Filippiinien kulttuurimatka

Filippiinien kiertomatka

Monipuolinen ja lämmin kiertomatka mielenkiintoiseen saarikulttuuriin

Kulttuuri
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Valloittavat Filippiinit ovat Kaakkois-Aasian mielenkiintoinen, nouseva matkailukohde. Yli 7000 saaren trooppinen saaristo tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa ikivanhoista heimokulttuureista ja mahtavista tulivuorista hienoihin hiekkarantoihin, koralliriuttoihin, viidakoihin ja maailmanluokan sukelluskohteisiin, unohtamatta Manilan suurkaupunkia edullisine ostosmahdollisuuksineen.

Filippiinien kiertomatkalla matkataan Manilan metropolin sykkeestä Luzonin Kordillieerien vuoristoon ihailemaan vuoristokansojen ikivanhoja pengerviljelmiä ja erikoisia hautaustapoja. Matka päätetään Palawanin saariston kristallinkirkkaisiin vesiin ja paratiisirannoille.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI 

Lennot yön yli Suomesta Filippiinien pääkaupunkiin Manilaan.

2. päivä - MANILA

Saapuminen Manilaan ja lämpimät tervetulotoivotukset Filippiineille. Kuljetus lentokentältä Manilan vanhassakaupungissa sijaitsevaan hotelliin.

Majoitus
Bayleaf Hotel tai Vastaava

3. päivä - MANILA - BAGUIO

Aamiaisen jälkeen ajamme Manilasta pohjoiseen, riisinviljelyalueiden halki kohti Filippiinien pääsaaren Luzonin ylänköalueita. Kuuden tunnin ajomatka vie meidät 1500 metrin korkeudella sijaitsevaan Baguion kaupunkiin, jossa ilma on viileämpää ja raikkaampaa kuin Manilan trooppisessa metropolissa. Baguio tunnetaankin Filippiinien "kesäpääkaupunkina". Teemme kaupunkikierroksen Baguiossa ennen asettumista hotelliin. (A)

Majoitus
Baguio Burnham Suites tai vastaava

4. päivä - BAGUIO - SAGADA

Tänään matkamme jatkuu yhä ylemmäs Luzonin pohjoiseen vuoristoon. Ajamme Sagadan pikkukaupunkiin, jonka ympäristössä teemme kävelyretken tutustuen samalla paikallisten vuoristokansojen erikoisiin hautaustapoihin. Yöpyminen Sagadassa. (A)

Majoitus
Masferre Inn tai vastaava

5. päivä - SAGADA – BONTOC - BANAUE

Aamiaisen jälkeen jätämme kuvauksellisen Sagadan taaksemme, ja matkaamme vuoristoteitä pitkin kohti Banauen kuuluisia, vuortenrinteisiin pengerrettyjä terassiviljelmiä. Pysähdymme matkalla maakuntakeskus Bontocissa tutustumassa kaupungin kansantieteelliseen museoon. Saavumme Banauen pikkukaupunkiin, joka tunnetaan noin 3000 vuotta vanhoista, ifugao-vuoristokansan rakentamista pengerviljelmistään. Yövymme Banauessa. (A)

Majoitus
Banaue Hotel tai vastaava

6. päivä - BATADIN TERASSIVILJELMÄT

Aamiaisen jälkeen kuljetus Filippiinien perinteisellä jeepney-autolla mutkaisia vuoristoteitä pitkin Batadin alueelle, jossa teemme patikointiretken ifugao-kansan asuinalueella, ihastellen samalla alueen kuvauksellisia pengerviljelyksiä. Palaamme päivän päätteeksi Banaueen. (A)

Majoitus
Banaue Hotel tai vastaava

7. päivä - BANAUE - MANILA (A)

Aamiaisen jälkeen laskeudumme Kordillieerien vuoristosta Luzonin saaren alavaan keskiosaan. Noin 9 tunnin ajomatka vie vuoristosta takaisin suurkaupunki Manilaan, jossa yövymme.

Majoitus
Bayleaf Hotel tai vastaava

8. päivä - MANILA - PALAWAN

Aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen Manilan nähtävyyksillä ennen siirtymistä lentokentälle ja lyhyttä lentoa eräälle Filippiinien upeimmista luontokohteista, Palawanin saarelle, jossa yövymme saaren pohjoisosassa, El Nidon alueella sijaitsevassa rantahotellissa. (A)

Majoitus
El Nido Cove Resort tai vastaava

9. päivä - PALAWAN, EL NIDO

Aamiaisen jälkeen teemme koko päivän veneretken El Nidon ympäristön kuvauksellisessa kalkkikivisaaristossa. Retkellä voimme myös snorklata Palawanin kirkkaissa vesissä ja eläimistöltään monipuolisilla koralliriutoilla, sekä nauttia Seitsemän Kommandon pikkusaaren hiekkarannasta. Yöpyminen El Nidossa. (A,L)

Majoitus
El Nido Cove Resort tai vastaava

10. päivä - EL NIDO

Vapaapäivä Palawanin paratiisissa ennen paluumatkaa kotimaahan. (A)

Majoitus
El Nido Cove Resort tai vastaava

11. päivä - EL NIDO - MANILA - HELSINKI 

Kuljetus lentokentälle ja lento Manilaan, jossa kuljetus kansainväliselle lentokentälle. Manilasta paluulennot yön yli Suomeen.

12. päivä - HELSINKI 

Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: matkan päiväohjelmaan saattaa tulla muutoksia paikallisten sää- ja tieolosuhteiden vuoksi. Päätökset mahdollisista muutoksista tekee paikallisopas.

Lennämme Filippiineille Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput

Ryhmäkoko: 10-20hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Filippiineille. Passin on kuitenkin oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Filippiineille matkustaville suositellaan hepatiittirokotuksia, sekä perusrokotuksien voimassaolon tarkistamista. Malariaa esiintyy Filippiineillä paikoitellen, joten maahan matkustaville suositellaan mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Filippiinien viralliset kielet ovat englanti ja pilipino (tagalog). Lisäksi maassa puhutaan lähes 170:tä paikallista kieltä. Englantia osataan Filippiineillä laajalti.

Filippiinien rahayksikkö on peso (PHP). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa lentokentällä, rahanvaihtopisteissä tai nostaa pankkiautomaatista yleisimmillä luottokorteilla. Pankkiautomaatteja on saatavilla yleisesti suurissa kaupungeissa, ei kuitenkaan pienemmillä paikkakunnilla.

Ilmasto Filippiineillä on lämpimän trooppinen. Vuoristoalueilla illat ja yöt saattavat kuitenkin olla viileitä. Sadekausi Filippiineillä on kesä-marraskuussa, jolloin esiintyy ajoittain myös taifuuneja. Lämpötilat ovat kuumimmillaan keväisin ennen sadekauden alkua. Kuivempi ja hieman viileämpi talvikausi on sään puolesta paras aika matkustaa Filippiineille.

Tippikulttuuri on tyypillistä Filippiineillä. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskunloppusummasta. Tippiä voi jättää myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille n. 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 

Jaa tämä matka