Ladakh matkat 31
Ladakh matkat 1
Ladakh matkat 2
Ladakh matkat 3
Ladakh matkat 4
Ladakh matkat 5
Ladakh matkat 9
Ladakh matkat 11
Ladakh matkat 16
Ladakh matkat 19
Ladakh matkat 27
Ladakh matkat 22
Ladakh matkat 26
Ladakh matkat 29
Ladakh matkat 25
Ladakh matkat 30
Ladakh matkat 34
Ladakh matkat 33
Ladakh matkat 18
Ladakh matkat 35
Ladakh matkat 36
Ladakh matkat 111
Ladakh matkat 37
Ladakh matkat scarlet macaw costa rica
Slider thumb ladakh matkat 1
Slider thumb ladakh matkat 2
Slider thumb ladakh matkat 3
Slider thumb ladakh matkat 4
Slider thumb ladakh matkat 5
Slider thumb ladakh matkat 9
Slider thumb ladakh matkat 11
Slider thumb ladakh matkat 16
Slider thumb ladakh matkat 19
Slider thumb ladakh matkat 27
Slider thumb ladakh matkat 22
Slider thumb ladakh matkat 26
Slider thumb ladakh matkat 29
Slider thumb ladakh matkat 25
Slider thumb ladakh matkat 30
Slider thumb ladakh matkat 34
Slider thumb ladakh matkat 33
Slider thumb ladakh matkat 18
Slider thumb ladakh matkat 35
Slider thumb ladakh matkat 36
Slider thumb ladakh matkat 111
Slider thumb ladakh matkat 37
Slider thumb ladakh matkat scarlet macaw costa rica

Stok Kangri 6120m, vaellushuippu Intian Himalajalla

Stok Kangri on teknisesti helppo ja sopii hyvin ensinousuksi Himalajalla

Kiipeily
15
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
4
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Lennämme Delhin kautta Intian Himalajalle Ladakhiin, pikku-Tiibetinä tunnettuun Lehin kaupunkiin. Totuttelemme ohueen ilmanalaan tutustumalla Indus-jokilaakson nähtävyyksiin ja tekemällä viisipäiväisen vaelluksen Hemisin kansallispuistossa ennen Stok Kangrille kiipeämistä.

Nousu huipulle ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta ja se sopii kokeneelle vaeltajalle ja kiipeilystä kiinnostuneille.

Juhlavuositarjous! Normaali hinta 2890€

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - DELHI

2. päivä - DELHI

Saapuminen Intian pääkaupunkiin Delhiin. Majoittuminen hotelliin. Iltapäivällä tutustumme vanhan Delhin nähtävyyksiin. 

Aktiviteetit
Delhin kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

3. päivä - LEH

Aamulla siirtyminen lentokentälle ja lento Pikku-Tiibetiksi kutsuttuun Ladakhiin, Himalajan vuoristoon. Majoitumme Lehin kaupunkiin, joka sijaitsee sijaitsee 3500 metrin korkeudessa. Leh on Ladakhin alueen suurin kaupunki ja entinen Ladakhin kuningaskunnan pääkaupunki. Alunperin tärkeän Intian ja Kiinan välisen kauppareitin varteen syntyneen Lehin kaupunkikuvaa hallitsee 1600-luvulla tiibetiläiseen tyyliin rakennettu, nyttemmin raunioitunut entinen kuninkaanpalatsi. Totuttelemme ensimmäisen päivän ohueen ilmanalaan ja otamme rauhallisesti.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Hotelli

4. päivä - LEH

Tutustumme jalkaisin Lehin kaupunkiin, sen markkinoihin ja luostareihin. Nousemme vanhan kuninkaanpalatsin katolle, josta aukeavat upeat näköalat Stok Kangrin 6137 metriä korkealle huipulle ja Indus-jokilaaksoon.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

5. päivä - KHARDUNG LA 5359 M

Teemme aamiaisen jälkeen retken 5359 metrin korkeuteen Khardung Lan solalle, jota intialaiset mainostavat maailman korkeimpana motorisoituna tienä. Ikivanha kauppakaravaanireitti kulki aikoinaan solan yli aina Kashgariin, Keski-Aasiaan asti. Palaamme lounaalle takaisin Lehiin. Loppupäivä on vapaata aikaa. (A,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

6. päivä - SUMDO

Vierailemme Thikseyn buddhalaisessa luostarissa, joka sijaitsee 18 kilometrin päässä Lehin kaupungista. Luostarivierailun jälkeen siirrymme autoilla vaelluksen aloituspisteeseen ja kävelemme Sumdon leiriin noin 3800 metrin korkeuteen. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

7. päivä - SHANG PHU

Suuntaamme jokilaaksoa ylemmäksi länteen, ja nousemme Gyuncho Lan solalle 4100 metriin. Solalta siirrymme Shang Phun leiripaikkaan 4365 metrin korkeuteen. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

8. päivä - GANGOOCHE

Nousemme 4900 m korkeudelle Shang Lan solalle, ja ylitämme matkalla myös useita pienempiä solia. Pidämme lounastauon Tokpo-joen rannalla, jonka jälkeen ylitämme vielä viimeisen solan ennen leiriytymistä Gangoochen leiriin 4435 metrissä. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

9. päivä - SMANKARMO

Nousemme aamulla ensitöiksemme Matho Lan solan yli 4850 metriin. Kirkkaalla säällä näemme Stok Kangrin huipun sekä K2:n ja Gasherbrumin yli 8000 metriä korkeat huiput Pakistanin puolella. Solan jälkeen laskeudumme 4380 metriin Smankarmon leiriin Stokin kylän pohjoispuolelle. Paikalliset käyttävät laaksoa kesäkuukausina jakkien, vuohien ja lampaiden laidunalueena. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

10. päivä - STOK KANGRI BASE CAMP

Nousemme noin kahden tunnin verran ylös 4980 metriin Stok Kangrin perusleiriin. Leiripaikkamme sijaitsee ruohoisella tasangolla Gulap-jäätikön alapuolella. (A,L,I)

Aktiviteetit
kiipeily
Majoitus
Teltta

11. päivä - STOK KANGRI BASE CAMP

Teemme akklimatisointivaelluksen jäätikön reunaan 5160 metriin ja keräämme voimia seuraavan päivän koitokseen.(A,L,I)

Aktiviteetit
Vapaa päivä
Majoitus
Teltta

12. päivä - STOK KANGRI 6120 M

Aloitamme huipulle nousun aamuyön tunteina. Nousemme reunamoreenia ylös jäätikön reunalle, jossa laitamme jääraudat kiinni. Jatkamme jäätiköltä kivikkoiselle eteläharjanteelle, jota pitkin kuljemme huipulle. Nousu on teknisesti helppo. Näköalat huipulta ovat ikimuistoiset. Eteläiset, Zanskarin alueen lukuisat lumihuiput ja Karakoramin huiput kauempana idässä näkyvät selvästi. Lehin kaupunki hädin tuskin siintelee alhaalla Indus-jokilaaksossa. Valokuvien ja pienen evästauon jälkeen laskeudumme alas samaa reittiä perusleiriin. (A,L,I)

Aktiviteetit
kiipeily
Majoitus
Teltta

13. päivä - STOK - LEH

Laskeudumme jokilaaksoa seuraillen alas Stokin kylään, missä hyvästelemme hevoskuskimme ja vaellustiimimme. Siirrymme autoilla Lehiin ja majoittaudumme hotelliin. (A,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Hotelli

14. päivä - DELHI

Siirtyminen lentokentälle ja lento Delhiin. Loppupäivä vapaata aikaa Delhissä. Loppuillasta kuljetus lentokentälle. (A)

15. päivä - LENNOT DELHI - HELSINKI

Paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 8-18hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Valmistautuminen:

Stok Kangri -kiipeilymatkalla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan messiteltassa 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa.

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio, MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa, ei kuitenkaan vuoristoalueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Stok Kangrin vaellusmatkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella hevoskuskeille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Korkein kohta matkan aikana on 6120 metriä merenpinnasta Stok Kangrin huipulla. Vaelluksen päivämatkat on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen on varattu runsaasti aikaa, ja matkanjohtajalla on mukana lääkitystä vuoristotaudin varalta.

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkalla on vaelluspäivien osalta täysihoito (lounaat retkilounaita), muuten pääosin puolihoito. Varaa matkalle noin 20€/vrk, jolla katat ruokailu- ja tippikulut matkan aikana. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Himalajalla vallitsee viileä vuoristoilmasto. Paras aika vierailla Intian puoleisella Himalajalla on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin vuoristotiet ovat sulia lumesta. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 30 C-asteen välillä. Korkeilla seuduilla yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa tai pakkasen puolelle.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa ylimääräistä rahaa myös oppaiden, autonkuljettajien ja vaellushenkilökunnan tippeihin.

Matkalla tarvitaan teknisiä kiipeilyvarusteita (hakku, jääraudat, valjaat, nauhalenkki & sulkurengas). Kenkiä lukuun ottamatta tarjoamme veloituksetta käyttöösi kaikki tarvittavat kiipeilyvarusteet. Ilmoita toimistollemme hyvissä ajoin ennen matkaa, jos tarvitset varusteita lainaan.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksella tämä ei ole mahdollista. Muista ottaa oma täytettävä juomapullo mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota saa päivittäin keittiöteltasta, tai halutessaan käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa esim. retkeilyliikkeistä ennen matkaa. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Takaisin sivulle
Intian matkat