Kiinan kiertomatka pekingista xianiin kiertomatka
Kiinan kiertomatka pekingista xianiin kiertomatka 3
Kiinan kiertomatka pekingista xianiin kiertomatka 2
Img 0129
Img 0542
Img 0094
Img 0508
Slider thumb kiinan kiertomatka pekingista xianiin kiertomatka 3
Slider thumb kiinan kiertomatka pekingista xianiin kiertomatka 2
Slider thumb img 0129
Slider thumb img 0542
Slider thumb img 0094
Slider thumb img 0508

Kiinan kiertomatka Pekingistä Xianiin

Kiinan kiehtova historia, herkullinen ruokakulttuuri ja hienot nähtävyydet samassa paketissa

Kulttuuri
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kiinan rikas ja värikäs, tuhansien vuosien mittainen historia tulee tutuksi tällä kiertomatkalla. Kuvauksellinen maaseutu, elämää sykkivät suurkaupungit maailmanperintökohteineen sekä klassinen ja nykypäivän kiinalainen kulttuuri tekevät “Keskustan valtakunnasta” erittäin mielenkiintoisen matkakohteen, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

Tutustumme matkalla Kiinan kiehtovaan historiaan, herkulliseen ruokakulttuuriin ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin Pekingissä ja Xianissa, sekä vierailemme vähemmän tunnetuissa, mutta vähintään yhtä vaikuttavissa historiallisissa kohteissa Shanxin maakunnassa, Datongin ja Pingyaon alueilla. Lennämme Kiinaan mukavasti Finnairin suorilla lennoilla.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - PEKING

Suora lento yön yli Suomesta Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin.

2. päivä - PEKING

Saapuminen Pekingiin aamulla. Vierailemme Kiinan muurilla, hyvin säilyneessä ja rauhallisessa Mutianyun osassa. Kiinan muurin retken jälkeen kuljetus hotellille. (L)

Majoitus
Dongfang Hotel tai vastaava

3. päivä - PEKING

Tämä päivä on omistettu Pekingin nähtävyyksille. Opastettu kierros Pekingin historiallisiin kohteisiin: Taivaallisen rauhan aukiolle, keisarilliseen Kiellettyyn kaupunkiin,  Taivaan temppelin alueelle ja sitä ympäröivään puistoon, sekä perinteisiin hutong-kortteleihin. (A,L)

Aktiviteetit
Pekingin kaupunkierros
Majoitus
Dongfang Hotel tai vastaava

4. päivä - PEKING – DATONG

Aamupäivällä vierailu Pekingin keisarillisessa kesäpalatsissa. Lounaan jälkeen siirtyminen rautatieasemalle ja 6 tunnin junamatka Pekingistä lounaaseen Datongin kaupunkiin, jonne saavumme illalla. (A,L)

Majoitus
Datong Hotel tai vastaava

5. päivä - DATONG

Tänään tutustumme Datongin historiallisiin kohteisiin. Teemme aamupäivällä retken Yungangin luoliin, joita koristavat 50 000 buddhankuvaa, ja lounaan jälkeen tutustumme Huayanin buddhalaisluostariin. (A,L)

Majoitus
Datong Hotel tai vastaava

6. päivä - DATONG – PINGYAO

Aamupäivällä tutustumme Xuankongin riippuvaan luostariin sekä Yingxianin puiseen pagodaan. Lounaan jälkeen autokuljetus Pingyaon viehättävään historialliseen pikkukaupunkiin, jossa yövymme. (A,L)

Majoitus
Ylde Hotel tai vastaava

7. päivä - PINGYAO

Tänään tutustumme Pingyaon historiallisiin nähtävyyksiin, kuten 1300-luvulta peräisin olevaan kaupunginmuuriin, raatihuoneeseen, sekä Kiinan vanhimpaan pankkiin, Rishengchangiin. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Ylde Hotel tai vastaava

8. päivä - PINGYAO – XIAN

Aikaisen aamiaisen jälkeen reilun 3 tunnin junamatka yhteen Kiinan keisarillisista pääkaupungeista, Xianiin. Xianissa nautimme lounaan ja tutustumme kaupunkiin. Vierailemme Kiinan suurimmassa moskeijassa ja Xianin ikivanhoissa muslimikortteleissa. (A,L)

Aktiviteetit
Xian kaupunkikierros
Majoitus
Skytel Hotel tai vastaava

9. päivä - XIAN

Tänään lähdemme tutustumaan ehkä koko Kiinan kuuluisimpaan historialliseen kohteeseen, Qin-hallitsijan haudan upeaan terrakotta-armeijaan ja –hevosiin opastetulla retkellä Terrakottasotureiden löytöpaikalle perustettuun museoon. Iltapäivällä vielä vapaata aika Xianissa ennen yhteistä jäähyväisillallista. (A,L,I)

Majoitus
Skytel Hotel tai vastaava

10. päivä - XIAN – HELSINKI

Kuljetus lentokentälle ja suora paluulento kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Kiinaan Finnairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.  

KOHTEITAMME:

Peking, Kiinan pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki, on Kiinan kulttuurin ja taiteen keskus, jossa on noin 20 miljoonan asukasta. Pekingin kaupungin historia ulottuu yli 3000 vuoden päähän. Sen pitkä historia näkyy katukuvassa vanhoina temppelialueina sekä arkkitehtuurina, ja Peking onkin tunnettu lukuisista historiallisista vierailukohteistaan. Vanhat hutong-korttelit kuitenkin väistyvät kiivasta vauhtia pilvenpiirtäjien ja modernien kauppakeskusten alta ja autokanta kasvaa kovaa vauhtia. Peking onkin mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, tarjoten oivia mahdollisuuksia kulttuurinnälkäisten lisäksi myös shoppailijoille ja kulinaristeille.

Datong on noin 1,7 miljoonan asukkaan kaupunki Shanxin maakunnan pohjoisosassa. Kaupunki on perustettu jo yli 2000 vuotta sitten Han-dynastian aikaan, ja toimi pitkään tärkeänä kauppapaikkana Kiinan ja Mongolian välillä. Kaupungin ympäristön historiallisista nähtävyyksistä kuuluisimpia lienevät Yungangin luolat 1000 vuotta vanhoine buddhankuvineen, sekä vuorenrinteessä riippuva Xuankongin temppeli.   

Pingyao oli Qing-dynastian ajan Kiinan taloudellinen keskus. Nykyisin tämä 2700 vuotta vanha pikkukaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde, jossa vierailijat pääsevät ihastelemaan hyvin säilynyttä Ming- ja Qing –dynastioiden aikaista kaupunkikuvaa.

Xian (Xi'an) oli aikoinaan yksi merkittävimmistä kaupungeista Kiinan historiassa. Sen keskeinen sijainti Silkkitien varrella johti siihen, että "Ikuisena kaupunkina" tunnettu Xian toimi aikoinaan 13 eri dynastian pääkaupunkina. Xian sijaitsee Kiinan keskiosassa ja asukkaita siellä on n. 4 miljoonaa. Xianin metropolialueella asuu n. 7,5 miljoonaa ihmistä. Tunnetuin nähtävyys kaupungissa ovat terrakottasotilaat, jotka sijaitsevat n. 40km päässä kaupungista.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Haemme viisumit ryhmien puolesta tarvittaessa ennen matkaa. Kiinan viisumi maksaa kauttamme haettuna 100€. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. 

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: rokote.fi 

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista matkan varrella. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa Pekingissä ja muissa suuremmissa kaupugeissa.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina, joka pohjautuu Pekingin alueella käytettävään murteeseen. Lisäksi maassa puhutaan kymmeniä eri kieliä ja kiinan kielen variaatioita. Englannin kielen osaaminen on niukkaa hotellien ja suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Kiinan ilmasto on yhtä monipuolinen kuin tämä suuri maakin: Pohjois-Kiinan Mantsurian kylmä ilmasto vaihtuu trooppiseksi Hainanin saarella ja maan etelärannikolla. Suurin osa maasta sijaitsee kuitenkin lauhkealla ilmastovyöhykkeellä. Kesällä kosteat ja talvella kuivat monsuunituulet vaikuttavat Kiinan ilmastoon. Itä-Kiinassa sataa suhteellisen runsaasti. Sateet keskittyvät kesän monsuunikauteen. Länsi-Kiinan sisämaassa taas ilmasto on hyvin kuiva. Ilmaston vaihteluun vaikuttavat paljon myös korkeuserot.

Tippikulttuuri on vierasta kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.