Tiibetin kulttuurimatka

Tiibetin kiertomatka

Matkaamme tutustumaan maailman kattonakin tunnetun Tiibetin vaikuttaviin maisemiin ja alkuperäiseen kulttuuriin.

Kulttuuri
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kiertomatka Tiibetiin tutustuttaa tämän maailman kattonakin tunnetun alueen kiehtovaan historiaan, kulttuuriin ja maisemiin.

Lennämme Keski-Kiinan Chongqingista Tiibetin pääkaupunkiin Lhasaan, jossa tutustumme kaupungin ihmeellisiin nähtävyyksiin yhdessä paikallisten pyhiinvaeltajien kanssa ja tunnelmoimme vanhankaupungin kapeilla kujilla. Lhasasta siirrymme autokyydillä halki Tiibetin korkeiden tasankojen Gyantsen ja Shigatsen kaupunkeihin luostareineen. Tiibetistä lennämme vielä tutustumaan Kiinan vanhan pääkaupungin, historiallisen Xianin nähtävyyksiin ennen paluuta Suomeen.

Matkaohjelma

1. päivä - Lento Kiinaan

Finnairin suora lento yön yli Kiinaan.

2. päivä - Chongqing

Saapuminen aamulla Chongqingiin, joka on eräs Kiinan suurimmista kaupungeista Jangtsejoen varrella, Tiibetin ylätasangon itäreunalla. Tutustumme Kolmen Rotkon padon museoon ennen lounasta ja kuljetusta hotellille. (L)

Majoitus
Wanyou Conifer Hotel tai vastaava

3. päivä - Lhasa

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja jatkolento Tiibetin autonomisen alueen pääkaupunkiin Lhasaan. kuljetus hotellille, lounas ja vapaata aikaa korkeaan ilmanalaan totuttautumista varten. (A,L)

Majoitus
Yak Hotel tai vastaava

4. päivä - Lhasa

Tutustumme Lhasassa Dalai-lamojen historialliseen hallintopalatsiin Potalaan sekä Tiibetin pyhistä pyhimpään, Jokhangin temppeliin ja sitä ympäröivään värikkääseen vanhaankaupunkiin. (A,L)

Aktiviteetit
Lhasan kaupunkikierros
Majoitus
Yak Hotel tai vastaava

5. päivä - Lhasa

Vierailemme Drepungin ja Seran buddhalaisissa luostareissa sekä tutustumme tiibetiläiseen buddhalaisuuteen ja sen tarinoihin. (A,L)

Majoitus
Yak Hotel tai vastaava

6. päivä - Gyantse - Shigatse

Siirrymme pikkubussilla Tiibetin maaseudun halki Gyantseen. Matkalla näemme lumihuippuisia vuoria, turkoosinsinisiä järviä ja pieniä tiibetiläisiä kyliä. Tutustumme Khumbungin luostariin ja nautimme lounaan Gyantsessa ennen matkan jatkamista Shigatseen, jossa yövymme. (A,L)

Majoitus
Zhaxiquta Hotel tai vastaava

7. päivä - Shigatse - Lhasa

Vierailemme Shigatsessa Panchen-laman kotiluostarissa Tashi Lumpossa. Kuljetus takaisin Lhasaan, jonne saavumme illalla. (A,L)

Majoitus
Yak Hotel tai vastaava

8. päivä - Xian

Siirrymme Yarlun Tsampo -jokea seuraillen Lhasan lentokentälle, josta lennämme yhteen Kiinan vanhoista keisarillisista pääkaupungeista, Xianiin. Kuljetus hotelliin, lounas ja ilta vapaata aikaa. (A,L)

Majoitus
Hotelli

9. päivä - Xian

Opastettu kierros Xianissa. Näemme kuuluisat terrakottasotilaat, sekä kaupungin vanhat muslimikorttelit. (A,L)

Aktiviteetit
Xian kaupunkikierros
Majoitus
Bell Tower Hotel tai vastaava

10. päivä - Xian - Helsinki

Kuljetus lentokentälle ja suora paluulento Xianista Suomeen. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Lennämme Kiinaan Finnairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta:

Matkustuslupapolitiikan vuoksi varaukset Tiibetin matkoille on tehtävä viimeistään 2kk ennen lähtöä.

Suomalaiset tarvitsevat Kiinaan viisumin, joka maksaa 90€. Hankimme Kiinan viisumit puolestanne. Hankimme myös Tiibetin matkustusluvat puolestanne. Huomioithan, että passisi tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla 3 puhdasta sivua.

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan ja Tiibetiin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksen tulee kattaa oleskelu yli 3000 metrin korkeudessa, sekä mahdolliset vuoristotaudin hoitokulut.

Kiinan valuuttaa yaneja (RMB) voi vaihtaa Suomessa. Paikallista rahaa voi nostaa pankkiautomaatista Chongqingissa, Xianissa, Lhasassa, sekä Shigatsessa Bank Of Chinan automaateista. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa pankeissa.

Saapuminen Lhasaan, 3600 m merenpinnan yläpuolelle saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä, hengästymistä, sekä ruokahaluttomuutta. Nämä ohuesta ilmanalasta johtuvat oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten vuorokausien ajan on syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nesteitä. Alkoholin nauttiminen hidastaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan. Matkaohjelma on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään riittävästi aikaa. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Ödemin / Diamox ). Matkanjohtajalla on mukanaan tarvittavat lääkkeet vuoristotaudin hoitoon.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina. Tiibetin eri murteet voidaan jakaa kolmeen luokkaan: Itä-Tiibetissä puhuttavaan Amdon kieleen, Keski-Tiibetissä puhuttavaan Dbus -murteeseen, sekä Khamin alueen murteeseen. Lisäksi rajaseuduilla puhutaan Ladakhia, Dzonkhaa, Sikkimiä, sekä Sherpa-kieltä. Kiinalaisperäinen väestö puhuu kiinaa, eikä englantia juuri osata.

Ilmasto Tiibetissä on voimakkaan mantereinen kylmine talvineen ja kuivine, lämpimine kesineen. Paras aika vierailla Tiibetissä on huhtikuusta marraskuulle. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 25 C-asteen välillä. Keväisin ja syksyisin taivaat ovat usein kirkkaat, mutta lämpötilat laskevat jyrkästi iltaisin. Yöpakkaset ovat yleisiä keväisin ja syksyisin.

Tippikulttuuri on vierasta tiibetiläisissä ja kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.