Adobestock 14897273

Räätälöity matka - Jordanian kiertomatka

Muinaisesta historiastaan tunnettu Jordania tarjoaa myös henkeäsalpaavia maisemia

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Muinaisesta historiastaan ja arabikulttuuristaan tunnettu Jordania kätkee rajojensa sisälle myös henkeäsalpaavia maisemia. Petran mystinen, kiveen hakattu kaupunki, Kuolleenmeren rannat, muinaiset linnakkeet ja Wadi Rumin aavikkoa koristavat hiekkakivivuoret johdattelevat meidät halki Lähi-Idän monituhatvuotisen historian.

Jordanian kiertomatkalla pääset kokemaan tämän pienen ja rauhallisen arabimaan upean ympäristön ja hienot historialliset nähtävyydet käsinkosketeltavasti. Karun kaunis maisema isännöi ystävällistä ja kutsuvaa kuningaskuntaa Lähi-Idän sydämessä.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - AMMAN

Kuljetus lentokentältä hotelliin Ammanissa.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Art Hotel tai vastaava

2. päivä - AMMAN, JERASH, AJLOUN

 Aamiaisen jälkeen päiväretki Ammanista käsin Jerashin historialliseen kaupunkiin, jossa sijaitsevat maan hienoimmat roomalaisaikaiset rauniot, sekä Ajlounin saraseenilinnoitukselle. Paluu Ammaniin iltapäivän päätteeksi. (A)

Majoitus
Art Hotel tai vastaava

3. päivä - AMMAN - WADI RUM

Aamiaisen jälkeen on vuorossa n. 5 tunnin ajomatka etelään, hienoista hiekkakivivuoriestaan ja kuvauksellisista maisemistaan tunnettuun Wadi Rumin autiomaahan, missä teemme n. 4 tunnin jeeppisafarin, nautimme illallisen ja yövymme beduiinien yksinkertaisessa aavikkoleirissä. (A,I)

Aktiviteetit
Jeppisafari
Majoitus
Zayed Camp tai vastaava

4. päivä - WADI RUM, PATIKOINTIA

Koko päivä Wadi Rumin hienoissa maisemissa! Teemme n. 12-15km patikoinnin dyyneillä ja hiekkakivimuodostelmien seassa. Palaamme illalliselle samaan leiriin. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Zayed Camp tai vastaava

5. päivä - WADI RUM - PETRA

Suuntaamme ajoneuvomme kohti legendaarista Petran kaupunkia. Noin kahden tunnin ajomatka Petran muinaiskaupungin vieressä olevaan Wadi Musan pikkukaupunkiin, jossa loppupäivä vapaata aikaa rentoutumiseen tai kaupunkiin tutustumiseen.  (A)

Majoitus
La Maison tai vastaava

6. päivä - PETRA

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Petran muinaiskaupunkiin. Nabatealaiset perustivat kaupungin n. 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua ja se on tunnettu upeista kallioon kaiverretuista rakennuksistaan. Kuljemme kaupunkiin halki kapean kanjonin ja tutustumme tähän UNESCOn maailmanperintökohteeseen. Iltapäivällä on vielä aikaa omatoimiseen alueeseen tutustumiseen.  (A)

Majoitus
La Maison tai vastaava

7. päivä - KERAK, KUOLLUTMERI, MT NEBO

Aamiaisen jälkeen matkaamme takaisin pohjoiseen päin, ensin ristiretkeläisten rakentamalle Kerakin aavikkolinnoitukselle ja sieltä Kuolleenmeren rannalle kokeilemaan, miltä tuntuu kellua maailman suolaisimmassa vedessä, 420 metriä merenpinnan alapuolella. Iltapäivällä vierailemme vielä Nebo-vuorella, josta Mooses muinoin näki Luvatun maan, ja jonne hänet on legendan mukaan haudattu, ennen siirtymistä Madaban kaupunkiin majoittumaan.  (A)

Majoitus
Mariam Hotel tai vastaava

8. päivä - MADABA, AMMAN

Tänään tutustumme Jordanian pääkaupunkiin ja sen nähtävyyksiin opastetulla kierroksella. Palaamme päivän päätteeksi Madabaan.

Majoitus
Mariam Hotel tai vastaava

9. päivä - AZRAQ, QASR AMRA

Tänään suuntaamme retkelle Jordanian itäosan aavikolle, jossa tutustumme mm. historiallisiin linnoituksiin. Palaamme illaksi Madabaan. (A)

Majoitus
Mariam Hotel tai vastaava

10. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita tai maastapoistumismaksuja
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia kiertomatkoillamme ei ole. On kuitenkin hyvä huomata, että Jordanian kiertomatkan ohjelmassa tehdään pitkähköjä kävelyretkiä Wadi Rumissa ja Petrassa. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit retkistä.

Tietoa maasta: 

Jordaniaan tarvitaan viisumi. Viisumin voi ostaa lentokentältä maahan saavuttaessa. Jordanian kertaviisumi maksaa tällä hetkellä 40JOD (= n. 54€).

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Jordanian virallinen kieli on arabia. Englantia osataan maassa melko yleisesti, ja esimerkiksi kyltitys on yleensä myös englannin kielellä.

Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD). Dinaareja voi vaihtaa ennen matkaa Forexin kautta, nostaa automaatista luottokortilla tai vaihtaa lentokentällä viisumimaksua varten. Euron vaihtokurssi on parempi lentokentän ulkopuolella. Myös US-dollarit käyvät paikoin maksuvälineinä matkailijoiden suosimissa hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa.

Ilmasto Jordaniassa on pääosin kuiva aavikkoilmasto. Maan länsiosassa saadaan jonkin verran sateita talvikaudella, jolloin myös päivälämpötilat laskevat paikoin alle 20 C-asteen, ja öisin voi olla hyvinkin viileää. Kesät ovat koko maassa rutikuivia ja kuumia lokakuulle saakka.