Georgia armenia ja iran kiertomatka
Georgia armenia ja iran kiertomatka
Georgia armenia ja iran
Georgia armenia ja iran kiertomatka
Georgia armenia ja iran kiertomatka
Slider thumb georgia armenia ja iran kiertomatka
Slider thumb georgia armenia ja iran
Slider thumb georgia armenia ja iran kiertomatka
Slider thumb georgia armenia ja iran kiertomatka

Georgia Armenia ja Iran -kiertomatka

Kiehtova ja eksoottinen kulttuurimatka Tbilisistä Teheraniin

Kulttuuri
11
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Upea uutuusmatka muinaisten kulttuurien syntysijoille, eksoottisiin ja vieraanvaraisiin eteläiseen Kaukasiaan ja Iraniin. 

Matkaamme Kaukasian alueen Georgiaan ja Armeniaan, maailman vanhimpiin kristillisiin valtioihin, tutustuen hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin ja kaukasialaiseen ruokakulttuuriin. Kuljemme halki hienojen vuoristomaisemien kohti antiikin aikaisen Persian valtakunnan manttelinperijää, kulttuuri- ja muinaismuistokohteita pursuavaa mutta vähemmän vierailtua Irania. Iranissa käyskentelemme mm. Tabrizin ikivanhassa basaarissa ja tutustumme 10 miljoonan asukkaan suurkaupunki Teheranin modernia ja perinteitä yhdistelevään kaupunkikuvaan.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT TBILISIIN

Lennot Helsinki-Vantaalta Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin.

Majoitus
Europa / Best Western Hotel tai vastaava

2. päivä - TBILISI

Tämä päivä on varattu Tbilisiin tutustumiseen. Georgian pääkaupungin kaupunkikuva on mielenkiintoinen sekoitus perinteistä, neuvostotyylistä sekä modernia arkkitehtuuria. Teemme aamiaisen jälkeen kävellen kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme mm. Tbilisin historiallisen vanhankaupungin, kaupungin monia historiallisia kirkkoja, sekä 300-luvulla rakennetun Narikalan linnoituksen rauniot. Yöpyminen Tbilisissä. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Europa / Best Western Hotel tai vastaava

3. päivä - MTSKHETA, GORI, UPLISTSIKHE

Aamiaisen jälkeen lyhyt ajomatka Tbilisistä Georgian entiseen pääkaupunkiin, moninaisista kirkoistaan tunnettuun Mtskhetaan, joka on nykyisin UNESCO:n maailmanperintökohde. Vierailemme kaupungin hienoissa kirkoissa ennen siirtymistä tutustumaan Josif Stalinin kotikaupunkina tunnettuun Goriin, ja edelleen Uplistsikhen ikivanhan, kiveen kaiverretun kaupungin raunioihin. Palaamme illaksi takaisin Tbilisiin. (A,I)

Majoitus
Europa / Best Western Hotel tai vastaava

4. päivä - HAGHPAT, SANAHIN, JEREVAN

Tänään siirrymme Georgiasta Armeniaan. Vaihdamme rajamuodollisuuksien jälkeen autoa ja paikallisopasta Sadakhlon raja-asemalla. Matkalla kohti Armenian pääkaupunkia Jerevania pysähdymme vierailemassa hienoissa, UNESCO:n maailmanperintölistalla olevissa Sanahinin ja Haghpatin keskiaikaisissa luostareissa. Yövymme Jerevanissa. (A)

Majoitus
Imperial Palace Hotel tai vastaava

5. päivä - JEREVAN, GARNI, GEGHARD

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Jerevanissa. Iltapäivällä teemme retken pääkaupungin ulkopuolelle, vieraillen Garnin muinaistemppelillä ja Geghardin vanhassa luostarissa. Palaamme yöpymään Jerevaniin. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Imperial Palace Hotel tai vastaava

6. päivä - KHOR VIRAP, NORAVANK, GORIS

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Jerevanista etelään, Khor Virapin luostariin, joka sijaitsee lähellä Turkin rajaa. Täältä avautuvat näkymät armenialaisten pyhälle vuorelle Araratille, joka on tosin 1900-luvun alun kahinoissa jäänyt Turkin puolelle rajaa. Vierailemme myös Noravankin luostarissa ennen siirtymistä itäisen Armeniaan, jossa yövymme Gorisin kaupungissa. (A)

Majoitus
Mina Hotel tai vastaava

7. päivä - GORIS, MEGHRI, TABRIZ

Tänään ylitämme rajan Armeniasta Iraniin. Vaihdamme rajamuodollisuuksien jälkeen autoa ja paikallisopasta Meghrin raja-asemalla, jonka jälkeen kuljetus Luoteis-Iranin keskuskaupunkiin Tabriziin, joka on myös muinaisen silkkitien tärkeimpiä kauppapaikkoja. Matkalla pysähdymme kristillisellä pyhän Stefanoksen katedraalilla. Yövymme Tabrizissa. (A)

Majoitus
International Hotel tai vastaava

8. päivä - TABRIZ

Tänään tutustumme Tabrizin kaupungin nähtävyyksiin, mukaan lukien kuuluisa Sininen moskeija ja UNESCOn maailmanperintölistalla oleva vanha basaari. Illalla siirtyminen juna-asemalle ja yöjuna kohti Iranin pääkaupunkia Teherania. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
yöjuna

9. päivä - TEHERAN

Saavumme aamulla Teheraniin. Kuljetus rautatieasemalta hotelliin. Iltapäivällä tutustumme vielä Iranin pääkaupungin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten Golestanin palatsiin ja Tajrishin basaariin.

Majoitus
Enghelab Hotel tai vastaava

10. päivä - TEHERAN

Jatkamme tutustumista Teheranin suurkaupunkiin opastetulla kaupunkikierroksella. Iltapäivällä vielä vapaata aikaa esim. ostoksia varten. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Enghelab Hotel tai vastaava

11. päivä - LENNOT TEHERAN - HELSINKI

Kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme matkalle Turkish Airlinesin reittilennoilla, Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan tai Armeniaan. Iraniin tarvitaan viisumi, joka tilataan ryhmälle kootusti ennen matkaa. Passinne on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen ja siinä on oltava vähintään 2 tyhjää sivua.

Kaukasian valtioihin ja Iraniin matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta, sekä perusrokotuksienne voimassaolon tarkistamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kaikissa kolmessa valtiossa puhutaan omaa kieltään. Armeniassa ja Georgiassa on käytössä myös omat aakkosjärjestelmät, Iranissa käytetään arabialaisia aakkosia, vaikka maa ei arabimaa olekaan. Nuoremmat suḱupolvet osaavat kaikissa kolmessa valtiossa jonkin verran englantia, Georgiassa ja Armeniassa vanhemmat sukupolvet osaavat yleisesti venäjää.

Iranissa hiukset peittävän huivin pitäminen on naisille pakollista julkisilla paikoilla. Tämä laki koskee myös matkailijoita.

Iranin rahayksikkö on rial (IRR), Armenian dram (ADM) ja Georgian lari (GEL). Valuuttaa ei voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja käteisenä, joita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan rahanvaihtopisteissä. Georgiassa ja Armeniassa paikallista valuuttaa voi nostaa suuremmissa kaupungeissa myös pankkiautomaateista, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen on Kaukasian alueella harvinaista. Pankki- ja luottokorttisi eivät toimi Iranissa.

Ilmasto eteläisen Kaukasian alueella ja Iranin pohjoisosassa on enimmäkseen subtrooppinen, ja vaihtelee voimakkaasti pinnanmuotojen mukaan. Talvet ovat alueella kylmiä ja vuoristoalueilla myös lumisia, kesät taas lämpimiä ja melko kuivia. Kevät- ja syyskuukaudet ovat sään kannalta parhaita aikoja matkustaa Iranissa ja Kaukasian alueella.