Etela intian kiertomatka
Kerala backwaters
Slider thumb kerala backwaters

Etelä-Intian kiertomatka

Kiertomatka halki eksoottisen, trooppisen eteläisen Intian, idästä länteen

Kulttuuri
13
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kulttuuripainotteinen kiertomatka mielenkiintoiseen eteläiseen Intiaan, Tamil Nadun, Pondicherryn ja Keralan osavaltioihin.

Trooppisen lämmin Etelä-Intia tarjoaa niin vilkasta kaupunkielämää värikkäine basaareineen, siirtomaa-aikaisine palatseineen ja hindutemppeleineen kuin myös rauhallista maaseutua, historiallisia nähtävyyksiä ja pitkiä hiekkarantoja. Etelä-Intiassa erilaiset kulttuurit ovat kohdanneet pääosin rauhanomaisesti, ja alueelle ovat jättäneet jälkensä niin portugalilaiset, arabit, juutalaiset, ranskalaiset, hollantilaiset kuin brititkin, lukuisia intialaisia kansoja ja kulttuureita unohtamatta.

Chennain ja Kochin suurkaupunkien lisäksi näemme matkalla mm. hindulaisia pyhiinvaelluskohteita ja vähemmän tunnettuja maailmanperintökohteita, Länsi-Ghatien vuoristoalueen mausteviljelmineen ja villinorsuistaan kuuluisan Periyarin kansallispuiston. Matkan kruunaa risteily Keralan rannikon kuuluisalla, vehreällä Backwaters- kanava-alueella.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT INTIAAN

Lennot Etelä-Intiaan Chennain kaupunkiin, jonne saavumme seuraavan vuorokauden puolella. Chennai, entiseltä nimeltään Madras, on eteläisen Intian suurimpia keskuksia, kospopoliittinen suurkaupunki ja monipuolinen kulttuurin ja kaupan keskus, jossa voi ihailla mm. kauniita temppeleitä, historiallisia monumentteja ja trooppisia hiekkarantoja. Saavumme Chennaihin yöaikaan ja majoitumme hotelliimme.

Majoitus
Hotelli

2. päivä - CHENNAI - MAMALLAPURAM (MAHABALIPURAM)

Jatkamme matkaa aamiaisen jälkeen ajamalla Mamallapuramiin, joka on seitsemästä pagodastaan tunnettu rauhallinen rannikkokaupunki ja lomakohde Chennain eteläpuolella. Matkan varrella pysähdymme Kanchipuramin temppeleillä, jotka ovat hindulainen pyhiinvaelluskohde, ja tutustumme perinteisten naistenvaatteiden, sarien kudontaan. Majoitumme hotelliin Mamallapuramin ranta-alueella. (A)

Majoitus
Intercontinental Mahabalipuram tai vastaava

3. päivä - MAHABALIPURAM

Tänään vierailemme Mamallapuramin alueen historiallisilla raunioilla, jotka ovat levittäytyneet laajalle alueelle pitkin rannikkoa. Osa alueen vanhoista temppeleistä on päässyt UNESCOn maailmanperintölistalle. Iltapäivällä vapaa- aikaa rannalla rentoutumiseen. (A)

Majoitus
Intercontinental Mahabalipuram tai vastaava

4. päivä - PONDICHERRY

Aamiaisen jälkeen jätämme Mamallapuramin taaksemme ja matkustamme rannikkoa etelään kohti seuraavaa majapaikkaamme Pondicherryn (Puducherry) kaupunkia, joka on entinen Ranskan Intian siirtokunnan pääpaikka ja nykyinen Intian osavaltio. Ranskalaisten vaikutus näkyy kaupungissa edelleen esim. katolisten kirkkojen, rantabulevardien, ja Jeanne d’Arcin patsaan muodossa. Kaupunki on rauhallinen, monikansallinen ja viihtyisä kohde, jossa eri uskonnot tulevat hyvin toimeen keskenään. Jooga ja vedalainen lääketiede kukoistavat Pondicherryssä. Vierailemme iltapäivällä kaupungissa mm. ashramissa ja vanhalla linnoituksella. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
LE PONDY HOTEL tai vastaava

5. päivä - PONDICHERRY - THANJAVUR

Tänään matkaamme edelleen etelään ja rannikolta Tamil Nadun suuren osavaltion sisämaahan, pysähtyen matkalla historiallisilla temppelikohteilla. Ylitämme Kaveri-joen ja saavumme Thanjavurin historialliseen kaupunkiin (Tanjore), joka on ollut useiden dynastioiden pääkaupunki ja eteläisen Intian tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen keskus. Majoitumme Thanjavurissa seuraavat kaksi yötä. (A)

Majoitus
Hotel Sangam tai vastaava

6. päivä - THANJAVUR

Tänään tutustumme Thanjavurin mielenkiintoisiin historiallisiin kohteisiin, mukaan lukien vanha kuninkaallinen palatsi sekä UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva Brihadeeshwararin hindutemppeli. A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Hotel Sangam tai vastaava

7. päivä - TRICHY - MADURAI

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu ajamalla sisämaahan kohti lounasta ja 2500-vuotiasta Madurain kaupunkia, joka sijaitsee Länsi-Ghatien vuoriston juurella. Matkan varrella tutustumme Tiruchirappallin eli tuttavallisemmin Trichyn kaupungin vaikuttaviin historiallisiin nähtävyyksiin. Maduraissa vierailemme illalla hindutemppelissä Aarti-seremoniassa. (A)

Majoitus
GRT REGENCY tai vastaava

8. päivä - MADURAI - PERIYAR

Aamulla teemme retken tuk-tukien kyydissä Madurain kukkamarkkinoille ennen kuin jatkamme matkaa Tamil Nadun osavaltiosta Keralaan, kohti Länsi-Ghatien vuoristossa sijaitsevaa kuuluisaa Periyarin aluetta ja samannimistä kansallispuistoa, joka tunnetaan hienoista, rehevistä vuoristomaisemistaan sekä villieläimistään. Periyar on intianvillinorsujen turvapaikka, jossa viihtyvät myös mm. bengalintiikerit, erilaiset kauriit, apinat ja monipuolinen linnusto. Puiston eläimistöön voi monista intian kansallispuistoista poiketen tutustua myös kävellen. Majoitumme hotelliin lähellä kansallispuistoa. Iltapäivällä tutustumme vielä yhdellä alueen lukuisista mausteplantaaseista. (A)

Majoitus
Elephant Court Hotel tai vastaava

9. päivä - PERIYAR

Koko päivä aikaa Periyarin alueeseen tutustumista varten. Osallistumme aamulla puiston henkilökunnan opastamaan, n. 4-5 km kävelyretkeen kansallispuiston alueella. Kävellen turvallista ihailla alueen eläimistöä. Iltapäivä vapaata aikaa. Yövymme Periyarissa. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Elephant Court Hotel tai vastaava

10. päivä - KUMARAKOM

Aamiaisen jälkeen siirrymme Intian lounaisrannikon tuntumassa sijaitsevaan Kumarakomiin, joka on tunnettu yhtenä Keralan vehreän Backwaters -kanava-alueen keskuksena. Yövymme Vembanad-järven kupeessa sijaitsevassa rauhallisessa Kumarakomissa. (A)

Majoitus
Lake Song Hotel tai vastaava

11. päivä - KUMARAKOM

Tänään teemme päiväristeilyn Keralan kanava-alueella, perinteisen kanava-aluksen kyydissä. Veneen lipuessa hiljalleen läpi kanavien voimme ihailla Keralan luonnonkaunista, trooppista maaseutua riisipeltoineen, puutarhoineen ja eläimineen. Iltapäivällä vielä vapaata aikaa Kumarakomissa. (A)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Lake Song Hotel tai vastaava

12. päivä - KOCHI (COCHIN)

Tämään siirrymme Arabianmeren rannikolle Kochin kaupunkiin. Kochi, joka tunnetaan myös nimellä Cochin, on rannikon laguunisaarille jo 1300-luvulla perustettu satamakaupunki Keralan osavaltion eteläosassa. Se on ollut vuosisatojen ajan Intian kaakkoisrannikon tärkein satama ja maustekaupan keskus. Iltapäivällä tutustumme kaupunkiin opastetulla kierroksella. Vierailemme mm. hollantilaisena palatsina tunnetussa Mattancherryn palatsissa, jonka rakensivat itse asiassa portugalilaiset lahjaksi Cochinin maharadzalle. Palatsin sisäosat on koristeltu Ramayana-eepoksen tarinoita kuvaavilla seinämaalauksilla. Käymme myös Intian vanhimmassa, portugalilaisten rakentamassa kirkossa, jonne tutkimusmatkailija Vasco da Gama aikoinaan haudattiin. (A)

Majoitus
Crown Plaza tai vastaava

13. päivä - PALUU SUOMEEN

Kuljetus lentokentälle ja aamuyöstä lähtevät paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö. 

Lennämme Etelä-Intiaan Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Intian ohjelman varauksia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkaohjelma on aamiaisella. Varaa matkalle noin 20-30€/vrk aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan ja kuljettajan tippeihin. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä talviaikaan joulu-helmikuussa, kun taas trooppisessa Etelä-Intiassa on lämmintä ympäri vuoden. Lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)