Georgian patikointimatka

Räätälöity matka - Georgian patikointimatka

Patikointia, vuoristomaisemia ja viinejä Georgiassa

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Euroopan ja Aasian rajalla, Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä kohoava Kaukasusvuoristo kätkee helmoihinsa monipuolista luontoa sekä omintakeisia, alkuperäisiä kulttuureja. Ikivanha kaukasialainen sivistysvaltio Georgia tarjoaa hienojen vuoristomaisemien lisäksi myös eksoottisia perinteitä, mielenkiintoista historiaa ja herkullista ruokakulttuuria.

Teemme Georgiassa päiväretkiä Ylä-Kaukasuksen 5000-metristen huippujen tuntumassa Kazbegin alueella. Lisäksi tutustumme maan historiallisiin nähtävyyksiin, maailmanperintökohteisiin sekä ruoka- ja viinikulttuuriin Tbilisissä, Mtskhetassa ja Kakhetin alueella, mukavasti täysihoidolla.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - TBILISI

Saapuminen Tbilisiin ja kuljetus hotellille.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotel Astoria tai vastaava

2. päivä - TBILISI

Aamiaisen jälkeen kävellen tehty kaupunkikierros Tbilisissä. Jo 400-luvulla Jaa. perustettu Georgian pääkaupunki tarjoaa paljon nähtävää historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Illalla paikallinen tervetuliaisillallinen. Yöpyminen Tbilisissä. (A,L,I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Hotel Astoria tai vastaava

3. päivä - TBILISI - MTSKHETA - ANAURI - KAZBEGI

Aamiaisen jälkeen lähdemme Tbilisistä pohjoiseen, kohti Kaukasuksen vuoristoa. Matkalla vierailemme Georgian muinaisessa pääkaupungissa, nykyisin UNESCOn maailmanperintökohteena tunnetussa Mtskhetassa, sekä 1500-luvulla rakennetussa Anaurin historiallisessa linnoituksessa. Majoitumme vuorten ympäröimään Stepantsmindan eli Kazbegin pikkukaupunkiin. (1700m mpy) (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Rooms Hotel Kazbegi tai Vastaava

4. päivä - KAZBEGI

Ensimmäisen patikointipäivämme kohteena on kaupungin yläpuolella sijaitseva Gergetin kirkko (2150m mpy), jonne teemme n. 1,5 tunnin patikoinnin Stepantsmindasta käsin. Georgian kuvatuimpiin nähtävyyksiin kuuluvalta kirkolta avautuvat hienot näkymät Kaukasusvuoristoon ja alueen korkeimmalle huipulle Kazbegille (5047m). Laskeudumme takaisin kaupunkiin, josta käsin teemme iltapäivällä toisen 1-2h patikointiretken kaupungin pohjoispuolella Darialin kanjonissa. Illallinen ja yöpyminen Stepantsmindassa. (A,L,I) 

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Rooms Hotel Kazbegi tai Vastaava

5. päivä - KAZBEGI, CHAUKHI

Toisen patikointipäivän ohjelmassa on ajo maastoautoilla Jutan kylään (2100m) ja n. 3-5 tunnin patikointireitti maisemallisesti kauniilla Chaukhin vuorilla, 2100-2500 metrin korkeudella. Paluu iltapäivän päätteeksi Stepantsmindaan, jossa illallinen ja yöpyminen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Rooms Hotel Kazbegi tai vastaava

6. päivä - KAZBEGI - TRUSO - TBILISI

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja ajamme Truson laaksoon, jossa vielä 2-3 tunnin patikointiretki. Pikniklounaan jälkeen jätämme Kaukasuksen vuoret taaksemme ja ajamme takaisin Tbilisiin, jossa illallinen ja yöpyminen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Rooms Hotel Kazbegi tai Vastaava

7. päivä - TBILISI - SIGHNAGHI - TBILISI

Teemme päiväretken Tbilisistä käsin Georgian viinintuotantoalueelle Kakhetiin. Tutustumme Bodben kylän luostariin sekä Sighnaghin historialliseen kaupunkiin. Retken kruunaa lounas ja viininmaistelu paikallisessa ravintolassa. Paluu Tbilisiin iltapäivän päätteeksi. Yhteinen jäähyväisillallinen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Päiväretki
Majoitus
Hotel Astoria tai vastaava

8. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle paluulennolle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Valmistautuminen:

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Matkalla pärjäät hyvällä yleiskunnolla ja pakkaamalla fiksusti, mutta mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat retkipäivistä irti. Päiväpatikoilla kuljetaan vuoristossa korkeassa ilmanalassa, mutta päivämatkat ovat melko lyhyitä ja sisältävät lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikoinnista.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Matkatavarat säilyvät majoituspaikoissa, joten vaelluspäivinä ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Vuoristoalueilla sää vaihtelee arvaamattomasti, ja lämpötila voi laskea illaksi melko alas. Matkalla onkin hyvä olla myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.

Tietoa maasta:

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan.

Georgiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta, sekä perusrokotuksienne voimassaolon tarkistamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Georgiassa puhutaan omaa kieltään, ja käytössä on myös oma aakkosjärjestelmä. Englanninkielen osaaminen ei ole yleistä, venäjää sen sijaan osataan neuvostoajan perintönä edelleen melko laajalti.

Georgian rahayksikkö on lari (GEL). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan rahanvaihtopisteissä. Paikallista valuuttaa voi nostaa myös suurimmissa kaupungeissa pankkiautomaateista, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen on Georgiassa harvinaista.

Georgian ilmasto on enimmäkseen subtrooppinen, mutta se vaihtelee voimakkaasti pinnanmuotojen mukaan. Talvet ovat alueella kylmiä ja vuoristoalueilla myös lumisia, kesät taas lämpimiä ja melko kuivia.

Tippikulttuuri on tyypillistä Georgiassa. Tarjoilijoille ja hotellien laukunkantajille on kohteliasta jättää juomarahaa. Paikallisoppaiden ja autonkuljettajien juomarahoihin on hyvä varata n. 5€/hlö/vrk.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia