Kultainen kolmio

Räätälöity matka - Intian Kultainen kolmio

Klassinen Intian kiertomatka: Delhi, Agra ja Jaipur historiallisine nähtävyyksineen

Räätälöity
6
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Klassinen Intian kiertomatka esittelee monipuolisesti tämän suuren ja historialtaan rikkaan maan perinteitä, kulttuuria, historiaa ja elävää ympäristöä. Kosmopoliitti suurkaupunki Delhi, maailmankuulu Taj Mahal Agrassa, ja kuninkaiden kaupunki Jaipur tulevat tutuiksi mukavissa puitteissa.

Nähtävyyksien kiertämisen lisäksi matkalla on myös aikaa tehdä edullisia ostoksia, rentoutua laadukkaissa hotelleissa ja nauttia herkullisesta intialaisesta keittiöstä. Matkaa taitetaan mukavasti ilmastoiduilla minibusseilla.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Delhi

Saapuminen Delhiin, kuljetus lentokentältä hotelliin. Kaupunkikierroks Uuden Delhin alueella, käymme Qutub Minarin minareetissa ja Mahatma Gandhin muistomerkillä. Kaupunkikierros huipentuu iltapäivällä polkupyöräriksa-ajeluun Delhin vanhankaupungin kapeilla kauppakujilla. (I)

HUOM: sisäänkirjautumisaika hotellissa normaalin kansainvälisen tavan mukaan alk. klo 14:00.

 

Majoitus
Vivanta by Taj Dwarka tai vastaava

2. päivä - AGRA, TAJ MAHAL

Aamiaisen jälkeen ajo Agraan. Auton ikkunoista on mukava ihastella Intian pohjoisen tasankoalueen maisemia. Iltapäivällä vierailemme Agran linnoituksella ja ehkäpä Intian kuuluisimmalla nähtävyydellä, 1600-luvulla rakennetulla Taj Mahalin muistomerkillä. Majoitumme Agrassa. (A,I)

HUOM: Taj Mahal on suljettu perjantaisin.

Majoitus
Gateway Hotel Agra Tai Vastaava

3. päivä - Agra - Jaipur

Aamulla vierailu paikallisessa orpokodissa ennen kuljetusta Rajasthanin pääkaupunkiin Jaipuriin, palatseistaan ja linnoituksistaan tunnettuun vaaleanpunaiseen kaupunkiin. Iltapäivällä vapaata aikaa Jaipurissa esimerkiksi ostosten tekoon. (A,I)

Majoitus
Indana Palace tai vastaava

4. päivä - Jaipur

Aamiaisen jälkeen ohjelmassa on vanha pääkaupunki linnoituksineen. Jeeppikuljetus vie linnoitukselle. Matkalla linnoitukselle nähdään myös “Tuulten palatsi” Hawa Mahal. Teemme myös kaupunkikierroksen Jaipurissa. Kohteina ovat kaupungin palatsi sekä palatsimuseo, jossa on esitteillä vanhoja käsikirjoituksia, pukuja, mattoja sekä miniatyyrimaalauksia, sekä Jantar Mantarin vanha tähtitieteellinen observatorio. Yöpyminen Jaipurissa. (A)

 

Majoitus
Indana Palace Tai Vastaava

5. päivä - Jaipur - Delhi

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kuljetus Delhiin. Saavuttaessa Delhiin majoittautuminen ja vapaata aikaa. (A,I)

 

Majoitus
Vivanta by Taj Dwarka tai vastaava

6. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Lentoja Intiaan
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja henkilökohtaisia kuluja
 • Aikaisempaa sisäänkirjautumista tai myöhempää uloskirjautumista hotelleissa 
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Tämän kiertomatkan kohteissa malariariski on kuitenkin hyvin pieni. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa. 

Varaa matkalle valuuttaa matkaohjelmaan kuulumattomiin aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan ja kuljettajan tippeihin. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Paikallisopas auttaa mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu huhti-toukokuulle ennen sadekauden alkua. Talvikauden ulkopuolella muut kuin hellevaatteet voi jättää suosiolla kotiin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa matkalle mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.