Kiinan metropolit kulttuurimatka

Kiinan metropolit ja kulttuurit -kiertomatka

Kiertomatka Kiinan historiaan, suurkaupunkeihin sekä maan kuuluisimpiin nähtävyyksiin

Kulttuuri
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Maailman väkirikkaimman maan Kiinan rikas ja värikäs historia tuhansien vuosien ajalta, elämää sykkivät suurkaupungit sekä klassinen ja nykypäivän kiinalainen kulttuuri tekevät Kiinasta erittäin mielenkiintoisen matkakohteen.

Tutustumme kiertomatkalla Kiinan historiaan sekä maan kuuluisimpiin nähtävyyksiin maan pääkaupungissa Pekingissä sekä Keski-Kiinan Xianissa. Jatkamme matkaa Kiinan itärannikolle nauttimaan Shanghain megalopoliksesta, jossa on todellisen suurkaupungin tuntua. Shanghai on yksi Aasian mielenkiintoisimmista kaupungeista, sekoitus uutta ja vanhaa, jossa riittää helposti nähtävää muutamaksi päiväksi. Lennämme Kiinaan mukavasti Finnairin suorilla lennoilla.

Matkaohjelma

1. päivä - LENTO HELSINKI – PEKING

Suora lento Helsinki-Vantaalta yön yli Kiinaan.

2. päivä - PEKING

Saapuminen Pekingiin aamulla, kuljetus lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa toipua matkasta ja aikaerorasituksesta. Tervetuloillallinen. (I)

Majoitus
Dongfang Hotel tai vastaava

3. päivä - PEKING

Aamupäivällä opastettu kierros Taivaan temppelin alueella ja sitä ympäröivässä puistossa. Sieltä jatkamme Taivaallisen rauhan aukiolle ja keisarilliseen Kiellettyyn kaupunkiin. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Dongfang Hotel tai vastaava

4. päivä - PEKING, KIINAN MUURI

Päiväretki kaupungin ulkopuolelle. Vierailemme Pekingin keisarillisessa kesäpalatsissa sekä Kiinan muurilla, hyvin säilyneessä ja rauhallisessa Mutianyun osassa. Paluu hotellille iltapäivällä. (A)

Majoitus
Dongfang Hotel tai vastaava

5. päivä - Peking -

Päivä omatoimista aikaa Pekingissä. Voit vaikkapa vierailla Pekingin museoissa tai shoppailla lukuisissa ostoskeskuksissa. Matkanjohtajamme neuvoo ja järjestää mielellään aktiviteetteja tällä päivälle toiveidenne mukaisesti. Illan koittaessa nousemme Xianiin menevään yöjunaan. Yöpyminen soft sleeper-makuuvaunuissa. (A)

Majoitus
Yöjuna

6. päivä - XIAN

Saapuminen Xianiin. Paikallisoppaamme on vastassa Xianin asemalla. kuljetus hotellille, aamiaisen jälkeen vapaata aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti tai matkanjohtajan kanssa. (A)

Majoitus
Xian Skytel Hotel tai vastaava

7. päivä - XIAN -

Lähdemme tutustumaan Qin-hallitsijan haudan upeaan terrakotta-armeijaan ja -hevosiin puolenpäivän retkellä. Iltapäivällä siirtyminen rautatieasemalle ja yön yli juna Shanghaihin. Yöpyminen soft sleeper-makuuvaunuissa. (A)

Majoitus
Yöjuna

8. päivä - SHANGHAI

Saapuminen Shanghaihin aamulla ja kuljetus hotelliin aamiaiselle. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti tai matkanjohtajan kanssa. (A)

Majoitus
Holiday Inn Express North Shanghai tai vastaava

9. päivä - SHANGHAI

Shanghain kaupunkikierros päänähtävyyksineen. Vierailemme modernin metropolin vanhassakaupungissa sekä yu-puutarhoissa ja Jade-Buddhan temppelissä. (A)

Aktiviteetit
Shanghain kaupunkikierros
Majoitus
Holiday Inn Express North Shanghai tai vastaava

10. päivä - SHANGHAI – HELSINKI

Kuljetus lentokentälle ja suora paluulento Kiinasta Suomeen. Saapuminen perille samana päivänä. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Huom: Junamatkalla matkustamme 4 hengen makuuhyteissä. Junaliput tulevat myyntiin Kiinassa 60 päivää ennen lähtöä, eikä varausjärjestelmiä ole. Pyrimme saamaan ryhmillemme omat 4 hengen hytit, mutta niiden saatavuutta ei voida taata etukäteen.  

Lennämme Kiinaan Finnairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.  

Kohteita matkalla:

Peking 
Kiinan pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Peking on Kiinan kulttuurin ja taiteen keskus, jossa on noin 20 miljoonan asukasta.Pekingin kaupungin historia ulottuu yli 3000 vuoden päähän. Sen pitkä historia näkyy katukuvassa vanhoina temppelialueina sekä
arkkitehtuurina, ja Peking onkin tunnettu lukuisista historiallisista vierailukohteistaan. Vanhat hutong-korttelit kuitenkin väistyvät kiivasta vauhtia pilvenpiirtäjien ja modernien kauppakeskusten alta ja autokanta kasvaa kovaa vauhtia. Peking onkin mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa Kiinaa, tarjoten oivia mahdollisuuksia kulttuurinnälkäisten lisäksi myös shoppailijoille ja kulinaristeille.

Xian 
Xian oli aikoinaan yksi merkittävimmistä kaupungeista Kiinan historiassa. Sen keskeinen sijainti Silkkitien varrella johti siihen, että se toimi aikoinaan 13 eri dynastian pääkaupunkina. Xian sijaitsee Kiinan keskiosassa ja asukkaita siellä on n. 4 miljoonaa. Xianin metropolialueella asuu n. 7,5 miljoonaa ihmistä. Tunnetuin nähtävyys kaupungissa ovat terrakottasotilaat, jotka sijaitsevat n. 40km päässä kaupungista. Noin 8000 oikean ihmisen kokoista terrakottasotilasta valmistettiin todennäköisesti vartioimaan 200-luvulla ennen ajanlaskumme alkua hallinneen keisari Qin Shi Huangin hautaa. Terrakottasotilaiden 1970-luvulla vahingossa löytynyt hautapaikka Xianin kaupungin lähellä on nykyisin museo ja eräs Kiinan kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Shanghai

Shanghai on Kiinan suurin kaupunki ja myös tärkein satamakaupunki. Kaupungin kehitys viime vuosikymmeninä on tehnyt siitä yhden tärkeimmistä talouden, kaupan, rahoituksen ja viestinnän keskuksista Kiinassa ja maailmassa. Kaupungissa rakennetaan enemmän kuin missään muualla maailmassa. Shanghain läpi virtaava Huangpu-joki jakaa kaupungin kahteen eri osaan, jotka ovat Puxi länsipuolella ja Pudong itäpuolella.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Haemme viisumit ryhmien puolesta ennen matkaa. Kiinan viisumi maksaa 90€. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. 

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista matkan varrella. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa Pekingissä ja muissa suuremmissa kaupugeissa.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina, joka pohjautuu Pekingin alueella käytettävään murteeseen. Lisäksi maassa puhutaan kymmeniä eri kieliä ja kiinan kielen variaatioita. Englannin kielen osaaminen on niukkaa hotellien ja suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Ilmasto Kiinassa on yhtä monipuolinen kuin tämä suuri maakin: Pohjois-Kiinan Mantsurian kylmä ilmasto vaihtuu trooppiseksi Hainanin saarella ja maan etelärannikolla. Suurin osa maasta sijaitsee kuitenkin lauhkealla ilmastovyöhykkeellä. Kesällä kosteat ja talvella kuivat monsuunituulet vaikuttavat Kiinan ilmastoon. Itä-Kiinassa sataa suhteellisen runsaasti. Sateet keskittyvät kesän monsuunikauteen. Länsi-Kiinan sisämaassa taas ilmasto on hyvin kuiva. Ilmaston vaihteluun vaikuttavat paljon myös korkeuserot.

Tippikulttuuri on vierasta kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.