Adobestock 149666491

Räätälöity matka - Georgian kiertomatka

Vuoristomaisemia, viinejä, historiaa ja ruokakulttuuria Georgiassa

Kulttuuri
6
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Ikivanha kaukasialainen sivistysvaltio Georgia tarjoaa hienojen vuoristomaisemien lisäksi myös eksoottisia perinteitä, mielenkiintoista historiaa ja herkullista ruokakulttuuria.

Teemme Georgiassa kuuden päivän kulttuurimatkan tutustuen viehättäviin kaupunkeihin ja kyliin vuoristoreittejä pitkin. Lisäksi tutustumme maan historiallisiin nähtävyyksiin sekä monipuoliseen kulttuuriin.

HUOM: MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Tbilisi

Saapuminen Tbilisiin ja kuljetus lentokentältä hotelliin. Yöpyminen Tbilisissä.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotelli

2. päivä - Tbilisi

Aamupäivällä kaupunkikierros Tbilisissä. Vierailu Mtatsmindan kukkulalle ja huvipuistoon, jonne matkaamme köysiradalla, sekä tutustuminen Tbilisin vanhankaupungin kortteleihin. (A)

Majoitus
Hotelli

3. päivä - Kazbegi

Aamulla kuljetus Tbilisistä pohjoiseen kohti Kakkasusvuoristoa. Vierailu matkalla Ananurin linnassa. Ajomatka jatkuu vuoristoreittiä pitkin Kazbegin vuoren juurelle, Stepantsmindan pikkukaupunkiin. Iltapäivällä kuljetus ehkäpä Georgian kuvatuimmalle nähtävyydelle, Gergetin kirkolle, joka on 2170 metrin korkeudessa Kazbegi-vuoren alarinteellä. Paluu illaksi Tbilisiin. (A)

Majoitus
Hotelli

4. päivä - Mtskheta, Uplistikhe

Aamiaisen jälkeen kuljetus Georgian vanhaan pääkaupunkiin ja uskonnolliseen keskukseen Mtskhetaan. Mäen päällä sijaitsevasta Jvarin luostarista on hienot näkymät Mtskhetan keskustaan. Ohjelmassa myös Svetitskhovelin katedraali. Lounaan jälkeen ajomatka Uplistsikheen vanhaa Silkkitietä pitkin ja tutustuminen alueen luoliin. Paluu illaksi Tbilisiin. (A)

Majoitus
Hotelli

5. päivä - Sighnaghi, Velistsikhe, Tsinandali

Tänään on päiväretkemme kohteena Georgian itäinen viinialue. Aamulla kuljetus Sighnaghiin, jossa kaupunkikierros. Siirtyminen Velistsikhen kylään, jossa mahdollisuus maistella paikallisia viinejä. Ajomatka jatkuu Tsinandalin alueelle, missä vierailu herttua Alexander Chavchavadzen kartanoon, mahdollisuus myös viininmaisteluun. Paluu Tbilisiin Gomborin kansallispuiston kautta. Yöpyminen Tbilisissä. (A)

Majoitus
Hotelli

6. päivä - Paluu

Aamulla kuljetus lentokentälle paluulennolle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan.

Kaukasian valtioihin matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta, sekä perusrokotuksienne voimassaolon tarkistamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Georgiassa puhutaan omaa kieltään, ja käytössä on myös oma aakkosjärjestelmä. Englanninkielen osaaminen ei ole yleistä, venäjää sen sijaan osataan neuvostoajan perintönä edelleen melko laajalti.

Georgian rahayksikkö on lari (GEL). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan rahanvaihtopisteissä. Paikallista valuuttaa voi nostaa myös suurimmissa kaupungeissa pankkiautomaateista, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen on Georgiassa harvinaista.

Ilmasto Georgiassa on enimmäkseen subtrooppinen, mutta se vaihtelee voimakkaasti pinnanmuotojen mukaan. Talvet ovat alueella kylmiä ja vuoristoalueilla myös lumisia, kesät taas lämpimiä ja melko kuivia. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Georgiassa. Tarjoilijoille ja hotellien laukunkantajille on kohteliasta jättää juomarahaa. Paikallisoppaiden ja autonkuljettajien juomarahoihin on hyvä varata n. 5€ / hlö / vrk.