Adobestock 168841241
Adobestock 168841241
Adobestock 143507204 1
Slider thumb adobestock 168841241
Slider thumb adobestock 143507204 1

Räätälöity matka - Keski-Aasian kiertomatka - Kirgisia, Kazakstan ja Uzbekistan

Keski-Aasian kiertomatkallamme koet muinaisen Silkkitien keidaskaupungit

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Keski-Aasian kiertomatkallamme koet muinaisen Silkkitien keidaskaupungit historiallisine nähtävyyksineen, aaltoilevat aavikot, elämää vilisevät basaarit ja lumihuippuiset vuoret. Kiertomatka Uzbekistanin, Kazakstanin ja Kirgisian alueilla yhdistää kolmen Keski-Aasian valtion hienoimpia nähtävyyksiä, Samarkandin ja Turkestanin maailmanperintökohteiden loistokkaista moskeijoista Almatyn, Taškentin ja Biškekin modernimpaan vilinään sekä Issyk Kulin vuoristojärven, eteläisen Kazakstanin aavikon ja Tienšan-vuoriston huikeisiin maisemiin.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - BISHKEK – ISSYK-KUL

Saapuminen Bishkekiin aamuyöllä. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja lepoa. Iltapäivällä noin viiden tunnin ajomatka (250km) Biškekistä itään. Vierailemme Buranan vanhalla minareetilla sekä kirgiisien perinteisessä ratsastusesityksessä ennen saapumista kauniiden vuoristomaisemien ympäröimälle Issyk Kulin suolajärvelle, joka oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. yövymme Cholpon-Atassa, järven pohjoisrannalla. (A)

Majoitus
Hotel Raduga tai vastaava

2. päivä - ISSYK-KUL - BISHKEK

Tutustumme Cholpon-Atan historiallisiin nähtävyyksiin esihistoriallisessa ulkoilmamuseossa, jossa voimme ihastella mm. alueen noin 4000 vuotta vanhoja luolamaalauksia. Teemme myös tunnin mittaisen veneretken järvellä. Ihailtuamme Issyk Kulin järven maisemia palaamme illaksi Biškekiin. (A)

Majoitus
ASIA MOUNTAINS HOTEL TAI VASTAAVA

3. päivä - BISHKEK - ALMATY

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Bishkekissä. Iltapäivällä siirrymme autokuljetuksella (250km, n. 5h) rajan yli Kazakstanin puolelle ja edelleen Almatyn kaupunkiin, jonne majoitumme.  Kazakstan on Keski-Aasian valtioista ylivoimaisesti suurin, ja Almaty, entiseltä nimeltään Alma-Ata, on maan suurin kaupunki. Se oli myös maan pääkaupunki ennen kuin titteli siirtyi 1990-luvun lopulla presidentin määräyksellä pohjoisempana sijaitsevalle Astanalle. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

4. päivä - ALMATY

Koko päivä tutustumista Almatyn ja sen ympäristön nähtävyyksiin, mukaanlukien 1800-luvun lopulla rakennettu katedraali, basaari, keskusaukio sekä Kök-Toben kukkula, josta avautuvat hyvällä säällä hienot näköalat kaupunkiin sekä Tienshanin vuoristoon. Vierailemme myös vuoristossa kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Medeon luistelustadionilla. (A)

Aktiviteetit
Almatyn kaupunkikierros
Majoitus
Kazzhol Hotel tai vastaava

5. päivä - ISSYK, TURGEN

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme päiväretkelle Tienšanin vuoristoon. Kohteinamme ovat Almatysta 90km (n. 1,5h) päässä sijaitsevat Issyk-järvi ja Turgenin vuoristosola. Molemmat alueet kuuluvat Ile-Alataun kansallispuistoon. Virkistäydyttyämme vuoriston luonnossa palaamme Almatyyn ja siirrymme rautatieasemalle ja nousemme yöjunaan, joka matkaa kohti Kazakstanin kolmanneksi suurinta kaupunkia Šymkentiä.Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin. (A)

Aktiviteetit
Tienšanin vuoristoon päiväretki
Majoitus
Yö juna

6. päivä - SHYMKENT, TURKESTAN

Saavumme aikaisin aamulla eteläiseen Kazakstaniin, alkujaan 1100-luvulla perustettuun Šymkentin kaupunkiin. Teemme päiväretken eteläisen Kazakstanin aro- ja aavikkomaisemissa, vieraillen UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvassa, suufilaisen islamin perustajan mausoleumissa Turkestanin kaupungissa, sekä mongolien tuhoaman Otrarin muinaiskaupungin raunioilla. Palaamme iltapäivän päätteeksi Shymkentiin, jossa majoitumme.

Aktiviteetit
Turkestanin kaupunkikierros
Majoitus
Dostyk Hotel tai vastaava

7. päivä - SHYMKENT - TASHKENT

Tänään on vuorossa reilun tunnin ajomatka Šymkentistä etelään Uzbekistanin rajalle. Rajamuodollisuuksien ja viisumien leimaamisen jälkeen siirrymme lyhyen loppumatkan rajan takana sijaitsevaan Uzbekistanin pääkaupunkiin, Taškentiin, jonne majoitumme. (A)

Majoitus
Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace tai vastaava

8. päivä - TASHKENT - SAMARKAND

Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja 300km junamatka pikajunalla Keski-Aasian kuuluisimpaan historialliseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tsingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Samarkandissa vierailemme kuuluisalla Registanin aukiolla sekä Timur Lenkin mausoleumissa.  (A) 

Aktiviteetit
Samarkandin kaupunkikierros
Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

9. päivä - SAMARKAND

Jatkamme Samarkandin hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin tutustumista, kohteinamme mm. Bibi Khanymin moskeija 1500-luvulta sekä Ugulbekin tähtitieteellinen observatorio 1400-luvulta. Vierailemme myös Siyobin basaarissa ja Samarkandin vanhojen hallitsijoiden haudoilla.  (A)

Aktiviteetit
Samarkandin kaupunkikierros
Majoitus
Konstantin Hotel / Malika Hotel tai vastaava

10. päivä - SAMARKAND – TASHKENT

Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja pikajuna takaisin Taškentiin, jossa tutustumme opastetulla kierroksella kaupungin vanhempiin osiin ja monumentteihin. Illan päätteeksi kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Aktiviteetit
Tashkentin kaupunkikierros

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Huom: Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse etukäteen hankittava viisumia Uzbekistaniin helmikuusta 2019 alkaen. Kirgisiaan ja Kazakstaniin Suomen kansalaiset eivät myöskään tarvitse viisumia.

Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, ja siinä on oltava vähintään 3 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopiota passista tulee pitää mukana tarkastusten varalta.

Tarkistakaa, että perusrokotuksenne ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saatte lääkäriltänne ja internetistä: http://rokote.fi

Kazakstanin rahayksikkö on tenge (KZT), Uzbekistanin som (UZS) ja Kirgisian som (KGS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset päiväohjelman mukaan. Varatkaa matkalle käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 30€/vrk. Muistakaa myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki, Kazakstanissa ja Kirgisiassa virallisessa käytössä on paikallisten kazakin ja kirgiisin lisäksi venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta, venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Ilmasto Keski-Aasiassa on mantereinen ja pääosin kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat etenkin vuoristoalueilla kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Keski-Aasiaan.