Kandan kalliovuoret vaellusmatka
Canada1 edited
Canada 2 edited
Canada 3 edited
Slider thumb canada1 edited
Slider thumb canada 2 edited
Slider thumb canada 3 edited

Kanadan Kalliovuoret - vaellus

Vaellusmatka Kanadan kuvauksellisimpiin maisemiin

Vaellus
13
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Kanadan länsiosaa hallitsevat mahtavat Kalliovuoret erottavat toisistaan Albertan provinssin preeriat ja Brittiläisen Kolumbian rannikon pohjoiset sademetsät. Täällä maisemia hallitsee villi luonto - havumetsät, kirkasvetiset vuoristojärvet ja monet yli 3000-metriset huiput jäätiköineen ja alppiniittyineen.

Mielenkiintoisen vaellusohjelmamme aikana majoitumme teltoissa leirintäalueilla ja teemme päiväretkiä Jasperin, Banffin ja Kootenayn kansallispuistoissa, pienessä ryhmässä ja mukavasti täysihoidolla. Tutustumme myös Edmontonin kaupunkiin. 

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - EDMONTON

Lennot Helsinki-Vantaalta Islannin kautta Kanadan Albertan provinssiin, Edmontonin kaupunkiin. Kuljetus hotellille ja yhteinen infotilaisuus matkan ohjelmasta.

Majoitus
Hotelli

2. päivä - EDMONTON - JASPER

Aamiaisen jälkeen n. 4 tunnin autokuljetus Kanadan Kalliovuorten suurimpaan, Jasperin kansallispuistoon, joka on myös yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista Kanadassa. Ajamme Mount Edith Cavell -vuorelle, jossa teemme n. 4 tunnin päiväpatikoinnin Cavell Meadows Trail:illa. Majoitumme leirintäalueelle Jasperissa seuraavaksi kolmeksi yöksi. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

3. päivä - SULPHUR SKYLINE TRAIL

Tänään on ohjelmassa 5 tunnin päivävaellus Jasperin kansallispuistossa, hienoista vuoristomaisemistaan kuuluisalla Sulphur Skyline Trail -reitillä. Reitti ei sovellu korkean paikan kammoisille. Patikoinnin jälkeen rentoutumista kuumilla lähteillä ennen paluuta leirintäalueelle. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

4. päivä - BALD HILLS, MALIGNE CANYON

Tänään n. tunnin autokuljetus Maligne Laken seudulle, jossa teemme sääolosuhteista riippuen joko n. 5-6 tunnin haastavamman reitin Bald Hillsille tai 3 tunnin Opal Hills Trail -reitin. Sen jälkeen pysähdymme ja teemme vielä vapaaehtoisen 1,5 tunnin patikoinnin Maligne-kanjonissa ennen paluuta leirintäalueelle. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

5. päivä - ICEFIELDS PARKWAY - LAKE LOUISE

Tänään siirrymme Jasperista toiseen Kanadan Kalliovuorten kuuluisaan kansallispuistoon, Banffiin, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde sekä maan vanhin kansallispuisto. Ohjelmassa on 6-7 tunnin ajomatka kuuluisaa maisemareittiä Icefields Parkway'ta pitkin Lake Louiseen. Pysähdymme matkan varrella Athabasca Falls -putoksilla, sekä teemme n. 2 tunnin patikointiretken Parker Ridgen alueella. Majoitumme leirintäalueelle Lake Louisessa seuraavaksi 4 yöksi. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

6. päivä - YOHO LAKE, ICELINE TRAIL

Ensimmäinen patikointipäivä Banffin kansallispuistossa. Patikoimme Little Yoho Lake -järvelle, ja vaellamme myös osuuden Iceline Trail - reitistä Vice President -vuoren juurelle ja Takakkaw Falls -putouksille. Patikointia n. 5 tuntia. Palaamme illaksi Lake Louiseen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

7. päivä - MORAINE LAKE, SENTINEL PASS

Tänään n. 40min ajo Moraine Lake -järvelle, josta teemme n. 5 tunnin patikoinnin Sentinel Pass Trail -reitillä, josta avautuvat näkymät järveä ympäröivään Valley of Ten Peaks -laaksoon. Palaamme iltapäivän lopuksi leirintäalueelle. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

8. päivä - BOW LAKE, DOLOMITE PASS

Tänään on vuorossa ajo Bow Lake -järvelle, josta käsin patikoimme n. 4 tunnin matkan Dolomite Pass Trail -reittiä pitkin Helen Lake -järvelle. Ajan salliessa mahdollisuus jatkaa patikointia ylemmäs solaan. Paluu Helen Lakelta iltapäivän pääteeksi leirintäalueelle. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

9. päivä - LAKE LOUISE - BANFF

Aamupäivällä patikoimme vielä Lake Louisen ympäristössä Big Beehive -reitillä ennen siirtymistä Banffin pikkukaupunkiin, jossa on mahdollisuus esim. varustetäydennysostoksiin ja kuumissa lähteissä kylpemiseen. Majoitumme leirintäalueelle Banffissa seuraavaksi kolmeksi yöksi.(A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

10. päivä - CORY PASS

Tänään teemme noin 6 tunnin päivävaelluksen maisemallisesti vaikuttavassa Cory Pass -solassa, jota ympäröivät Mount Louisen, Mount Coryn ja Mount Edithin huiput. Palaamme Banffiin iltapäivän päätteeksi. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Teltta

11. päivä - BANFF - KANANASKIS - EDMONTON

Jätämme Kalliovuoret taaksemme ja palaamme takaisin Edmontoniin. Maisemallisesti hienon ajomatkan varrella pysähdymme Kananaskisin aluella ja teemme vielä viimeisen, 4 tunnin patikointiretken Mt. Yamnuskan rinteillä ennen paluuta illaksi Edmontoniin. (A,L)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotelli

12. päivä - EDMONTON

Teemme vielä kaupunkikierroksen Edmontonissa ennen iltapäivän kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja yön yli Islantiin ja edelleen Suomeen. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros

13. päivä - HELSINKI

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Ateriat vaelluksen aikana ovat piknikaterioita. Vaelluksen aikana telttamajoitus leirintäalueilla, Edmontonissa hotellimajoitus.

Lisätiedot

Lennämme Kanadaan Icelandairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Ryhmäkoko: 10-12hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla ja vaellusluvat
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Kantajien palvelut vaelluksella
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Valmistautuminen:

Kuljemme päiväretkien aikana vaihtelevassa, osin louhikkoisessa ja haastavassa maastossa. Käveltävät päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat irti päiväpatikoinneistamme.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset tarvitsevat Kanadaan eTA-matkustusluvan, joka tulee hakea Kanadan valtion internetsivuilta ennen matkaa: Canada.ca/eTA . Lupa maksaa 7 Kanadan dollaria ja on voimassa 5 vuotta tai passin uusimiseen saakka.

Tarvitset matkalle vakuutuksen, joka kattaa vaellusaktiviteetit. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Kanadan rahayksikkö on Kanadan dollari (CAD). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttuamme. Pankkiautomaatteja on käytössä kaupungeissa, ja niistä voi nostaa paikallista valuuttaa luottokortilla. Myös luottokortilla maksaminen on Kanadassa yleistä.

Ilmasto Kanadan Kalliovuorilla on mantereinen pitkine, kylmine ja lumisine talvineen ja lyhyine lämpimine kesineen. Sateita on Kalliovuorten itäosissa vähemmän kuin Kanadan länsirannikon puoleisilla rinteillä. Vuoristossa lämpötilanvaihtelut yön ja päivän välillä ovat suuria, ja vaelluksella on syytä varautua kaikenlaiseen säähän.

Tippikulttuuri on tyypillistä Pohjois-Amerikassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, on tarjoilijoille hyvä jättää tippinä n. 10-15% laskun hinnasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteisen tipin paikallisoppaalle matkan lopuksi.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Urheiluteippiä
 • Särkylääkettä