Keski amerikan kiertomatka

Räätälöity matka - Keski-Amerikan kiertomatka: Guatemala, Honduras & Belize

Tulivuoria ja maya-kulttuuria Guatemalassa, Copánin rauniot Hondurasissa ja Belizen upea valliriutta

Räätälöity
15
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Keski-Amerikan kiertomatkamme sisältää maanosan mielenkiintoisimpia kulttuuri- ja luontokohteita. Aloitamme upean kiertomatkamme Guatemalasta, jossa patikomme tulivuorilla, tutustumme paikalliseen intiaanikulttuuriin ja jatkamme matkaamme kohti maya-kulttuurin sydänmaita. Mayojen rauniokaupunkien lisäksi tutustumme alueen sademetsiin ja lopuksi snorklaamme ja rentoudumme Belizen korallisaarilla.

Alkuperäinen ja monipuolinen Keski-Amerikka on upea alue matkailuun. Lyhyet välimatkat, alkuperäinen paikallinen elämä ja upea luonto tuliperäisiltä vuorilta sademetsien kautta Karibian kultaisille hiekkarannoille yhdistyvät hienolla tavalla värikkäisiin kulttuureihin.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - ANTIGUA GUATEMALA

Saapuminen Guatemala Cityn lentokentälle. Kentältä kuljetus Antigua Guatemalan kaupunkiin. Antigua edustaa viihtyisää siirtomaa-arkkitehtuuria ja alueen matkailun keskusta. Siirtomaa-aikana kaupunki toimi koko Keski-Amerikan alueen pääkaupunkina. Majoittuminen Antiguaan.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotel Posada Los Bucaros Tai Vastaava

2. päivä - SAN MIGUEL ESCOBAR, ANTIGUA

Aloitamme päivän siirtymällä Agua-tulivuoren juurelle San Miguel Escobarin kylään, jossa tutustumme kahvinviljelyyn. Seuraamme valmistusprosessia ja lopuksi meidät palkitaan tuoreella kupillisella paikallista kahvia. Iltapäivällä teemme opastetun kävelykierroksen Antiguassa. (A,L)

Majoitus
Hotel Posada Los Bucaros Tai Vastaava

3. päivä - PACAYAN TULIVUORI

Kuljetus Pacayan tulivuoren juurelle, josta teemme patikkaretken tulivuorella. Nautimme pikniklounaan matkan varrella. Iltapäivällä siirrymme Tarralesin kylään. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Los Tarrales Nature Reserve Tai Vastaava

4. päivä - TARRALES

Teemme patikkaretken Tarralesin suojelualueelle, joka tunnetaan kukkatarhoistaan, ainutlaatuisesta lintukannastaan sekä paikallisesta kahvista. Teemme patikkaretken suojelualueen sademetsiin ennen kuin matkamme jatkuu illaksi Panajachelin kylään Atitlan-järven rannalle. (A,L)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Hotel Dos Mundos Tai Vastaava

5. päivä - ATITLAN-JÄRVI

Aamulla teemme melontaretken järvellä. Atitlanin luonnonkaunis alue on eräs Guatemalan tunnetuimmista matkailunähtävyyksistä. Iltapäivän veneretki vie meidät Santiago Atitlanin kylään, jonka asukkaat koostuvat suurelta osin alkuperäisten maya-intiaanien perillisistä. Toinen kohteemme on San Juan La Laguna, mayoihin kuuluvan tzutujil-kansan kylä. (A,L)

Aktiviteetit
melontaretki
Majoitus
Hotel Dos Mundos Tai Vastaava

6. päivä - CHICHICASTENANGO

Vierailemme Chichicastenangossa, jossa pidetään torstaisin ja sunnuntaisin koko Keski-Amerikan tunnetuimmat intiaanimarkkinat. Värikkäät markkinat ja paikalliset kauppiaat ovat erittäin mielenkiintoinen tutustumiskohde. Opastetun kierroksen ja ostosten jälkeen jatkamme yöksi takaisin Antiguaan. (A)

Majoitus
Hotel Posada Los Bucaros Tai Vastaava

7. päivä - COPAN, HONDURAS

Aamupäivä kuluu ajomatkalla Guatemalan keskiylängön halki. Ylitämme rajan naapurimaahan Hondurasiin ja matkaamme edelleen maya-raunioistaan tunnettuun Copaniin. Majoitumme Copan Ruinasin kylään. (A)

Majoitus
Hotel Camino Maya Tai Vastaava

8. päivä - COPANIN RAUNIOT

Teemme päiväretken maya-intiaanien perustaman Copánin raunioille. Retken aikana tutustumme alueen historiaan ja vanhaan intiaanikulttuuriin. Iltapäivällä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Hotel Camino Maya Tai Vastaava

9. päivä - QUIRIGUA, RIO DULCE

Päivän aikana palaamme Guatemalaan ja ajamme Karibianmeren rannikon tuntumaan, Rio Dulce -joen maisemiin. Vierailemme matkalla Quiriguan vanhan maya-kaupungin raunioilla. Rio Dulce tunnetaan historiallisena kauppareittinä, mutta nykyisin se on yksi maan tärkeimmistä luonnonsuojelualueista. (A)

Majoitus
Hacienda Tijax Tai Vastaava

10. päivä - LIVINGSTON JA FLORES

Veneretki joen suulla sijaitsevaan Livingstoniin, joka edustaa Karibian alueen garifuna-kulttuuria. Ainutlaatuinen musiikki, uskonto, taide ja kieli erottuvat sisämaasta. Vierailemme myös San Felipen linnoituksella. Illaksi jatkamme pohjoiseen, Peténin alankoalueella sijaitsevaan Floresin kaupunkiin. (A)

Majoitus
Hotel Casona de la Isla Tai Vastaava

11. päivä - TIKAL

Teemme koko päivän retken Tikalin raunioille. Tikal oli maya-kulttuurin suurin muinainen kaupunki. Keskellä trooppista viidakkoa sijaitsevat rauniot ovat osa Tikalin kansallispuistoa ja kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Kaupunki eli loistoaan mayojen klassisella kaudella, ja sen asukasluvun arvioidaan olleen jopa 200 000 ennen kulttuurin hiipumista. Illaksi palaamme Floresiin. (A,L)

Majoitus
Hotel Casona de la Isla Tai Vastaava

12. päivä - YAXHA, SAN IGNACIO

Jatkamme matkaamme mayojen sydänmailla. Vierailemme Yaxhán maya-raunioilla, ja ylitämme rajan kiehtovaan Belizeen. Majoitumme San Ignacion pieneen kaupunkiin. Kaupunkia ympäröivät lukuisat arkeologiset kohteet. Iltapäivällä teemme melontaretken Macal-joella. (A)

Aktiviteetit
melontaretki
Majoitus
Hotel Midas Tai Vastaava

13. päivä - CAYE CAULKER

Jatkamme matkaa Karibianmeren rannikolle. Caye tarkoittaa kalkkikivistä korallisaarta, joista Belizen rannikko koostuu. Pieni saari tarjoaa aitoa Karibian tunnelmaa. Matkustamme saarelle paikallisella lautalla, ja majoitumme saaren ainoaan kylään Caulker Villageen. (A)

Majoitus
La Isla Resort Tai Vastaava

14. päivä - HOL CHANIN SUOJELUALUE

Teemme snorklausretken Hol Chan Marine Reserve -nimiselle merensuojelualueelle. Belizen rannikko tunnetaan kirkkaista vesistään, upeista koralliriutoistaan ja erittäin rikkaasta vedenalaisesta elämästään. Palaamme iltapäivällä Caulkerin kylään. (A)

Aktiviteetit
snorklausretki
Majoitus
La Isla Resort Tai Vastaava

15. päivä - BELIZE CITY, PALUU

Aamulautta Belize Cityyn, maan pääkaupunkiin, josta kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Keski-Amerikan valtioihin. Belizessä ja Guatemalassa on käytössä maastapoistumismaksu, joka maksetaan käteisellä (US-dollareina) lentokentällä tai rajalla maasta poistuttaessa. Hondurasissa pieni rajamaksu veloitetaan rajalla maahan saavuttaessa.

Guatemalan ja Hondurasin virallinen kieli on espanja. Englantia puhutaan vähän matkailualueiden ulkopuolella. Belizen virallinen kieli on englanti, ja myös espanjaa puhutaan yleisesti. Paikallisopas auttaa mielellään tulkkauksessa tarvittaessa.

Paras matkavaluutta Keski-Amerikassa on Yhdysvaltojen dollari, joka käy usein myös maksuvälineenä. Paikallista valuuttaa voit vaihtaa kaupunkien pankeissa, hotelleissa tai nostaa automaateista kansainvälisillä korteilla.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi Keski-Amerikan valtioihin suositellaan myös hepatiittirokotuksia. Ajankohtaiset rokote- ja lääkitysohjeistukset kannattaa tarkistaa lääkäriltäsi ja rokote.fi -sivuilta ennen matkalle lähtöä.

Keski-Amerikan ja Karibian alueen trooppinen ilmasto on lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää on erittäin kuuma ja kostea, ajoittaisten pyörremyrskyjen aika osuu pääosin loppukesään. Vuoristoalueilla lämpötila on iltaisin ja öisin viileä.