Etiopian kiertomatka

Räätälöity matka - Etiopian kiertomatka - heimot ja luonto

Etiopian safari ja kulttuurimatka kuljettaa Etelä-Etiopian eksoottisten heimojen pariin

Räätälöity
8
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Etiopian Omo-laakso kätkee maisemiinsa lähes koko maailman rikkaimman ja parhaiten säilyneen heimokulttuurin. Afrikan mittapuullakin alueella on mahdollista kohdata uskomattoman aitoa alkuperäiskansojen elämää. Murzi-heimon huulikiekot, dorze-heimon kauniit olkimajat, banna-kansan värikkäät koristeet, karo-heimon maalatut kasvot sekä ylänköerämaassa asuvat mantereen ainoat sudet ovat tämän ainutlaatuisen matkan kohokohtia, unohtamatta Etiopian olevan 863 lajillaan maailman linturikkaimpiin kuuluva valtio.

Kylien torit, paikallinen elämä ja paimentolaiset esittelevät kiertomatkan aikana upeaa ja monimuotoista Afrikkaa, jota et enää koe muualla. Monipuolinen matkaohjelma sisältää pitkiä siirtymisiä ja vaatimattomampia majapaikkoja, mutta elämyksiltään nämä alueet ovat jokaisen kilometrin arvoisia.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - ADDIS ABEBA

Saapuminen Etiopiaan. Kuljetus hotellille ja yöpyminen pääkaupungissa ennen seuraavana aamuna alkavaa automatkaa. 

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Friendship Hotel Tai Vastaava

2. päivä - ADDIS ABEBA - ARBA MINCH

Pitkän ajomatkan varrelle osuvat vierailut Gurage-heimon perheen luona sekä Oromo-sotureiden haudoille Tiyassa, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintölistalle. (A,L)

Majoitus
Paradise Hotel Tai Vastaava

3. päivä - Jinka

Jatkamme matkaa etelään, kansakuntien hallinnolliseen keskukseen Jinkaan. Matkalla pysähdymme lounaalle ja vierailemme banna-kylässä. (A,L)

Majoitus
Eco Omo Lodge Tai Vastaava

4. päivä - MURSIT & TURMI

Aamupäivän retki vie Magon kansallispuistoon, jota asuttavat kuuluisat mursit. Heimo tunnetaan pelottavasta maineestaan sekä naisten huulikiekoista. Puistonvartija ja opas neuvottelevat heimojen kanssa kuvaamisesta. Etenkin mursit tuntevat oman arvonsa vierailijoiden keskuudessa. Iltapäiväksi ajamme Turmiin, jossa tapaamme banna- ja tsemey -heimolaisia. (A,L)

Majoitus
Turmi Lodge Tai Vastaava

5. päivä - Hamerit / Karot

Vierailut Etelä-Etiopian alkuperäiskansojen luo jatkuvat: tänään on vuorossa koko päivän retki hamer- tai karo-heimon kylään. (A,L)

Majoitus
Turmi Lodge Tai Vastaava

6. päivä - KONSO - ARBA MINCH

Vierailemme ylängöllä Konson kuninkaan ja kyläläisten luona sekä tutustumme kulttuuriin. Konson kulttuurimaisema, kivimuurien ympäröimä ja rakennettu asutus on valittu maailmanperintökohteeksi vuonna 2011. Se on upea esimerkki elävästä kulttuuriperinnöstä, joka ulottuu 21:n sukupolven ajalle eli on yli 400 vuotta vanha. (A,L)

Majoitus
Paradise Lodge Tai Vastaava

7. päivä - Chamo-järvi - ADDIS ABEBA

Teemme veneretken Chamo-järvelle, jota asuttavat suuret krokotiilit sekä virtahevot ja lukuisat lintulajit kuten afrikankiljumerikotkat. Jatkamme lounaan jälkeen illaksi takaisin Addis Abebaan, jossa yövymme. (A,L)

Majoitus
Friendship Hotel Tai Vastaava

8. päivä - PALUU

Lentoaikataulusta riippuen mahdollisuus kaupunkikierrokseen Addis Abebassa ennen kuljetusta lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Etiopiaan tarvitaan viisumi, jonka Suomen kansalaiset saavat hankittua lentokentältä maahan saavuttaessa. Viisumi maksaa 50USD/hlö ja maksetaan käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, jota suositellaan Etiopian länsi- ja keskiosiin matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Etiopiaan matkustaville suositellaan kolera-, hepatiitti A- ja mahdollisesti myös B -rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Etiopian virallinen kieli on amhara, jota puhuu äidinkielenään noin 30% etiopialaisista. Lisäksi maassa puhutaan noin 80 muuta paikallista kieltä, joista suurimpia ovat oromo, somali, tigrinya ja sidamo. Suurta osaa paikallisista kielistä kirjoitetaan etiopialaisin aakkosin. Matkailun parissa työskentelevät etiopialaiset osaavat englantia. Maaseutualueilla englantia puhuvat lähinnä lapset ja nuoret.

Etiopian paikallinen valuutta on birr (ETB). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa eikä kuljettaa ulos maasta. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja tai US-dollareita, joita voi vaihtaa birreiksi paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on saatavilla vain suurimmissa kaupungeissa. Etiopia on hintatasoltaan edullisempi kuin muut Itä-Afrikan maat. Viisumimaksun lisäksi tarvitset jonkin verran paikallista valuuttaa matkaohjelmaan kuulumattomiin aterioihin, ruokajuomiin, tippeihin ja matkamuistoihin.

Etiopian ilmasto vaihtelee korkeuserojen perusteella ylätasankojen leudon ja alankojen trooppisen kuuman välillä. Kuiva kausi Etiopiassa kestää lokakuusta helmikuuhun. Sadekausia on kaksi: pitkät sateet kesäkuusta syyskuuhun ja lyhyet sateet ajoittain helmi- ja huhtikuun välillä. Lämpötilat Etiopian ylänköalueilla voivat talvisin (marras-tammikuussa) pudota öisin miinuksen puolelle. Muutenkin päivä- ja yölämpötilojen ero on suuri, joten ota mukaasi myös lämmintä vaatetta.

Juomarahakulttuuri Etiopiassa on yleistä, mutta juomarahan antaminen ei ole koskaan pakollista. Ravintoloissa laskuun lisätään yleensä 10% palvelumaksu ja 15% ALV-lisä. Tämän lisäksi asiakas antaa yleensä hieman tippiä. Autonkuljettajien ja paikallisoppaiden tippeihin voi varata yhteensä n. 50€ koko matkan ajalle.

Paikalliset ihmiset ovat erittäin kuvauksellisia, mutta muistathan kuitenkin kysyä aina luvan henkilöltä itseltään valokuvia ottaessa ja kunnioittaa myös heidän toiveitaan vastauksen ollessa kieltävä. Jotkut saattavat myös pyytää rahaa valokuvattavana olemisesta. Huomaathan, että sotilaskohteiden, siltojen ja lentokenttien kuvaaminen Etiopiassa on kiellettyä.