela korea  patikointimatka

Etelä-Korean patikointimatka

Kulttuurivaellus Korean niemimaan kauniissa maisemissa

Patikointi
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Etelä-Korea on Aasian mielenkiintoisimpia, eurooppalaisille vielä melko tuntemattomia matkakohteita. Korean niemimaan eteläinen puolisko tunnetaan ihastuttavasta kulttuuristaan, vieraanvaraisuudestaan sekä uskomattoman modernin teknologian ja vahvojen perinteiden harmoniasta. Tiheään asutussa maassa kulkuyhteydet toimivat loistavasti, mutta Etelä-Koreasta löytyy myös paljon koskematonta luontoa, rauhallisia patikointireittejä ja kauniita vuoristomaisemia.

Sotien ja miehitysten varjoista noussut Korea on tänä päivänä yksi maailman suurimmista talouksista ja se tarjoaa loistavat puitteet matkailuun. Hintataso on erittäin kohtuullinen, palvelu toimivaa ja yleinen suhtautuminen moniin asioihin välittömämpää kuin ympäröivillä alueilla. Korealaiset osaavat nauttia elämästä ja tarjota tätä iloa myös vierailijoilleen. Tämä patikointimatka tutustuttaa monipuolisesti maan perinteisiin, historiaan, luontoon sekä moderniin elämään ja matkailupalveluihin. Etelä–Korean kulttuurivaelluksella vierailemme Soulin suurkaupungissa sekä patikoimme Seoraksanin ja Gayasanin kansallispuistoissa. Tutustumme Koreoiden tiukkaan vartioituun raja-alueeseen sekä tietysti nautimme perinteisestä korealaisesta ruuasta.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI-SOUL

Lennot yön yli Etelä-Koreaan.

2. päivä - SOUL

Saapuminen Söuliin. Vierailemme Bukchon Hanokin alueella. Bukchon Hanok on perinnekylä, missä on mahdollisuus tutustua korealaiseen kulttuuriin, ravintoloihin ja kävellä kapeilla kujilla.

Majoitus
Hotelli

3. päivä - SOUL

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Gyeongbokgungin palatsiin. Palatsi on rakennettu 1395 Joseon-dynastian aikaan. Iltapäivällä retkeilemme Bukhansan kansallispuistoon ja kiipeämme Baegundaen huipulle ihailemaan näkymiä. Päivän päätteeksi käymme vielä katsomassa upeita näkymiä Soulin N- tornista. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

4. päivä - SEORAKSAN

Aamiaisen jälkeen noin 3h ajomatka Seoraksanin kansallispuistoon. Käymme Sinheungsan temppelissä tutustumassa ja näemme matkalla kuuluisan 10m korkean Jwabulin pronssipatsaan. iltapäivällä patikoimme Ulsanbawissa ja nautimme vuoriston hienoista näkymistä. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
hotelli

5. päivä - ANDONG

Aamiaisen jälkeen lähdemme Andongin kaupunkiin, josta konfutselaisuus levisi Koreaan Joseon-dynastian aikana. Vierailemme myös Hahoen perinnekylässä. Hahoe valittiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 2010. (A)

Majoitus
hotelli

6. päivä - GAYASAN-DAEGU

Aamiainen hotellissa ennen lähtöä Gayasanin Kansallispuistoon. Tutustumme Haeinsanin temppeliin. Temppeli on Unescon maailmanperintökohde ja koostuu yli 90 rakennuksesta. Iltapäivällä Sangwangbong-vuoren patikointiretki. Yöpyminen Daegussa. (A)

Aktiviteetit
Patikointi

7. päivä - Daegu – Songnisan

Aamiaisen jälkeen noin 2 tunnin ajomatka Songnisanin kansallispuistoon. Tutustumme Beopjusan temppeliin, yhteen Korean niemimaan kauneimmista temppeleistä. Iltapäivällä patikoimme Munjangdaen reitin: Beopjusa - Sesimjeong – Munjangdaen huippu ,1054m. Yövymme kansallispuistossa aidossa buddhalaistemppelissä. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
temppeli

8. päivä - Songnisan-Soul

Aamulla paluu Souliin. Soulissa tutustumme mm. Gangnamin moderniin alueeseen, Samsung D´light museoon, Garosugil-katuun ja Yeouidon puistoon. (A)

Majoitus
hotelli

9. päivä - DMZ-vierailu, Soul

Aamiaisen jälkeen päiväretki Koreoiden raja-alueelle. Käymme mm. Imjingakin puistossa, vapauden sillalla, Pohjois-Korean rakentamalla tunnelilla ja Dora-asemalla. Iltapäivällä on vielä vapaata aikaa ostosten tekoon Soulissa. (A)

Majoitus
hotelli

10. päivä - SOUL-HELSINKI

Kuljetus lentokentälle ja paluulento kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-18hlö

Matkan hintaan sisältyvät 

 • lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Etelä-Koreaan Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.  

Valmistautuminen

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.

Tietoa maasta 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Etelä-Koreaan alle 90 vuorokauden matkoille.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Myös hepatiitti A- ja B- rokotus voi olla tarpeellinen. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi 

Etelä-Korean rahayksikkö on Etelä-Korean won (KRW), joka lyhennetään usein merkillä ₩. Valuuttaa on mahdollista vaihtaa Suomessa ennen matkaa, paikan päällä käteisellä tai nostamalla pankkiautomaatista. Pankkiautomaatteja on Etelä-Koreassa runsaasti ja kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineinä laajalti.

Etelä-Korean virallinen kieli on korea. Englantia puhutaan maassa lähinnä suurimmissa kaupungeissa.

Ilmasto Etelä-Koreassa on mantereinen: talvet ovat kylmiä ja ajoittain myös lumisia, ja kesät helteisiä ja kosteita. Aasian monsuuneihin liittyviä sateita saadaan kesä-syyskuussa. Paras aika vierailla Etelä-Koreassa onkin kevät tai syksy.