Adobestock 133569851

Kiehtova Kenia -safarimatka

Tervetuloa upealle safarimatkalle villieläimistään tunnettuun Keniaan

Villieläimet
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Itäinen Afrikka edustaa vahvinta mielikuvaamme mustasta mantereesta. Akaasiapuiden varjostama Kenian savanni ruohotasankoineen, Suuren Hautavajoaman reunustamat alkalijärvet, metsät ja suoalueet tarjoavat monipuolisen safari- ja luontoelämyksen, sekä tietenkin sanoinkuvaamattoman määrän villieläimiä.

Safarimatkan reitti kulkee halki tee- ja kahviviljelmien, läpi paikallisten kylien yhteensä kolmeen eri safarikohteeseen: Masai Maran maailmankuululle suojelualueelle, Nakurujärven kansallispuistoon sekä makeavetiselle Naivashajärvelle. Kenian puistot tarjoavat upean ja monipuolisen kattauksen erilaisia maisemia ja ympäristöjä, joissa kohtaat varmasti kissapedot, ruohonsyöjät, vesi- ja petolinnut sekä suuret nisäkkäät, kuten norsut ja sarvikuonot. Tutustumme matkalla myös Nairobin nähtävyyksiin.

Juhlavuositarjous! Normaali hinta 2480€.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - NAIROBI

Lennot Suomesta Kenian pääkaupunkiin Nairobiin. Perille saavumme yöllä, majoittuminen hotelliin.

Majoitus
Silver Springs Hotel tai vastaava

2. päivä - NAIROBI

Myöhäisen aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Nairobissa ja vierailemme kirahvien kasvatuskeskuksessa sekä Karen Blixenin museoidussa kotitalossa. (A)

Aktiviteetit
Nairobin kaupunkikierros
Majoitus
Silver Springs Hotel tai vastaava

3. päivä - NAIVASHAJÄRVI

Aloitamme safarimme ajamalla Nairobista pohjoiseen kohti Naivashajärveä. Täällä maisemaa hallitsevat paikalliset kylät sekä kahvi- ja teeviljelmät. Majoitumme Naivashajärven rannalle ja teemme iltapäivällä veneretken tällä makeavetisellä ja linnustoltaan rikkaalla järvellä. (A,L,I)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Naivasha Country Club tai vastaava

4. päivä - NAKURUJÄRVEN KANSALLISPUISTO

Aamulla ajamme tunnin matkan Nakurujärvelle ja teemme safariajelun Nakurun kansallispuistossa, jossa näemme mm. flamingoja, kirahveja ja sarvikuonoja. Retkilounas Nakurussa. Iltapäivän päätteeksi palaamme Naivashaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Naivasha Country Club tai vastaava

5. päivä - NAIVASHA - MASAI MARA

Ajamme Kenian tunnetuimpaan safarikohteeseen Masai Maran suojelualueelle, majoitumme ja teemme iltapäivällä safariajelun puistossa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Sentrim Mara Camp tai vastaava

6. päivä - MASAI MARA

Teemme aamulla safariajelun Masai Maran alueella. Masai Mara sijaitsee suuren hautavajoaman ja Viktoriajärven välisellä ylängöllä. Eläinten lukumäärä suhteessa puiston kokoon on Itä-Afrikan suurin. Masai Maraan vaeltaa kuivalla kaudella heinä–lokakuussa Tansaniasta ja marras–huhtikuussa Loita-tasangoilta miljoonia eläimiä. Keskipäivän kuumimman ajan rentoudumme majapaikassa. Iltapäivällä teemme toisen safariajelun suojelualueella. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Sentrim Mara Camp tai vastaava

7. päivä - MASAI MARA - NAIROBI

Aamulla teemme viimeisen safariajelumme Masai Marassa. Iltapäiväksi ajamme takaisin Nairobiin, jossa majoitumme. (A,L)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Silver Springs Hotel tai vastaava

8. päivä - NAIROBI - HELSINKI

Paluulennot Suomeen lähtevät aikaisin aamulla, paluu kotimaahan samana päivänä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Keniaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa haettua vaivattomasti ennen matkaa Kenian valtion ylläpitämästä internet-palvelusta: http://immigration.ecitizen.go.ke/. Viisumi maksaa 51 USD ja se maksetaan haettaessa luottokortilla. Tuloste viisumipuollosta otetaan mukaan matkalle. Huomaathan, että passisi on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kiswahili on Kenian puhutuin kieli. Englanti on maan hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten englannin ja swahilin lisäksi Keniassa puhutaan lukuisia heimokieliä.

Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES). Kenian valuuttaa voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa tai saavuttaessa maahan Nairobin lentokentällä. Matkailupalveluissa yleisimmin käytettävä valuutta on US-dollari, joita kannattaa ottaa mukaan matkalle. Eurokin toki noteerataan ja sitä voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä ja pankeissa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. 

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit safariophjelman päätteeksi. Safarien aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy matkalla pääosin henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista, pyykinpesusta ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 30 euroa. Muista myös viisumikulut.

Kenia sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajan eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Ilmasto Keniassa vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylängön kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kuiva kausi on paras aika matkustaa Keniaan. Kuiva kausi kestää Keniassa tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Kengät kävelyä varten (Salomon)

Sandaalit tms. (Keen)

Kevyet sukat (Bola)

Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 

Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot Buff)

Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)

Vesipullo (Nalgene)

Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)

Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)

Korvatulpat (Estecs)

Suoja puhelimelle (Aquapac)

Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

Laastereita

Rakkolaastareita

Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Hyönteiskarkoite (Autan)

Jaa tämä matka