Rajasthanin luontomatka

Räätälöity matka - Rajasthanin luontomatka, Intia

Luontomatka Intian pohjoisosien hienoihin luontokohteisiin ja tiikeripuistoihin

Räätälöity
9
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Nautinnollinen kiertomatka esittelee upean Intian parhaat puolet mukavissa puitteissa.

Tutustumme matkalla Pohjois-Intian rauhallisempiin ja pienempiin matkakohteisiin suurkaupunkien ulkopuolella. Rajasthanin kuvankaunis maaseutu ja sen värikäs ja vieraanvarainen kulttuuri johdattelee Intian kansallispuistojen hienoihin safarimaastoihin sekä kiehtoville historiallisille monumenteille. 

Matkaohjelmassa ovat Ranthambhoren ja Sariskan kansallispuistojen tiikeri- ja leopardiapajat, Chambal-joen gaviaalit ja saksinokat, sekä linnuistaan kuuluisa Keoladeon kosteikko. Eläintiheys alueilla vetää vertoja Afrikan kansallispuistoille. Rajasthanin maaseutumaiset alueet tarjoavat myös aitoa paikallista elämää. Majoitumme matkalla vanhoihin palatseihin ja linnoituksiin entisöityihin heritage-tyylisiin hotelleihin, joissa on aikaa nauttia historiallisesta tunnelmasta.

MINIMIRYHMÄKOKO 2hlö

Matkaohjelma

1. päivä - DELHI - SARISKA

Saapuminen Delhiin. Kuljetus lentokentältä (tai hotellilta, jos haluat viettäää aikaa Delhissä ennen matkaohjelmaa) etelään, pois Delhin suurkaupunkialueelta Rajasthanin osavaltioon ja Delhin eteläpuolisilla Aravalli-kukkuloilla sijaitsevaan Sariskan kansallispuistoon, jonka läheisyyteen majoitumme. Sariskan kansallispuisto on entinen Alwarin maharadzan yksityinen metsästysalue, joka tunnetaan nykyisin yhtenä Intian tiikeripuistoista - tiikerin näkeminen on tosin täällä epätodennäköisempää kuin seuraavassa kohteessamme Ranthambhoressa. Loppuiltapäivä vapaata aikaa tutustua ympäristöön tai vain nauttia hotellin palveluista. (I)

Majoitus
Sariska Palace tai vastaava

2. päivä - SARISKAN KANSALLISPUISTO - RANTHAMBHORE

Teemme aikaisin aamulla safariajelun Sariskan kansallispuistossa jeepeillä, havainnoiden Pohjois-Intian kuivien metsien tyypillisiä eläinlajeja kuten erilaisia kauriita, antilooppeja, apinoita, villisikoja sekä tietysti lukuisia lintulajeja. Hyvällä onnella saatamme törmätä täällä tiikeriin tai leopardiinkin. Palaamme hotellille myöhäiselle aamiaiselle. Jatkamme matkaa Sariskasta etelään kohti Intian kenties kuuluisinta kansallispuistoa, Kiplingin viidakkokirjastakin tuttua Ranthambhorea. Majoitumme kansallispuiston kupeeseen Sawai Madhopuriin. (A,I)

Majoitus
Nahargarh Ranthambhore tai vastaava

3. päivä - RANTHAMBHOREN KANSALLISPUISTO

Teemme aamun ja iltapäivän safariajelut jeepeillä kansallispuiston alueella. Tiikereistään tunnetussa Ranthambhoren kansallispuistossa tavataan myös lukuisia muita eläin- ja lintulajeja, joita näkee hyvin safariajoneuvoista. Kansallispuiston alueella voi ihastella myös vanhoja raunioita. Safarien välillä, päivän kuumimpana aikana nautimme lounaan hotellilla ja voimme rentoutua hotellin uima-altaalla. (A,L,I)

Majoitus
Nahargarh Ranthambhore tai vastaava

4. päivä - RANTHAMBHORE - KARAULI

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Ranthambhorelle ja ajamme itään Karaulin kaupunkiin, joka toimi 600 vuoden ajan itsenäisen Karaulin valtakunnan pääkaupunkina. Iltapäivällä tutustumme rauhallisen kaupungin mielenkiintoisiin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten entiseen maharadzan palatsiin ja vanhaankaupunkiin sekä temppeleihin. (A,I)

Majoitus
Bhanwar Villas Palace tai vastaava

5. päivä - KARAULI - DHOLPUR

Aamiaisen jälkeen vierailemme vielä hotellimme omassa puutarhassa ja meijerissä ennen kuljetusta Rajasthanin kaakkoisnurkkaan, Dholpurin kaupunkiin, jossa majoitumme seuraavat kaksi yötä. (A,I)

Majoitus
Raj Niwas Palace tai vastaava

6. päivä - DHOLPUR & CHAMBAL-JOKI

Suuntaamme aamiaisen jälkeen Dholpurin kaupungin eteläpuolelle, jossa mahtavan Gangesin sivujoki Chambal muodostaa luonnollisen rajan Rajasthanin ja Madhya Pradeshin osavaltioiden välille. Teemme veneretken joen suojellulla osuudella, jota asuttavat mm. gaviaalit, harvinaiset gangesindelfiinit, intiansaksinokat sekä lukuisat muut lintulajit. Iltapäivällä tutustumme alueen raviineihin, joiden sokkeloissa rajaseudun lainsuojattomat aiemmin piilottelivat, sekä Dholpurin ympäristön historiallisiin nähtävyyksiin. (A,I)

Majoitus
Raj Niwas Palace tai vastaava

7. päivä - BHARATPUR & KEOLADEO GHANA

Aamiaisen jälkeen n. 1,5h ajomatka pohjoiseen, Bharatpurin pikkukaupunkiin, joka on tunnettu ennen muuta Keoladeo Ghanan kansallispuistosta. Keoladeo Ghanan kosteikko on entinen Bharatpurin maharadzan yksityinen metsästysalue ja nykyisin UNESCON maailmanperintökohteiden listalla oleva maailmankuulu luontokohde, joka on suosittu etenkin linnuista kiinnostuneiden keskuudessa. Vierailukohteena se on parhaimmillaan talvikaudella, jolloin kosteikkoa asuttavat lukuisat talvehtivat muuttolinnut. Noin 370 lintulajin lisäksi pienellä puistoalueella näkee mm. sambarhirviä ja nilgauantilooppeja. Teemme iltapäivällä retken kansallispuistossa polkupyörärikshojen kyydissä. (A,I)

Majoitus
Laxmi Villas Palace tai vastaava

8. päivä - DELHI

Kilimanjaro vaellus matkat  2

Aamiaisen jälkeen noin 4 tunnin ajomatka Delhiin, jonne majoitumme matkan viimeiseksi yöksi. Iltapäivä vapaata aikaa Delhissä esimerkiksi ostosten tekoon. (A) 

Majoitus
Vivanta by Taj tai vastaava

9. päivä - Paluu

Kuljetus Delhin lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Intian tiikerisafarien varauksia varten tarvitsemme kuvan / kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Tämän matkan kohteissa malariariski on kuitenkin hyvin pieni. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi  ja http://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas   

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkaohjelma on pääosin puolihoidolla. Varaa matkalle noin 15-20€/vrk aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan ja kuljettajan tippeihin. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Paikallisopas auttaa mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Päivälämpötilat vaihtelevat talvisaikaan 15–25 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)