Pohjois italia patikointi ja purjehdusmatka
Pohjois italia patikointi ja purjehdusmatka 1
Rilke2
Ponterosso
Rilke
Slider thumb pohjois italia patikointi ja purjehdusmatka 1
Slider thumb rilke2
Slider thumb ponterosso
Slider thumb rilke

Pohjois-Italia patikointi- ja purjehdusmatka

Purjehdus-, patikointi- ja kalliokiipeilyviikko Italian Adrianmeren rannikolla

Patikointi
7
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Aktiiviviikko Italian Adrianmeren rannikolla, Suomessa vähemmän tunnetulla koillisella Friuli-Venezia Giulian alueella.

Purjehdimme pitkin Italian koillisrannikkoa Venetsiasta Triesteen, rannikon maisemista nauttien ja pysähtyen retkeilemään, patikoimaan ja kalliokiipeilemään rannikon hienoissa karstimaisemissa. Majoitumme matkalla omassa purjeveneessämme. Samalla näemme vanhoja linnoja, mielenkiintoisia vaellusreittejä sekä tunnelmallisia rannikkokyliä ja historiaa tihkuvia kaupunkeja Adrianmeren pohjukassa. Matkalla on ryhmän kiinnostuksen kohteista riippuen mahdollisuus tutustua alueen vaikuttaviin kalliokiipeilyreitteihin ja luolastoihin. 

Huom: majoitus purjeveneessä jaetuissa kahden hengen hyteissä. Yhden hengen hyttejä ei ole saatavilla tällä matkalla.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - VENETSIA

Lento Helsinki-Vantaalta Venetsian kentälle Italiaan. Perille saavuttuamme kuljetus purjealukselle, lyhyt tiedotustilaitus matkaohjelmasta ja illallinen veneellä Venetsian valoja katsellen. (I)

Majoitus
purjevene

2. päivä - GRADO, ISOLA DELLA CONA

Purjehdimme Venetsiasta itään, Maranon laguunin rannalla sijaitsevaan Gradoon, josta käsin teemme retken läheiselle Conan saaren suojelualueelle. Sieltä siirrymme Sistianan kaupunkiin, jossa veneemme odottaa meitä. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
purjevene

3. päivä - SISTIANA, SENTIERO RILKE

Ensimmäisen patikointipäivämme ohjelmassa on hieno Rilken rannikkoreitti Duinon alueella, Sistianan kaupungin naapurissa. Suojellulla, jyrkällä rannikkokaistaleella kulkeva reitti tarjoaa mahtavia maisemia Adrianmerelle sekä viereiseen Duinon kylään ja linnaan, johon on myös mahdollisuus käydä tutustumassa. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
purjevene

4. päivä - GRIGNANO

Päivän ohjelmassa on lyhyt purjehdus kaakkoon, Grignanon lahdelle, josta käsin patikoimme vanhaa kalastajien käyttämää rannikkoreittiä pitkin Grignanon kylään. Patikoinnin päätteeksi tutustumme Miramaren linnaan. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
purjevene

5. päivä - TRIESTE, STRADA NAPOLEONICA

Purjehdimme lyhyen matkan alas rannikkoa historialliseen Triesten kaupunkiin. Kuljetus kaupungista rannikkovuorilla kohti Proseccoa kulkevalle Napoleonica-reitille, joka tunnetaan myös nimellä Strada Vicentina. Alue on kuuluista hyvistä kalliokiipeilymahdollisuuksistaan. Täällä pääsemme testaamaan kiipeilyreittejä sekä ihailemaan näkymiä Adrianmeren rannikolle ja Triesten kaupunkiin. Palaamme illaksi Triesteen ja alukselle. (A)

Aktiviteetit
kalliokiipeily
Majoitus
purjevene

6. päivä - VAL ROSANDRA, CIPPO COMICI

Viimeisen retkipäivämme kohteena on vehreä Val Rosandran laakso, joka tunnetaan italialaisen kiipeilijälegendan Emilio Comicin harjoittelupaikkana. Patikoimme Comicin muistomerkille, ryhmän toiveista riippuen mahdollisuus myös kalliokiipeilyyn. (A)

Aktiviteetit
patikointi / kalliokiipeily
Majoitus
purjevene

7. päivä - TRIESTE - VENETSIA - HELSINKI

Paluukuljetus Venetsian kentälle ja paluulento Suomeen. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 6 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme matkalle Norwegianin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Huom: majoitus purjeveneessä jaetuissa kahden hengen hyteissä. Yhden hengen hyttejä ei ole saatavilla tällä matkalla.

Valmistautuminen: 

Matkaohjelma on suunniteltu patikoinnista ja kalliokiipeilystä kiinnostuneille. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Päiväohjelmaa on mahdollista sovittaa ryhmän kunto- ja kokemustason perusteella - tärkeintä, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit ohjelmassa olevista retkistä.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Matkatavaramme säilyvät ja kulkevat paikasta toiseen purjeveneessämme, joten päiväretkien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Mukana retkillä on hyvä olla varmuuden vuoksi myös lämmintä vaatetta, vaikka päivien aikana yleensä pärjää kesävaatteissa.

Tietoa maasta: 

Italia kuuluu Euroopan Unioniin, euroalueeseen ja Schengen-sopimukseen.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa vaellus- ja kiipeilyaktiviteetit. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Italiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää euron pari. Varaa myös noin 20€ paikallisoppaan tippiin.