Keski aasian kulttuurimatka
Adobestock 168841241
Adobestock 143507204 1
Slider thumb adobestock 168841241
Slider thumb adobestock 143507204 1

Keski-Aasian kiertomatka - Kirgisia, Kazakstan ja Uzbekistan

Koe muinaisen Silkkitien historialliset nähtävyydet Keski-Aasiassa

Kulttuuri
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Keski-Aasian kiertomatkallamme koet muinaisen Silkkitien keidaskaupungit historiallisine nähtävyyksineen, aaltoilevat aavikot, elämää vilisevät basaarit ja lumihuippuiset vuoret. Kiertomatka Uzbekistanin, Kazakstanin ja Kirgisian alueilla yhdistää kolmen Keski-Aasian valtion hienoimpia nähtävyyksiä, Samarkandin ja Turkestanin maailmanperintökohteiden loistokkaista moskeijoista Almatyn, Taškentin ja Biškekin modernimpaan vilinään sekä Issyk Kulin vuoristojärven, eteläisen Kazakstanin aavikon ja Tienšan-vuoriston huikeisiin maisemiin.

** 9.9-20.9.2018 LÄHDÖLLE 2 PAIKKAA JÄLJELLÄ **

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI – BISHKEK

Lennot Suomesta yön yli Keski-Aasiaan, Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin. 

2. päivä - BISHKEK – ISSYK-KUL

Saapuminen Bishkekiin. Matkaamme tänään noin viiden tunnin ajomatka (250km) Biškekistä itään. Vierailemme matkan varrella Buranan vanhalla minareetilla sekä kirgiisien perinteisessä ratsastusesityksessä ennen saapumista kauniiden vuoristomaisemien ympäröimälle Issyk Kulin suolajärvelle, joka oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. yövymme Cholpon-Atassa, järven pohjoisrannalla. (A) 

Majoitus
Hotel Raduga tai vastaava

3. päivä - ISSYK-KUL - BISHKEK

Tutustumme Cholpon-Atan historiallisiin nähtävyyksiin esihistoriallisessa ulkoilmamuseossa, jossa voimme ihastella mm. alueen noin 4000 vuotta vanhoja luolamaalauksia. Teemme myös tunnin mittaisen veneretken järvellä. Ihailtuamme Issyk Kulin järven maisemia palaamme illaksi Biškekiin. (A)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Asia Mountains Hotel tai vastaava

4. päivä - BISHKEK - ALMATY

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Bishkekissä. Iltapäivällä siirrymme autokuljetuksella (250km, n. 5h) rajan yli Kazakstanin puolelle ja edelleen Almatyn kaupunkiin, jonne majoitumme.  Kazakstan on Keski-Aasian valtioista ylivoimaisesti suurin, ja Almaty, entiseltä nimeltään Alma-Ata, on maan suurin kaupunki. Se oli myös maan pääkaupunki ennen kuin titteli siirtyi 1990-luvun lopulla presidentin määräyksellä pohjoisempana sijaitsevalle Astanalle. (A)

Aktiviteetit
Bishkekin kaupunkikierros
Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

5. päivä - ALMATY

Koko päivä tutustumista Almatyn ja sen ympäristön nähtävyyksiin, mukaanlukien 1800-luvun lopulla rakennettu katedraali, basaari, keskusaukio sekä Kök-Toben kukkula, josta avautuvat hyvällä säällä hienot näköalat kaupunkiin sekä Tienshanin vuoristoon. Vierailemme myös vuoristossa kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Medeon luistelustadionilla. (A)

Aktiviteetit
Almatyn kaupunkikierros
Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

6. päivä - ISSYK, TURGEN

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme päiväretkelle Tienšanin vuoristoon. Kohteinamme ovat Almatysta 90km (n. 1,5h) päässä sijaitsevat Issyk-järvi ja Turgenin vuoristosola. Molemmat alueet kuuluvat Ile-Alataun kansallispuistoon. Virkistäydyttyämme vuoriston luonnossa palaamme Almatyyn ja siirrymme rautatieasemalle ja nousemme yöjunaan, joka matkaa kohti Kazakstanin kolmanneksi suurinta kaupunkia Šymkentiä.Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Yöjuna

7. päivä - SHYMKENT, TURKESTAN

Saavumme aikaisin aamulla eteläiseen Kazakstaniin, alkujaan 1100-luvulla perustettuun Šymkentin kaupunkiin. Teemme päiväretken eteläisen Kazakstanin aro- ja aavikkomaisemissa, vieraillen UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvassa, suufilaisen islamin perustajan mausoleumissa Turkestanin kaupungissa, sekä mongolien tuhoaman Otrarin muinaiskaupungin raunioilla. Palaamme iltapäivän päätteeksi Shymkentiin, jossa majoitumme.

Majoitus
Dostyk Hotel tai vastaava

8. päivä - SHYMKENT - TASHKENT

Tänään on vuorossa siirtyminen Kazakstanista Uzbekistaniin. Lennämme Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin, jonne majoitumme. Rajamuodollisuuksien ja viisumien leimaamisen jälkeen siirrymme lentokentältä hotelliin. Loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace tai vastaava

9. päivä - TASHKENT - SAMARKAND

Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja 300km junamatka pikajunalla Keski-Aasian kuuluisimpaan historialliseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tsingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Samarkandissa vierailemme kuuluisalla Registanin aukiolla sekä Timur Lenkin mausoleumissa.  (A) 

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

10. päivä - SAMARKAND

Jatkamme Samarkandin hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin tutustumista, kohteinamme mm. Bibi Khanymin moskeija 1500-luvulta sekä Ugulbekin tähtitieteellinen observatorio 1400-luvulta. Vierailemme myös Siyobin basaarissa ja Samarkandin vanhojen hallitsijoiden haudoilla. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

11. päivä - SAMARKAND – TASHKENT

Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja juna takaisin Taškentiin, jossa tutustumme opastetulla kierroksella kaupungin vanhempiin osiin ja monumentteihin. Illan päätteeksi kuljetus lentokentälle. (A)

Aktiviteetit
Tashkentin kaupunkikierros

12. päivä - TASHKENT – HELSINKI

Paluulennot yön yli Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Keski-Aasiaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Huom: Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin.

Tietoa maasta: 

Uzbekistaniin tarvitaan etukäteen hankittava viisumi. Hankimme ryhmälle kutsuviisumit hyvissä ajoin ennen matkaa. Viisumimaksu 50USD maksetaan maahan saavuttaessa, tilatut viisumit odottavat ryhmää rajalla. Kirgisiaan ja Kazakstaniin Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.

Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, ja siinä on oltava vähintään 3 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopioita passista ja viisumista tulee pitää mukana poliisitarkastusten varalta.

Tämän matkan junalippuvarauksia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Sen voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kazakstanin rahayksikkö on tenge (KZT), Uzbekistanin som (UZS) ja Kirgisian som (KGS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset päiväohjelman mukaan. Varatkaa matkalle käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 30€/vrk. Muistakaa myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki, Kazakstanissa ja Kirgisiassa virallisessa käytössä on paikallisten kazakin ja kirgiisin lisäksi venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta, venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Ilmasto Keski-Aasiassa on mantereinen ja pääosin kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat etenkin vuoristoalueilla kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Keski-Aasiaan.