Intian himalaja

Räätälöity matka - Intian Himalaja ja Kultainen kolmio

Intian joogakeskus Rishikesh, Himalajan huiput ja klassiset Kultaisen kolmion kohteet

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
9
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Monipuolinen kiertomatka Intian ihmeisiin. Matkalla tulevat tutuiksi klassisten Intian Kultaisen kolmion kaupunkien Delhin, Agran ja Jaipurin lisäksi Gangesin varren pyhät kaupungit Rishikesh ja Haridwar. Seuraamme Gangesin varren pyhiä seremonioita, katselemme auringonnousua Himalajan vuoriston yllä, teemme patikointiretken kukkuloilla ja kokeilemme perinteistä intialaista joogaa. Matkan kohokohtia ovat myös rakkauden monumentti Taj Mahal ja kuninkaiden kaupunki Jaipur. 

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - DELHI

Saapuminen Delhiin, kuljetus lentokentältä hotelliin. Sen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Uuden Delhin alueella, käymme Qutub Minarin minareetissa ja Mahatma Gandhin muistomerkillä. Kaupunkikierros huipentuu iltapäivällä polkupyöräriksa-ajeluun Delhin vanhankaupungin kapeilla kauppakujilla. (I)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Vivanta by Taj Dwarka tai vastaava

2. päivä - DELHI - HARIDWAR - RISHIKESH

Aamujuna Delhistä pohjoiseen, Uttarakhandin osavaltioon ja pyhän joen Gangesin varrella sijaitsevaan Haridwariin, josta n. tunnin autokuljetus edelleen Rishikeshiin. Perillä meitä odottaa kiehtova joenvarsikaupunki Rishikesh, yksi hindujen pyhistä kaupungeista, joka tunnetaan myös "joogan pääkaupunkina". Himalajan vuoriston alarinteillä, Gangesin molemmin puolin sijaitseva kaupunki on kukkulainen ja paras tapa liikkua siellä on jalan. Teemme vielä illalla retken katsomaan Gangesin varrella pidettävää uskonnollista seremoniaa  (A,I) 

Majoitus
Aloha on the Ganges tai vastaava

3. päivä - Rishikesh, Haridwar

Aikainen herätys ja kuljetus Kunjapurin hindutemppelille seuraamaan auringonnousua Himalajan vuoriston yllä. Temppeliltä käsin aamupäivän kävelyretki alamäkeä n. 10km Neer Gaddun vesiputoukselle. Paluu hotellille ja iltapäivä vapaata aikaa. Iltapäivän päätteeksi teemme vielä tutustumisretken toiseen jokivarren pyhistä kaupungeista, Haridwariin. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Aloha on the Ganges tai vastaava

4. päivä - Rishikesh

Halukkaille mahdollisuus aamujoogaan ashramissa, paikallisen joogaopettajan johdolla.  Loppupäivä vapaata aikaa rentoutumista, kaupunkiin tutustumista tai lisämaksullisia aktiviteetteja varten. Rishikeshissä on mahdollista tehdä päiväaktiviteettina esimerkiksi koskenlaskua, köysilaskeutumista, maastopyöräilyä ja kuumailmapallolentoja. (A,I)

Majoitus
Aloha on the Ganges tai vastaava

5. päivä - Rishikesh - Agra

Aikaisin aamulla kuljetus Haridwarin rautatieasemalle ja aamujuna Delhiin. Delhistä noin 4 tunnin ajomatka Agraan. Bussin ikkunoista on mukava ihastella Intian pohjoisen tasankoalueen maisemia. Iltapäivän päätteeksi vierailemme Agran linnoituksella. Majoitumme Agrassa. (A,I)

Majoitus
Taj Gateway Hotel tai vastaava

6. päivä - Agra - Chand Bawri - Jaipur

Aloitamme aamun vierailemalla ehkäpä Intian kuuluisimmalla nähtävyydellä, 1600-luvulla rakennetulla Taj Mahalin muistomerkillä. Matkamme jatkuu Agrasta ajomatkalla Rajasthanin osavaltion pääkaupunkiin Jaipuriin, palatseistaan ja linnoituksistaan tunnettuun vaaleanpunaiseen kaupunkiin. Matkan varrella vierailemme historiallisella Chand Bawrin porraskaivolla, joka on maailmanluokan valokuvauskohde. Majoitumme Jaipurissa. (A,I)

Majoitus
Hotel Indana tai vastaava

7. päivä - Jaipur

Koko päivä tutustumista Jaipurin nähtävyyksiin. Aamupäivällä vierailemme alueen upeimmalla linnoituksella Amber Fortissa. Iltapäivän kaupunkikierros esittelee kaupungin parhaita nähtävyyksiä, upeaa arkkitehtuuria sekä värikkäitä markkinoita. (A,I)

Majoitus
Hotel Indana tai vastaava

8. päivä - Jaipur - Delhi

Aamupäivä vapaata aikaa Jaipurissa esim. ostosten tekoon ennen n. 5 tunnin ajomatkaa takaisin Delhiin. Delhissä jäähyväisillallinen. (A,I)

Majoitus
Vivanta By Taj Dwarka tai vastaava

9. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkaohjelma on pääosin puolihoidolla. Varaa matkalle noin 15-20€/vrk aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan ja kuljettajan tippeihin. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Paikallisopas auttaa mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Päivälämpötilat vaihtelevat talvisaikaan 15–25 C-asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)