Japanin kulttuurimatka

Räätäloity matka - Japanin Kiertomatka

Sukellus perinteiseen japanilaiseen kulttuuriin ja huippumoderniin yhteiskuntaan

Kulttuuri
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tervetuloa matkalle Japaniin, jossa yhdistyvät vanhat perinteet ja moderni elämäntapa. Omintakeinen japanilainen kulttuuri ja ruoka ovat suomalaiselle hyvin eksoottisia ja ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Tällä matkalla tutustumme Tokion moderniin metropoliin, käymme Hakonen kansallispuistossa ihailemassa maisemia Fuji-vuorelle, matkaamme Kiotoon, Japanin vanhaan pääkaupunkiin, tutustumme Hirosiman nähtävyyksiin, mm. Peace memorial -puistoon, ja siirrymme lopuksi Japanin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Osakaan. Liikumme kätevästi kaupungista toiseen junalla, ja yövymme sekä moderneissa hotelleissa että perinteisessä japanilaisessa majatalossa. Matkan hintaan kuuluu 7 vuorokauden Japanin junapassi.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - Tokio

Saapuminen Tokion Naritan lentokentälle, kuljetus lentokentältä hotelliin. Naritasta Tokioon on noin 60 kilometrin matka. Tokio on Japanin pääkaupunki ja suurin kaupunki. Vapaata aikaa Tokiossa aikaeroon totuttelua ja kaupunkiin tutustumista varten.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Shiba Park Hotel Tai Vastaava

2. päivä - Tokio

Aamiaisen jälkeen lähtö kaupunkikierrokselle. Japanin suurin kaupunki Tokio on koko maan sydän. Tokion asukasluku on 13 miljoonaa, mutta koko kaupunkia ympäröivällä metropolialueella on noin 24 miljoonaa asukasta. Tokion nähtävyydet ovat myös moninaiset: kaupungissa on rauhallisia puistoja temppeleineen ja pyhättöineen, kävelykatuja, viimeisintä tekniikkaa Akihabarassa, loistokkaita ostoskatuja ja perinteisiä ravintoloita. Käymme Tokion kaupunkikierroksella mm. Asakusan kuuluisalla Sensōjin temppelillä, joka on yksi Japanin suurimmista shintopyhäköistä, Meiji Jingu temppelissä Omotesandossa ja Ginzan kuuluisalla ostoskadulla. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Shiba Park Hotel Tai Vastaava

3. päivä - Hakone

Aamiaisen jälkeen siirtyminen rautatieasemalle ja Japan Rail passien aktivointi. Tokio toimii myös Japanin rautatieliikenteen solmukohtana. Nopea Shinkansen-junaverkko yhdistää pääkaupungin muuhun Japaniin. Lähtö Hakonen kansallispuistoon, noin 100 kilometriä Tokiosta länteen. Tunnettu Fuji-vuori on Japanin symboli ja yksi maan pyhimmistä paikoista. Fuji kohoaa 3776 metriin ja on Japanin korkein vuori. Kansallispuistossa teemme risteilyn Ashi-järvellä ja matkaamme gondolihissillä katsomaan upeita näkymiä Fujille. (A,I)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Gora Okyu-an tai vastaava

4. päivä - Kioto

Aamiaisen jälkeen siirtyminen rautatieasemalle. Matkaamme Tōkaidō Shinkansen -junalla Kiotoon. Iltapäivällä Kiotossa ja kaupunkikierros. Buddhalaisista ja šintolaisista temppeleistään kuuluisa Kioto on kenties Japanin suosituin matkailukohde. Kaupunkikierroksella näemme mm. Kiyomizu-deran (Puhtaan veden temppelin) ja Kinkaku-jin (Kultaisen paviljongin). (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Cross hotel kyoto Tai Vastaava

5. päivä - Kioto

Vapaapäivä Kiotoon tutustumista ja ostoksia varten. Kioto on Japanin vanha pääkaupunki ja kulttuurillinen keskuspaikka. Se on japanilaisittain keskikokoinen kaupunki, joten Kiotossa on helppo liikkua jalan, pyörällä tai bussilla. (A)

Majoitus
Cross hotel kyoto Tai Vastaava

6. päivä - Hiroshima, Osaka

Aamiaisen jälkeen junamatka Hiroshimaan. Hiroshimassa kaupunkikierros, jonka aikana nähdään mm. Itsukushima Shrine ja Peace Memorial Park. Hiroshiman rauhanmuistomerkki lisättiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1996. Rakennelma itsessään ei ole arkkitehtonisesti merkittävä, tärkeää on sen symboloima aate rauhasta. Hiroshiman keskustassa sijaitsevaa muistomerkkiä ympäröi vehreä puistoalue, jonne ihmiset voivat tulla rukoilemaan rauhan puolesta ja ydinaseita vastaan. Puistossa sijaitsee myös museo, jossa kerrotaan atomipommin aiheuttamista tuhoista (ei suositella herkemmille). Illalla siirtyminen junalla Osakaan, jossa yövymme. Osaka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki ja yksi maan tärkeimmistä satamakaupungeista. Se on myös Japanin vilkkaimpia ja rikkaimpia kauppakaupunkeja. Osaka on tunnettu omasta ruokakulttuuristaan, erityisesti okonomiyaki on kaupungissa tunnettu herkku. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Osaka New Hankyu Tai Vastaava

7. päivä - Paluu

Kuljetus Osakan lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • 7 vuorokauden Japan Rail Pass
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Lentoja
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Matkatavarakuljetusta päivänä 5
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö

Tietoa maasta:

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Japaniin. Maahan saavuttaessa on kuitenkin oltava valmis antamaan sormenjälkensä ja suostuttava valokuvattavaksi. Passi on syytä pitää mukana kaupungilla.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Japani on eräs maailman parhaista ruokakohteista ja ateriat näyttelevät isoa roolia matkan aikana. Aamiaiset ja illalliset, etenkin majataloissa, tarjoavat perinteisen keittiön alueellisia herkkuja, joissa näkyy aina myös meneillään oleva vuodenaika. Perusraaka-aine on usein kala tai muut merenelävät. Kala-allergikolla voi olla vaikeaa selvitä Japanissa. Yleisesti ruoka sopii melko hyvin suomalaiseen makuun vaikka esillepano onkin huomattavasti keskeisemmässä roolissa. Ruokailujen yhteydessä pääsee tutustumaan alueen erityyppisiin ruokailutapoihin, kuten sushi, okonomyaki, soba-nuudelit ja tyypilliset bentot eli lounaslaatikot.

Japanissa ei ole varsinaista virallista kieltä. Lähes kaikkien maan asukkaiden äidinkieli on japani. Englantia puhutaan jonkin verran suuremmissa kaupungeissa ja suosituilla matkailualueilla. Yleistä englanninkielen osaaminen ei Japanissa kuitenkaan ole. 

Japanin rahayksikkö on jeni (JPY), josta käytetään yleisesti ¥ -tunnusta. Jenejä voi vaihtaa ennen matkaa Suomesta tai maahan saavuttaessa lentokentältä. Euroja voi vaihtaa jeneiksi myös paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on japanilaisissa kaupungeissa tarjolla runsaasti. Suuri osa niistä ei kuitenkaan hyväksy kansainvälisiä luottokortteja. Huomaa myös, että useimmat japanilaiset pankkiautomaatit ovat suljettuina viikonloppuisin, öisin ja pyhäpäivinä. Luottokorteilla voi maksaa lähinnä hotelleissa ja suurimmissa kaupoissa.

Palvelurahat eivät kuulu japanilaiseen kulttuuriin. Ryokan-majatalot ja paikalliset matkaoppaat vastaanottavat tippejä, mutta palvelurahan antaminen on kuitenkin aina vapaaehtoista. Osa paikallisista ravintoloista lisää automaattisesti laskuun 10%:n palvelumaksun.

Japanissa on neljä vuodenaikaa kuten Suomessakin. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet suurimmassa osassa maata kylmiä ja lumisia. Paras aika matkustaa Japaniin onkin keväällä tai syksyllä. Alkusyksy tosin on ajoittaisten taifuunien esiintymisaikaa.