Rajasthanin pyo ra ilymatka intia
Rajasthanin pyo ra ilymatka intia 1
Rajasthanin pyo ra ilymatka intia 2
24459 592029810808045 2065148388 n
Slider thumb rajasthanin pyo ra ilymatka intia 1
Slider thumb rajasthanin pyo ra ilymatka intia 2
Slider thumb 24459 592029810808045 2065148388 n

Rajasthanin pyöräilymatka, Intia

Pyöräilyä Pohjois-Intian hienoissa kulttuuri- ja luontokohteissa

Pyöräily
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Tervetuloa tutustumaan Pohjois-Intian Rajasthanin osavaltion rauhalliseen maaseutuun ja kuuluisiin kaupunkeihin pyöräillen, pintaa syvemmältä.

Matkaamme Delhistä Tharin autiomaan laidalle markkinoistaan kuuluun Pushkariin, vieraillen matkan varrella mm. tutustumassa Intian eläimistöön Sariskan kansallispuistossa, mogulivallan aikaiseen arkkitehtuuriin Jaipurissa, sekä Delhin maailmanperintökohteisiin. Pyöräilemme rauhallisia teitä pitkin pääosin tasamaalla, ja yövymme matkan varrella rauhallisissa kohteissa.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - DELHI

Suora yön yli lento Suomesta Intian pääkaupunkiin.

2. päivä - DELHI - ALWAR

Saapuminen Delhin lentokentälle Intiaan aamulla. Kuljetus lentokentältä Rajasthanin osavaltion puolelle (n. 4h), Alwarin kaupunkiin, jossa majoitumme. Illalla otamme tuntumaa pyöriimme lyhyellä, n. 5km pyöräilylenkillä kaupungilla. (I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Tijara Fort Palace tai vastaava

3. päivä - ALWAR - SARISKA

Ensimmäinen varsinainen pyöräilypäivä. Pyöräilemme tänään n. 45 km matkan maaseudulla kohti Aravali-kukkuloilla siajitsevaa, 800 neliökilometrin laajuista Sariskan kansallispuistoa, jonka kupeeseen majoitumme. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Sariska Safari Lodge tai vastaava

4. päivä - SARISKAN KANSALLISPUISTO

Aikaisin aamulla safariajelu kansallispuistossa jeepeillä. Sariskan kansallispuistossa näkee lähietäisyydeltä intialaista villieläimistöä, kuten nilgauantilooppeja, sambarhirviä, riikinkukkoja, apinoita, villisikoja ja krokotiileja. Tiikerit ja leopardit ovat harvinaisempia, mutta niitäkin puistossa asustaa. Iltapäivällä noin 65 km / 7h pyöräilyretki Naylan historialliseen kaupunkiin ja Ramgarhin järvelle, tai vaihtoehtoisesti rentoutumista hotellin uima-altaalla. (A)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, Safariajelu
Majoitus
Sariska Safari Lodge tai vastaava

5. päivä - Sariska - Jamwa Ramgarh - Jaipur

Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen n. 75 km / 7h pyöräilyosuudella Jamwa Ramgarhiin, josta jatkamme autokyydillä Rajasthanin osavaltion pääkaupunkiin Jaipuriin, palatseistaan ja linnoituksistaan tunnettuun vaaleanpunaiseen kaupunkiin. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Indana Palace tai vastaava

6. päivä - JAIPUR

Koko päivä tutustumista Jaipurin nähtävyyksiin ja upeaan arkkitehtuuriin pyöräillen. Aamupäivällä tutustumme kaupungin historialliseen keskustaan, iltapäivällä vierailemme alueen upeimmalla linnoituksella Amber Fortissa. Pyöräilyä n. 35km / 4h. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Indana Palace tai vastaava

7. päivä - JAIPUR - RUPNAGAR - PUSHKAR

Aamulla autokuljetus marmoriveistämöistään tunnettuun Rupnagarin pikkukaupunkiin, josta aloitamme päivän pyöräilyosuuden kohti Pushkaria. Pyöräilemme n. 85 km matkan (n. 8h) halki Tharin autiomaan rauhallisten teiden ja pienten kylien Pushkarin legendaariseen markkinakaupunkiin. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Jagat Palace tai vastaava

8. päivä - PUSHKAR - DELHI

Päivän ohjelmassa on aamupäivä leppoisaa tutustumista Pushkarin kaupunkiin pyöräillen. Pyöräilyä n. 25km / 4h. Iltapäivällä siirtyminen rautatieasemalle ja pikajuna Delhiin. Saapuminen Delhiin myöhään illalla ja kuljetus rautatieasemalta hotelliin illalliselle. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Vivanta by Taj Hotel tai vastaava

9. päivä - DELHI

Teemme kaupunkikierroksen pyöräillen Delhin vanhankaupungin kapeilla kauppakujilla, josta jatkamme Britannian siirtomaa-aikaisen Uuden Delhin rauhallisille kaduille. Pyöräilyä n. 25 km / 4h. Iltapäivällä vielä vapaata aikaa Delhissä. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Vivanta by Taj Hotel tai vastaava

10. päivä - PALUULENTO SUOMEEN

Kuljetus lentokentälle ja paluulento kotimaahan. Paluulento lähtee Delhistä aamulla ja saapuu Suomeen samana iltapäivänä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

PYÖRÄNVUOKRAUS KUULUU MATKAN HINTAAN.

Ryhmäkoko: 8-18 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Pyöränvuokraus
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Intiaan Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Intian junalippujen ja safaripalveluiden varauksia varten tarvitsemme kuvan / kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa, mutta tämän matkan kohteissa malariariski on hyvin pieni. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas 

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Päivälämpötilat vaihtelevat talvisaikaan 15–25 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, paikallisoppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteita matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä:

Jalat (Pyöräilykengät) 

Ylävartalo  

Kädet

Päiväreppu

Housut  

 • Pehmustetut pyöräilyshortsit x 1
 • Vedenpitävät kuorihousut: Tierra Back Up

Pää