Etiopian kiertomatka
Dsc 1939b
Dsc 2003e
Dsc 2521
Dsc 1783ab
Dsc 2175a
Slider thumb dsc 1939b
Slider thumb dsc 2003e
Slider thumb dsc 2521
Slider thumb dsc 1783ab
Slider thumb dsc 2175a

Etiopian kiertomatka - heimot ja luonto

Etiopian safari ja kulttuurimatka kuljettaa Etelä-Etiopian eksoottisten heimojen pariin

Kulttuuri
9
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Etiopian Omo-laakso kätkee maisemiinsa lähes koko maailman rikkaimman ja parhaiten säilyneen heimokulttuurin. Afrikan mittapuullakin alueella on mahdollista kohdata uskomattoman aitoa alkuperäiskansojen elämää. Murzi-heimon huulikiekot, dorze-heimon kauniit olkimajat, banna-kansan värikkäät koristeet, karo-heimon maalatut kasvot sekä ylänköerämaassa asuvat mantereen ainoat sudet ovat tämän ainutlaatuisen matkan kohokohtia, unohtamatta Etiopian olevan 863 lajillaan maailman linturikkaimpiin kuuluva valtio.

Kylien torit, paikallinen elämä ja paimentolaiset esittelevät kiertomatkan aikana upeaa ja monimuotoista Afrikkaa, jota et enää koe muualla. Monipuolinen matkaohjelma sisältää pitkiä siirtymisiä ja vaatimattomampia majapaikkoja, mutta elämyksiltään nämä alueet ovat jokaisen kilometrin arvoisia.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - ADDIS ABEBA

Lennot Suomesta Etiopian pääkaupunkiin Addis Abebaan saapuvat perille myöhään yöllä. Kuljetus hotellille ja yöpyminen pääkaupungissa ennen seuraavana aamuna alkavaa automatkaa. 

Majoitus
Friendship Hotel Tai Vastaava

2. päivä - ARBA MINCH

Pitkän ajomatkan varrelle osuvat vierailut Gurage-heimon perheen luona sekä Oromo-sotureiden haudoille Tiyassa, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintölistalle. (A,L)

Majoitus
Paradise Hotel Tai Vastaava

3. päivä - Jinka

Jatkamme matkaa etelään, kansakuntien hallinnolliseen keskukseen Jinkaan. Matkalla pysähdymme lounaalle ja vierailemme banna-kylässä. (A,L)

Majoitus
Eco Omo Lodge Tai Vastaava

4. päivä - MURSIT & TURMI

Aamupäivän retki vie Magon kansallispuistoon, jota asuttavat kuuluisat mursit. Heimo tunnetaan pelottavasta maineestaan sekä naisten huulikiekoista. Puistonvartija ja opas neuvottelevat heimojen kanssa kuvaamisesta. Etenkin mursit tuntevat oman arvonsa vierailijoiden keskuudessa. Iltapäiväksi ajamme Turmiin, jossa tapaamme banna- ja tsemey -heimolaisia. (A,L)

Majoitus
Turmi Lodge Tai Vastaava

5. päivä - Hamerit / Karot

Vierailut Etelä-Etiopian alkuperäiskansojen luo jatkuvat: tänään on vuorossa koko päivän retki hamer- tai karo-heimon kylään. (A,L)

Majoitus
Turmi Lodge Tai Vastaava

6. päivä - KONSO - ARBA MINCH

Vierailemme ylängöllä Konson kuninkaan ja kyläläisten luona sekä tutustumme kulttuuriin. Konson kulttuurimaisema, kivimuurien ympäröimä ja rakennettu asutus on valittu maailmanperintökohteeksi vuonna 2011. Se on upea esimerkki elävästä kulttuuriperinnöstä, joka ulottuu 21:n sukupolven ajalle eli on yli 400 vuotta vanha. (A,L)

Majoitus
Paradise Lodge Tai Vastaava

7. päivä - Chamo-järvi - ADDIS ABEBA

Teemme veneretken Chamo-järvelle, jota asuttavat suuret krokotiilit sekä virtahevot ja lukuisat lintulajit kuten afrikankiljumerikotkat. Jatkamme lounaan jälkeen illaksi takaisin Addis Abebaan, joss yövymme. (A,L)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Friendship Hotel Tai Vastaava

8. päivä - ADDIS ABEBA

Kaupunkikierros Addis Abebassa ja vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle ja lentoja yön yli kotimaahan. (A)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Friendship Hotel Tai Vastaava

9. päivä - Helsinki

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Etiopiaan tarvitaan viisumi, jonka Suomen kansalaiset saavat hankittua lentokentältä maahan saavuttaessa. Viisumi maksaa 50USD/hlö ja maksetaan käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, jota suositellaan Etiopian länsi- ja keskiosiin matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Etiopiaan matkustaville suositellaan kolera-, hepatiitti A- ja mahdollisesti myös B -rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Etiopian virallinen kieli on amhara, jota puhuu äidinkielenään noin 30% etiopialaisista. Lisäksi maassa puhutaan noin 80 muuta paikallista kieltä, joista suurimpia ovat oromo, somali, tigrinya ja sidamo. Suurta osaa paikallisista kielistä kirjoitetaan etiopialaisin aakkosin. Matkailun parissa työskentelevät etiopialaiset osaavat englantia. Maaseutualueilla englantia puhuvat lähinnä lapset ja nuoret.

Etiopian paikallinen valuutta on birr (ETB). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa eikä kuljettaa ulos maasta. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja tai US-dollareita, joita voi vaihtaa birreiksi paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on saatavilla vain suurimmissa kaupungeissa. Etiopia on hintatasoltaan edullisempi kuin muut Itä-Afrikan maat. Viisumimaksun lisäksi tarvitset jonkin verran paikallista valuuttaa matkaohjelmaan kuulumattomiin aterioihin, ruokajuomiin, tippeihin ja matkamuistoihin.

Etiopian ilmasto vaihtelee korkeuserojen perusteella ylätasankojen leudon ja alankojen trooppisen kuuman välillä. Kuiva kausi Etiopiassa kestää lokakuusta helmikuuhun. Sadekausia on kaksi: pitkät sateet kesäkuusta syyskuuhun ja lyhyet sateet ajoittain helmi- ja huhtikuun välillä. Lämpötilat Etiopian ylänköalueilla voivat talvisin (marras-tammikuussa) pudota öisin miinuksen puolelle. Muutenkin päivä- ja yölämpötilojen ero on suuri, joten ota mukaasi myös lämmintä vaatetta.

Juomarahakulttuuri Etiopiassa on yleistä, mutta juomarahan antaminen ei ole koskaan pakollista. Ravintoloissa laskuun lisätään yleensä 10% palvelumaksu ja 15% ALV-lisä. Tämän lisäksi asiakas antaa yleensä hieman tippiä. Autonkuljettajien ja paikallisoppaiden tippeihin voi varata yhteensä n. 50€ koko matkan ajalle.

Paikalliset ihmiset ovat erittäin kuvauksellisia, mutta muistathan kuitenkin kysyä aina luvan henkilöltä itseltään valokuvia ottaessa ja kunnioittaa myös heidän toiveitaan vastauksen ollessa kieltävä. Jotkut saattavat myös pyytää rahaa valokuvattavana olemisesta. Huomaathan, että sotilaskohteiden, siltojen ja lentokenttien kuvaaminen Etiopiassa on kiellettyä.