Intian kultainen kolmio tiikerit ja goa kulttuurimatka

Intian Kultainen kolmio, tiikerit ja Goa

Taj Mahal, tiikerisafari ja Goan rannat - Intian parhaat palat samassa paketissa

Kulttuuri
13
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Intian ihmeet - Delhin suurkaupunki, rakkauden monumentti Taj Mahal, Ranthambhoren kansallispuiston majesteettiset tiikerit, kuninkaiden kaupunki Jaipur sekä trooppinen Goa rantoineen - tulevat tällä Intian matkalla tutuiksi mukavissa puitteissa.

Nähtävyyksien ja villieläinsafarien lisäksi matkalla on myös aikaa rentoutua hotellien uima-altailla ja nauttia herkullisesta intialaisesta keittiöstä. Kiertomatkaohjelman lopuksi rentoutumista Intian valtameren aalloissa, Goan rauhallisella ranta-alueella.

Matkaohjelma

1. päivä - LENTO DELHIIN

Suora yön yli lento Suomesta Intian pääkaupunkiin.

2. päivä - DELHI

Saapuminen Delhiin aamulla. Kaupunkikierros vanhan ja uuden Delhin alueella: käymme mm. Jama Masjidin moskeijassa, Qutub Minarin minareetissa ja Humayunin hautamuistomerkillä. Kaupunkikierros huipentuu polkupyöräriksa-ajeluun Delhin vanhankaupungin kapeilla kauppakujilla. (I)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Hotel Vivanta by Taj Dwarka tai vastaava

3. päivä - DELHI - JAIPUR

Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen noin 5 tunnin ajomatkalla Rajasthanin osavaltion pääkaupunkiin Jaipuriin, palatseistaan ja linnoituksistaan tunnettuun vaaleanpunaiseen kaupunkiin. Iltapäivällä vapaata aikaa Jaipurissa esimerkiksi ostosten tekoon. (A,I)

Majoitus
Hotel Indana tai vastaava

4. päivä - JAIPUR

Koko päivä tutustumista Jaipurin nähtävyyksiin. Aamupäivällä vierailemme alueen upeimmalla linnoituksella Amber Fortissa. Iltapäivän kaupunkikierros esittelee kaupungin parhaita nähtävyyksiä ja upeaa arkkitehtuuria. (A,I)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Hotel Indana tai vastaava

5. päivä - JAIPUR - RANTHAMBHORE

Matkamme jatkuu Jaipurista kohti yhtä Intian kuuluisimmista tiikerialueista, Ranthambhoren kansallispuistoa. Mahdollisuudet tiikerien näkemiseen ovat puistossa erittäin hyvät. Tiikerien lisäksi paikalliseen eläimistöön kuuluvat mm. leopardit, sambarhirvet, intiangasellit, krokotiilit ja riikinkukot. Saavumme Ranthambhoreen n. 3 tunnin ajomatkan jälkeen. (A,I)

Majoitus
Nahargarh Haveli tai vastaava

6. päivä - RANTHAMBHOREN KANSALLISPUISTO

Teemme aamun sekä iltapäivän safariajelut jeepeillä kansallispuiston alueella. Tiikereistään tunnetussa Ranthambhoren kansallispuistossa tavataan myös lukuisia muita eläin- ja lintulajeja, joita näkee hyvin safariajoneuvoista. Kansallispuiston alueella voi ihastella myös vanhoja raunioita. Safarien välillä, päivän kuumimpana aikana nautimme lounaan hotellilla ja voimme rentoutua hotellin uima-altaalla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Nahargarh Haveli tai vastaava

7. päivä - FATEHPUR SIKRI - AGRA

Aamiaisen jälkeen noin 6 tunnin ajomatka Agraan. Pysähdymme matkalla tutustumaan 1500-luvulla rakennettuun ja sittemmin hylättyyn Fatehpur Sikrin kaupunkiin. Iltapäivällä teemme kaupunkikierroksen ja vierailemme Agran linnoituksella. Iltapäivän päätteeksi vierailemme ehkäpä Intian kuuluisimmalla nähtävyydellä, 1600-luvulla rakennetulla Taj Mahalin muistomerkillä. (A,I)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Taj Gateway Hotel tai vastaava

8. päivä - AGRA - GOA

Aamiaisen jälkeen n. 4 tunnin ajomatka Delhin lentokentälle, josta suora Intian sisäinen lento Goaan. Goan lentokentältä kuljetus hotellille Candolimin alueella ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus
O Hotel tai vastaava

9. päivä - GOA

Vapaata aikaa esimerkiksi rannalla rentoutumiseen tai päiväretkiin. (A)

Majoitus
O Hotel tai vastaava

10. päivä - GOA

Vapaata aikaa esimerkiksi rannalla rentoutumiseen tai päiväretkiin. (A)

Majoitus
O Hotel tai vastaava

11. päivä - GOA

Vapaata aikaa. (A)

Majoitus
O Hotel tai vastaava

12. päivä - GOA

Vapaata aikaa. (A)

Majoitus
O Hotel tai vastaava

13. päivä - GOA - HELSINKI

Kuljetus Goan lentokentälle ja suora paluulento Suomeen. (A)

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 12-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Intiaan Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Intian tiikerisafarien ja sisäisen lennon varauksia varten tarvitsemme kuvan / kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi / www.aava.fi/toimipiste/aava-matkailuklinikka

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkaohjelma on osin puolihoidolla, osin aamiaisella. Varaa matkalle noin 15-20€/vrk aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan ja kuljettajan tippeihin. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Intian Ilmastoon vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo Intian pohjois- ja länsiosiin sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Päivälämpötilat vaihtelevat talvisaikaan 15–25 celsiusasteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää. Intian länsirannikolla sijaitseva Goan osavaltio taas on trooppista aluetta, jossa lämpötila pysyy ympäri vuoden 25-30 C-asteessa.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, paikallisoppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

 • Kengät kävelyä varten (Salomon)
 • Sandaalit tms. (Keen)
 • Kevyet sukat (Bola)
 • Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot / Buff)
 • Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)
 • Vesipullo (Nalgene)
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)
 • Korvatulpat (Estecs)
 • Suoja puhelimelle (Aquapac)
 • Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)
 • Henkilökohtainen EA-pakkaus: 
 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)