Etela isen kiinan kiertomatka
Panda
Slider thumb panda

Räätälöity matka - Eteläisen Kiinan kiertomatka

Keski- ja Etelä-Kiinan parhaita maisemia ja kulttuurikohteita, Chongqingista Hongkongiin

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tällä kiertomatkalla näet Keski- ja Etelä-Kiinan parhaat palat, myös suurkaupunkien ulkopuolella. 

Matkaamme Keski-Kiinan Chongqingista tutustumaan Kiinan kansalliseläimiin isopandoihin Sichuanissa, Yulong-joen upeisiin karstimaisemiin ja Longshengin terassiviljelmiin Guangxin maakunnassa, sekä moderniin erityishallintoalue Hongkongiin. Pidemmät siirtymiset teemme mukavasti moderneilla luotijunilla.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Chongqing

Saapuminen Chongqingiin. Vierailu lentokentältä käsin Dazun kalliokaiverruksilla, Dazun piirikunnassa. Alue on listattu Unescon maailmanperintöluettteloon. Dazun kallioveistokset ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita, ne on tehty pääosin 800-1200 luvulla. Retken jälkeen kuljetus hotellille ja vapaata aikaa. (L)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Wanyou Conifer Hotel tai vastaava

2. päivä - Chongqing – Chengdu

Aamiaisen jälkeen siirtyminen rautatieasemalle. Matkaamme luotijunalla Chongqingistä Chengduun, joka on on Sichuanin maakunnan pääkaupunki Lounais-Kiinassa, Tiibetin rajalla. Chengdussa on noin 11 miljoonaa asukasta ja se on alueen poliittinen ja taloudellinen keskus. Kuljetus hotellille ja iltapäivä vapaata aikaa Chengdussa. (A,L)

Majoitus
Holiday Inn Express tai vastaava

3. päivä - Chengdu

Aamiaisen jälkeen ohjelmassa on Chengdun kaupunkikierros. Käymme heti aamusta kaupungin lähellä sijaitsevassa pandojen kasvatuskeskuksessa, jossa pääsemme tutustumaan Kiinan kuuluisiin kansalliseläimiin isopandoihin. Tutustumme myös Wenshun buddhalaiseen temppeliin, perinteiseen kiinalaiseen Kuin Zhain alueeseen ja käymme Chengdun suurimmassa puistossa katsomassa kaupungin elämänmenoa. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Holiday Inn Express Chengdu Gulou

4. päivä - Chengdu – Guilin - Yangshuo

Aamiaisen jälkeen siirtyminen rautatieasemalle. Matkaamme luotijunalla yli 1200 km Chengdusta eteläiseen Kiinaan, Guiliniin. Junamatka kestää noin 7,5h. Iltapäivällä Guilinista noin 1,5h ajomatka Yangshuon piirikuntaan. Li-joen varrella sijaitsevat Yangshuo on yksi Etelä-Kiinan tunnetuimmista matkakohteista. Alue on tunnettu jyrkkien kalkkikivivuorten hallitsemista maisemista. Mm. Kiinan 20 yuanin setelin takasivulla on kuvattuna maisema Yangshuosta. (A)

Majoitus
Yangshuo New Century Hotel tai vastaava

5. päivä - Yangshuo

Aamiaisen jälkeen valmistaudumme pyöräilemään. Pyöräilemme noin tunnin matkan Yulong-joelle. Joella vaihdamme bambulauttoihin ja ihailemme kuvauksellisia karstikukkulamaisemia joelta käsin. Jokiajelun jälkeen pyöräilemme n. tunnin matkan Moon Hillille, jossa on mahdollisuus kiivetä ylös kukkulan huipulle katsomaan huikeita näkymiä. Maaseutupäivän päätteeksi pyöräilemme takaisin hotellille. Illalla pääsemme nauttimaan joella valo-ja ääni show'sta luonnonkauniissa ympäristössä. (A)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, jokiretki
Majoitus
Yangshuo New Century Hotel tai vastaava

6. päivä - Yangshuo - Ping'an

Aamu vapaata aikaa Yangshuossa. Päivällä noin 3h ajomatka Ping'aniin. Ping anin kylä on noin 600 vuotta vanha perinteinen, yao- ja zhuang-vähemmistökansojen asuttama kylä, josta avautuvat hienot maisemat ympäröiville riisipelloille. (A)

Majoitus
Liqing Guesthouse tai vastaava

7. päivä - Longsheng

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kuuluisiin Longshengin terassiviljelmiin. Riisipellot on tehty vuorenrinteille 600-800m korkeuteen. Kiinalaisen uskomuksen mukaan Longshengin riisipellot näyttävät lohikäärmeen selkärangalta, ja maiseman väritys vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Retki sisältää patikointia ja kuvauksellisia maisemia. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Liqing Guesthouse tai vastaava

8. päivä - Ping’an - Guilin - Hongkong

Aamiaisen jälkeen palaamme Guiliniin ja jatkamme matkaa luotijunalla Kiinan erityishallintoalue Hongkongiin, jossa nautimme illallisen ja yövymme. (A,I)

Majoitus
Harbour Plaza 8 Degrees tai vastaava

9. päivä - Hongkong

Koko päivä Hongkongissa. Aamupäivällä vapaata aikaa, iltapäivällä tutustumme Hongkongin alueen nähtävyyksiin ja nautimme jäähyväisillallisen. Illan päätteeksi kuljetus lentokentälle. (A,I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Haemme viisumit tarvittaessa ryhmien puolesta (huom: minimiryhmäkoko viisumin saamiselle kauttamme on 2 hlö). Kiinan viisumi maksaa kauttamme haettuna 100€. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. 

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta junalippujen varauksia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY), Hongkongissa käytetään Hongkongin dollaria (HKD). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista matkan varrella. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa suuremmissa kaupugeissa.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina, joka pohjautuu Pekingin alueella käytettävään murteeseen. Lisäksi maassa puhutaan kymmeniä eri kieliä ja kiinan kielen variaatioita. Englannin kielen osaaminen on niukkaa hotellien ja suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Ilmasto Kiinassa on yhtä monipuolinen kuin tämä suuri maakin: Pohjois-Kiinan Mantsurian kylmä ilmasto vaihtuu trooppiseksi Hainanin saarella ja maan etelärannikolla. Suurin osa maasta sijaitsee kuitenkin lauhkealla ilmastovyöhykkeellä. Kesällä kosteat ja talvella kuivat monsuunituulet vaikuttavat Kiinan ilmastoon. Itä-Kiinassa sataa suhteellisen runsaasti. Sateet keskittyvät kesän monsuunikauteen. Länsi-Kiinan sisämaassa taas ilmasto on hyvin kuiva. Ilmaston vaihteluun vaikuttavat paljon myös korkeuserot.

Tippikulttuuri on vierasta kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin.