Keski aasian kulttuurimatka
Adobestock 168841241
Adobestock 143507204 1
Kak204 2
Kak218
Kak40
Slider thumb adobestock 168841241
Slider thumb adobestock 143507204 1
Slider thumb kak204 2
Slider thumb kak218
Slider thumb kak40

Keski-Aasian kiertomatka - Kirgisia, Kazakstan ja Uzbekistan

Koe muinaisen Silkkitien historialliset nähtävyydet Keski-Aasiassa

Kulttuuri
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Keski-Aasian kiertomatkallamme koet muinaisen Silkkitien keidaskaupungit historiallisine nähtävyyksineen, aaltoilevat aavikot, elämää vilisevät basaarit ja lumihuippuiset vuoret.

Kiertomatka Uzbekistanin, Kazakstanin ja Kirgisian alueilla yhdistää kolmen Keski-Aasian valtion hienoimpia nähtävyyksiä, Samarkandin ja Buharan maailmanperintökohteiden loistokkaista moskeijoista Almatyn, Taškentin ja Biškekin modernimpaan vilinään sekä Issyk Kulin vuoristojärven, Uzbekistanin aavikon ja Tienšan-vuoriston huikeisiin maisemiin.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI – BISHKEK

Lennot Suomesta yön yli Keski-Aasiaan, Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin. 

2. päivä - BISHKEK – ISSYK-KUL

Saapuminen Bishkekiin. Matkaamme tänään noin viiden tunnin ajomatka (250km) Biškekistä itään. Vierailemme matkan varrella Buranan vanhalla minareetilla sekä kirgiisien perinteisessä ratsastusesityksessä ennen saapumista kauniiden vuoristomaisemien ympäröimälle Issyk Kulin suolajärvelle, joka oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. yövymme Cholpon-Atassa, järven pohjoisrannalla. (A) 

Majoitus
Hotel Raduga tai vastaava

3. päivä - ISSYK-KUL - BISHKEK

Tutustumme Cholpon-Atan historiallisiin nähtävyyksiin esihistoriallisessa ulkoilmamuseossa, jossa voimme ihastella mm. alueen noin 4000 vuotta vanhoja luolamaalauksia. Teemme myös tunnin mittaisen veneretken järvellä. Ihailtuamme Issyk Kulin järven maisemia palaamme illaksi Biškekiin. (A)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Asia Mountains Hotel tai vastaava

4. päivä - BISHKEK - ALMATY

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Bishkekissä. Iltapäivällä siirrymme autokuljetuksella (250km, n. 5h) rajan yli Kazakstanin puolelle ja edelleen Almatyn kaupunkiin, jonne majoitumme.  Kazakstan on Keski-Aasian valtioista ylivoimaisesti suurin, ja Almaty, entiseltä nimeltään Alma-Ata, on maan suurin kaupunki. Se oli myös maan pääkaupunki ennen kuin titteli siirtyi 1990-luvun lopulla presidentin määräyksellä pohjoisempana sijaitsevalle Astanalle. (A)

Aktiviteetit
Bishkekin kaupunkikierros
Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

5. päivä - ALMATY

Koko päivä tutustumista Almatyn ja sen ympäristön nähtävyyksiin, mukaanlukien 1800-luvun lopulla rakennettu katedraali, basaari, keskusaukio sekä Kök-Toben kukkula, josta avautuvat hyvällä säällä hienot näköalat kaupunkiin sekä Tienshanin vuoristoon. Vierailemme myös vuoristossa kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Medeon luistelustadionilla. (A)

Aktiviteetit
Almatyn kaupunkikierros
Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

6. päivä - ISSYK, TURGEN

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme päiväretkelle Tienšanin vuoristoon. Kohteinamme ovat Almatysta 90km (n. 1,5h) päässä sijaitsevat Issyk-järvi ja Turgenin vuoristosola. Molemmat alueet kuuluvat Ile-Alataun kansallispuistoon. Virkistäydyttyämme vuoriston luonnossa palaamme majoittumaan Almatyyn. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Yöjuna

7. päivä - ALMATY - TASHKENT

Tänään on vuorossa siirtyminen Kazakstanista Uzbekistaniin. Lennämme Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin, jonne majoitumme. Rajamuodollisuuksien ja viisumien leimaamisen jälkeen siirrymme lentokentältä hotelliin. Loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace tai vastaava

8. päivä - TASHKENT - BUHARA

Aamiaisen jälkeen siirtyminen Taškentin rautatieasemalle ja pikajunamatka Buharaan. Vietämme loppupäivän tutustuen Buharan vanhankaupungin maailmanperintökohteen kuuluisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Tätä 100-luvulla perustettua Silkkitien kauppakaupunkia ja tärkeää uskonnollista keskusta ovat hallinneet aikoinaan niin arabit, persialaiset, mongolit kuin turkkilaisetkin. Viimeisin valloittaja oli Venäjä, joka saapui alueelle 1860-luvulla. Nykyisin kaupunki on osa Uzbekistania, vaikka suurin osa sen väestöstä on tadžikkeja. Vierailemme kaupungin upeissa moskeijoissa ja koraanikouluissa. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Grand Orzu Hotel tai vastaava

9. päivä - BUHARA - SAMARKAND

Jatkamme aamupäivällä tutustumista Buharan historiallisiin kohteisiin. Iltapäivällä kuljetus rautatieasemalle ja matka pikajunalla Keski-Aasian kuuluisimpaan historialliseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tsingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. (A) 

Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

10. päivä - SAMARKAND

Tutustumme Samarkandin hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin, kohteinamme mm.  kuuluisa Registanin aukio, Timur Lenkin mausoleumi, Bibi Khanymin moskeija 1500-luvulta sekä Ugulbekin tähtitieteellinen observatorio 1400-luvulta. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

11. päivä - SAMARKAND – TASHKENT

Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja juna takaisin Taškentiin, jossa tutustumme opastetulla kierroksella kaupungin vanhempiin osiin ja monumentteihin. (A)

Aktiviteetit
Tashkentin kaupunkikierros
Majoitus
Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace tai vastaava

12. päivä - TASHKENT – HELSINKI

Aikainen kuljetus lentokentälle ja paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Keski-Aasiaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse etukäteen hankittava viisumia Uzbekistaniin helmikuusta 2019 alkaen. Kirgisiaan ja Kazakstaniin Suomen kansalaiset eivät myöskään tarvitse viisumia.

Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, ja siinä on oltava vähintään 3 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopiota passista tulee pitää mukana tarkastusten varalta.

Tämän matkan junalippuvarauksia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Sen voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kazakstanin rahayksikkö on tenge (KZT), Uzbekistanin som (UZS) ja Kirgisian som (KGS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset päiväohjelman mukaan. Matkalle voi varata käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 30€/vrk. Muistakaa myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki, Kazakstanissa ja Kirgisiassa virallisessa käytössä on paikallisten kazakin ja kirgiisin lisäksi venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta, venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Ilmasto Keski-Aasiassa on mantereinen ja pääosin kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat etenkin vuoristoalueilla kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Keski-Aasiaan.