Keski aasian kulttuurimatka
Adobestock 168841241
Adobestock 143507204 1
Kak204 2
Kak218
Kak40
Slider thumb adobestock 168841241
Slider thumb adobestock 143507204 1
Slider thumb kak204 2
Slider thumb kak218
Slider thumb kak40

Keski-Aasian kiertomatka - Kirgisia, Kazakstan ja Uzbekistan

Koe muinaisen Silkkitien historialliset nähtävyydet Keski-Aasiassa

Kulttuuri
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Keski-Aasian kiertomatkallamme koet muinaisen Silkkitien keidaskaupungit historiallisine nähtävyyksineen, aaltoilevat aavikot, elämää vilisevät basaarit ja lumihuippuiset vuoret.

Kiertomatka Uzbekistanin, Kazakstanin ja Kirgisian alueilla yhdistää kolmen Keski-Aasian valtion hienoimpia nähtävyyksiä, Samarkandin ja Turkestanin maailmanperintökohteiden loistokkaasta arkkitehtuurista Almatyn, Taškentin ja Biškekin modernimpaan vilinään sekä Issyk Kulin vuoristojärven, Turkestanin alangon aavikon ja Tienšan-vuoriston huikeisiin maisemiin.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI – BISHKEK

Lennot Suomesta yön yli Keski-Aasiaan, Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin. 

2. päivä - BISHKEK – ISSYK-KUL

Saapuminen Bishkekiin. Matkaamme tänään noin viiden tunnin ajomatka (250km) Biškekistä itään. Vierailemme matkan varrella Buranan vanhalla minareetilla sekä kirgiisien perinteisessä ratsastusesityksessä ennen saapumista kauniiden vuoristomaisemien ympäröimälle Issyk Kulin suolajärvelle, joka oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. yövymme Cholpon-Atassa, järven pohjoisrannalla. (A) 

Majoitus
Hotel Raduga tai vastaava

3. päivä - ISSYK-KUL - BISHKEK

Tutustumme Cholpon-Atan historiallisiin nähtävyyksiin esihistoriallisessa ulkoilmamuseossa, jossa voimme ihastella mm. alueen noin 4000 vuotta vanhoja luolamaalauksia. Teemme myös n. tunnin mittaisen veneretken järvellä. Ihailtuamme Issyk Kulin järven maisemia palaamme illaksi Biškekiin. (A)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Asia Mountains Hotel tai vastaava

4. päivä - BISHKEK - ALMATY

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Bishkekissä. Iltapäivällä siirrymme autokuljetuksella (250km, n. 5h) rajan yli Kazakstanin puolelle ja edelleen Almatyn kaupunkiin, jonne majoitumme. Kazakstan on Keski-Aasian valtioista ylivoimaisesti suurin, ja Almaty, entiseltä nimeltään Alma-Ata, on maan suurin kaupunki. Se oli myös maan pääkaupunki ennen kuin titteli siirtyi 1990-luvun lopulla presidentin määräyksellä pohjoisempana sijaitsevalle Astanalle, joka on vastikään saanut vielä uuden nimen Nur-Sultan - samaisen presidentin etunimen mukaan. (A)

Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

5. päivä - ALMATY

Koko päivä tutustumista Almatyn ja sen ympäristön nähtävyyksiin, mukaanlukien 1800-luvun lopulla rakennettu katedraali, basaari, keskusaukio sekä Kök-Toben kukkula, josta avautuvat hyvällä säällä hienot näköalat kaupunkiin sekä Tienshanin vuoristoon. Vierailemme myös vuoristossa kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Medeon luistelustadionilla. (A)

Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

6. päivä - ISSYK, TURGEN

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme päiväretkelle Tienšanin vuoristoon. Kohteinamme ovat Almatysta 90km (n. 1,5h) päässä sijaitsevat Issyk-järvi ja Turgenin vuoristosola. Molemmat alueet kuuluvat Ile-Alataun kansallispuistoon. Virkistäydyttyämme vuoriston luonnossa palaamme takaisin Almatyyn ja nousemme yöjunaan kohti länttä ja Shymkentiä. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Yöjuna

7. päivä - SHYMKENT, TURKISTAN

Saapuminen Kazakstanin eteläosassa sijaitsevaan Shymkentiin aikaisin aamulla. Ajamme puoliaavikon halki Turkistanin kaupunkiin, jossa sijaitsee suufilaisen islamin perustajan, Hodzhi Ahmed Yasavin hieno mausoleumi. Vierailemme matkan varrella myös mongolivalloittajien tuhoaman Otrarin kaupungin raunioilla. Majoitumme Shymkentissä.

Majoitus
Grand Shymkent Hotel tai vastaava

8. päivä - TASHKENT

Tänään on vuorossa siirtyminen Kazakstanista Uzbekistaniin. Rajamuodollisuuksien ja passien leimaamisen jälkeen Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin, jonne majoitumme. Loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace tai vastaava

9. päivä - TASHKENT - SAMARKAND

Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja matka pikajunalla Keski-Aasian kuuluisimpaan historialliseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tsingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Iltapäivällä tutustumme Samarkandin lukuisiin historiallisiin kohteisiin. (A) 

Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

10. päivä - SAMARKAND

Jatkamme tutustumista Samarkandin hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin, kohteinamme mm.  kuuluisa Registanin aukio, Timur Lenkin mausoleumi, Bibi Khanymin moskeija 1500-luvulta sekä Ugulbekin tähtitieteellinen observatorio 1400-luvulta. (A)

Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

11. päivä - SAMARKAND – TASHKENT

Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja pikajuna takaisin Taškentiin, jossa tutustumme opastetulla kierroksella Uzbekistanin pääkaupungin vanhempiin osiin ja monumentteihin. (A)

Majoitus
Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace tai vastaava

12. päivä - LENNOT TASHKENT – HELSINKI

Aikainen kuljetus lentokentälle ja paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Keski-Aasiaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse etukäteen hankittava viisumia Uzbekistaniin helmikuusta 2019 alkaen. Kirgisiaan ja Kazakstaniin Suomen kansalaiset eivät myöskään tarvitse viisumia.

Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, ja siinä on oltava vähintään 3 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopiota passista tulee pitää mukana tarkastusten varalta.

Tämän matkan junalippuvarauksia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Sen voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kazakstanin rahayksikkö on tenge (KZT), Uzbekistanin som (UZS) ja Kirgisian som (KGS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset päiväohjelman mukaan. Matkalle voi varata käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 30€/vrk. Muistakaa myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki, Kazakstanissa ja Kirgisiassa virallisessa käytössä on paikallisten kazakin ja kirgiisin lisäksi venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta, venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Ilmasto Keski-Aasiassa on mantereinen ja pääosin kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat etenkin vuoristoalueilla kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Keski-Aasiaan.