Tiibetin kiertomatka

Räätälöity matka - Tiibetin kiertomatka

Matkaamme tutustumaan maailman kattonakin tunnetun Tiibetin vaikuttaviin maisemiin ja alkuperäiseen kulttuuriin.

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Kulttuuri
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lennämme Keski-Kiinan Chongqingista Tiibetin pääkaupunkiin Lhasaan, jossa tutustumme kaupungin ihmeellisiin nähtävyyksiin yhdessä paikallisten pyhiinvaeltajien kanssa ja tunnelmoimme vanhankaupungin kapeilla kujilla. Lhasasta siirrymme autokyydillä halki Tiibetin korkeiden tasankojen Gyantsen ja Shigatsen kaupunkeihin luostareineen. Tiibetistä lennämme vielä tutustumaan Kiinan vanhan pääkaupungin, historiallisen Xianin nähtävyyksiin ennen paluuta Suomeen.

HUOM: MINIMIRYHMÄKOKO 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - CHONGQING

Saapuminen aamulla Chongqingiin, joka on eräs Kiinan suurimmista kaupungeista Jangtsejoen varrella, Tiibetin ylätasangon itäreunalla. Tutustumme Kolmen Rotkon padon museoon ennen lounasta ja kuljetusta hotellille. (L)

Majoitus
WANYOU CONIFER HOTEL TAI VASTAAVA

2. päivä - Lhasa

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja jatkolento Tiibetin autonomisen alueen pääkaupunkiin Lhasaan. kuljetus hotellille, lounas ja vapaata aikaa korkeaan ilmanalaan totuttautumista varten. (A,L)

Majoitus
Yak Hotel tai Vastaava

3. päivä - Lhasa

Tutustumme Lhasassa Dalai-lamojen historialliseen hallintopalatsiin Potalaan sekä Tiibetin pyhistä pyhimpään, Jokhangin temppeliin ja sitä ympäröivään värikkääseen vanhaankaupunkiin. (A,L)

Aktiviteetit
Lhasan kaupunkikierros
Majoitus
Yak Hotel Tai vastaava

4. päivä - Lhasa

Vierailemme Drepungin ja Seran buddhalaisissa luostareissa sekä tutustumme tiibetiläiseen buddhalaisuuteen ja sen tarinoihin. (A,L)

Aktiviteetit
Buddhalaisia luostareihin
Majoitus
Yak Hotel Tai vastaava

5. päivä - GYANTSE - SHIGATSE

Siirrymme pikkubussilla Tiibetin maaseudun halki Gyantseen. Matkalla näemme lumihuippuisia vuoria, turkoosinsinisiä järviä ja pieniä tiibetiläisiä kyliä. Tutustumme Khumbungin luostariin ja nautimme lounaan Gyantsessa ennen matkan jatkamista Shigatseen, jossa yövymme. (A,L)

Aktiviteetit
Tiibetiläisiä kyliin
Majoitus
Zhaxiquta Hotel tai vastaava

6. päivä - Lhasa

Vierailemme Shigatsessa Panchen-laman kotiluostarissa Tashi Lumpossa. Kuljetus takaisin Lhasaan, jonne saavumme illalla. (A,L)

Aktiviteetit
Luostarin vierailu
Majoitus
Yak Hotel Tai vastaava

7. päivä - Xian

Siirrymme Yarlun Tsampo -jokea seuraillen Lhasan lentokentälle, josta lennämme yhteen Kiinan vanhoista keisarillisista pääkaupungeista, Xianiin. Kuljetus hotelliin, lounas ja ilta vapaata aikaa. (A,L)

Majoitus
Hotelli

8. päivä - XIAN

Opastettu kierros Xianissa. Näemme kuuluisat terrakottasotilaat, sekä kaupungin vanhat muslimikorttelit. (A,L)

Aktiviteetit
Xian kaupunkikierros
Majoitus
Bell Tower Hotel tai vastaava

9. päivä - Paluu

Kuljetus hotellista lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta:

Matkustuslupapolitiikan vuoksi varaukset Tiibetin matkoille on tehtävä viimeistään 2kk ennen lähtöä.

Hankimme Kiinan viisumin puolestanne ennen matkaa (huom: minimiryhmäkoko viisumin saamiselle 2 hlö). Hankimme samalla Tiibetin matkustusluvat puolestanne. Huomioittehan, että passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Kiinan viisumi maksaa 90€.

Tiibetin matkalle tarvitaan normaali matkavakuutus, jossa on peruutusturva. Vakuutuksen tulee kattaa oleskelu yli 3000 metrin korkeudessa, sekä mahdolliset vuoristotaudin hoitokulut.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan ja Tiibetiin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta.

Saapuminen Lhasaan, 3600 m merenpinnan yläpuolelle saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä, hengästymistä, sekä ruokahaluttomuutta. Nämä ohuesta ilmanalasta johtuvat oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten vuorokausien ajan on syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nesteitä. Alkoholin nauttiminen hidastaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan. Matkaohjelma on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään riittävästi aikaa. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Ödemin / Diamox ). Matkanjohtajalla on mukanaan tarvittavat lääkkeet vuoristotaudin hoitoon.

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista matkan varrella. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa Pekingissä ja muissa suuremmissa kaupugeissa.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina. Tiibetin eri murteet voidaan jakaa kolmeen luokkaan: Itä-Tiibetissä puhuttavaan Amdon kieleen, Keski-Tiibetissä puhuttavaan Dbus -murteeseen, sekä Khamin alueen murteeseen. Lisäksi rajaseuduilla puhutaan Ladakhia, Dzonkhaa, Sikkimiä, sekä Sherpa-kieltä. Kiinalaisperäinen väestö puhuu kiinaa. Englannin kielen osaaminen on vähäistä suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Tiibetin ilmasto on voimakkaan mantereinen kylmine talvineen ja kuivine, lämpimine kesineen. Paras aika vierailla Tiibetissä on huhtikuusta marraskuulle. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 25 C-asteen välillä. Keväisin ja syksyisin taivaat ovat usein kirkkaat, mutta lämpötilat laskevat jyrkästi iltaisin. Yöpakkaset ovat yleisiä keväisin ja syksyisin.

Tippikulttuuri on vierasta tiibetiläisissä ja kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.