Kuuban vaellusmatka
Kuuban vaellusmatka
Kuuba
Slider thumb kuuban vaellusmatka
Slider thumb kuuba

Kuuban vaellusmatka

Aktiivinen Kuuban kiertomatkaohjelma huipentuu vaellukseen Sierra Maestran vuoristossa

Vaellus
13
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Karibian sosialistinen paratiisisaari Kuuba elää parhaillaan suuren muutoksen aikaa, joten matka sinne kannattaa tehdä nyt. Kuuba on ainutlaatuinen matkakohde, joka sopii niin aktiivimatkailijoille, rantalomailijoille kuin luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille. Karibian kaunottaren pääkaupunki Havanna hurmaa menneen maailman tunnelmallaan sekä värikkäällä elämänmenollaan. Hintataso Kuubassa on suhteelista: pussi perunalastuja maksaa saman verran kuin pullo rommia. Kuubasta löydät häikäisevää luontoa sekä valloittavia ihmisiä, joiden hymy jää ikuisesti mieleesi.

Kuuban vaellusmatkallamme näet maan hienoimpia historiallisia ja luontokohteita. Patikoimme Kuuban mielenkiintoisissa kansallispuistoissa ja teemme kolmipäiväisen vaelluksen Sierra Maestran rinteillä, Kuuban legendaaristen vallankumouksellisten jalanjäljillä.

** Tammi-helmikuun 2019 lähdöllä 1 naispaikka jäljellä **

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - HAVANNA

Lento Suomesta Kuubaan. Saapuminen Havannaan, kuljetus lentokentältä hotelliin.

Majoitus
HOTEL HABANA LIBRE TAI VASTAAVA

2. päivä - Zapatan niemimaa, Sikojenlahti

Tänään vierailemme Zapatan niemimaan kansallispuistossa, UNESCOn biosfäärialueella, joka on tunnettu kosteikoistaan. Myöhemmin vierailemme kuuluisalla Sikojenlahdella, jossa kuubalaiset kukistivat amerikkalaiset vuonna 1961, ja tutustumme tähän historialliseen tapahtumaan Playa Girónin museossa. (A,I)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Hotel Playa Larga Tai Vastaava

3. päivä - Santa Clara, Trinidad

Matkaamme Trinidadin historialliseen kaupunkiin, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Tämä siirtomaa-aikainen helmi on perustettu vuonna 1514 ja sen katuja reunustavat pikkuruiset talot, joista jokainen on maalattu herkullisilla väreillä. Matkalla Trinidadiin tutustumme Santa Claran kuuluisaan Che Guevara -museoon, muistomerkkeihin ja kuuluisiin vallankumouksellisiin jäännöksiin, jotka löytyivät vain muutama vuosi takaperin. (A)

Majoitus
CASA PARTICULAR (KOTIMAJOITUS)

4. päivä - Topes de Collantes

Matkaamme Trinidadista sisämaahan, Topes de Collantesin kansallispuistoon, joka sijaitsee keskellä vehreää Sierra de Escambray -vuoristoa. Näemme kauniita jokia, maanalaisia luolajärjestelmiä sekä järviä ja vesiputouksia. Patikointipäivän lopuksi voimme pulahtaa uimaan ja nauttia Salto de Caburnin vesiputouksista. Palaamme yöpymään Trinidadiin. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
CASA PARTICULAR (KOTIMAJOITUS)

5. päivä - Camagüey

Tänään tutustumme Camagüeyn kaupunkiin, joka on myös UNESCOn historiallinen maailmaperintökohde. Teemme vanhassakaupungissa suuntavaistot sotkevan sokkeloisen kierroksen, joka suunniteltiin alunperin sekoittamaan hyökkäävien merirosvojen päät. Loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Hotel Royalton Tai Vastaava

6. päivä - Sierra Maestra

Aamulla suuntaamme etelään kohti upeaa Sierra Maestran vuoristoa ja Turquinon kansallispuistoa, jossa teemme kahden yön yli vaelluksen. Lähdemme Alto de Naranjasta Kuuban vallankumouksellisten 1950-luvulla vaeltamaa polkua kohti La Platicaa. Kuljemme vehreän sadmetsän läpi kohti vuoriston leppoisaa ilmapiiriä. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

7. päivä - Sierra Maestra

Vaellamme Kuuban korkeimmalle vuorelle Pico Turquinoon, joka kipuaa lähes 2 kilometriin. Pääsemme ihailemaan eksoottista kasvustoa ja eläimiä. Alueella asustaa mm. maailman pienin sammakkolaji. Nousu on rankka, mutta varmasti vaivan arvoinen häikäisevien maisemien avautuessa eteemme. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

8. päivä - Santiago de Cuba

Varhain aamiaisen nautittuamme patikoimme takaisin Alto de Naranjoon. Matkaamme autokyydillä läpi Santo Domingon, kohti Kuuban toiseksi suurinta kaupunkia Santiago de Cubaa, jossa yövymme seuraavat kolme yötä. (A)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
CASA PARTICULAR (KOTIMAJOITUS)

9. päivä - Santiago de Cuba

Teemme opastetun kävelykierroksen läpi mielenkiintoisen Santiago de Cuban kaupungin. Vierailemme upeassa Castillo El Morron linnoituksessa ja Santa Ifigenian kiehtovalla hautausmaalla. Päätämme kierroksen Plaza de la Revolucion - aukiolle. Illan voit viettää haluamallasi tavalla. Suosittelemme vaikkapa tutustumaan Kuubalaiseen musiikkiin Casa de la Trovaissa. (A)

Majoitus
CASA PARTICULAR (KOTIMAJOITUS)

10. päivä - La Gran Piedra

Viimeisen patikointipäivän ohjelmassa on nousu yli 450 porrasta katsomaan valtavaa La Gran Piedraa, vulkaanista lohkaretta, jonka on arvioitu painavan yli 63 000 tonnia. Vierailemme myös Isabelican museossa, josta löydämme jälkiä ranskalaisista maahanmuuttajista ja kahvikulttuurista. Iltapäivän päätteeksi on mahdollisuus myös vierailla kasvitieteellisessä puutarhassa tai alueen kauniilla rannoilla. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
CASA PARTICULAR (KOTIMAJOITUS)

11. päivä - Santiago de Cuba - Havanna

Palaamme Santiago de Cubasta takaisin Havannaan. (A)

Majoitus
HOTEL HABANA LIBRE TAI VASTAAVA

12. päivä - Havanna -

Viimeinen päivä vapaata aikaa Havannassa ennen kuljetusta takaisin Havannan lentokentälle ja paluulentoa yön yli kohti kotimaata. (A)

13. päivä - PALUU SUOMEEN

Lennot saapuvat kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Majoituskapasiteetti Kuuban kohteissamme on pieni ja täyttyy yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Varaathan siis matkasi hyvissä ajoin, mielellään viimeistään 2 kk ennen matkaa.

Vaelluksen aikana on telttamajoitus (2 yötä).

Ryhmäkoko: 10-16 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Kuubaan Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Valmistautuminen:

Matkalla pärjäät normaalilla peruskunnolla. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti kävelylenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat irti patikointi- ja vaelluspäivistä.

Tietoa maasta:

Kuuban viisumina toimii turistikortti, joka esitetään maahantuloviranomaisille maahan saapuessa ja maasta poistuttaessa. Kortin saa ryhmämatkalle kauttamme hintaan 22€. Turistikortin englannin- tai espanjankielisen hakemuslomakkeen voi täyttää myös internetsivulla: http://www.cubadiplomatica.cu/finlandia/EN/ConsularServices.aspx . Kortin hinta on n. 22 € jos haet korttia henkilökohtaisesti, ja n. 47 € postitse haettaessa. Täytä kortti huolellisesti ja säilytä se koko matkan ajan.

Matkavakuutus on Kuubaan matkustaville pakollinen ja vakuutustodistus näytetään maahan saavuttaessa. Passisi on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan alkamisen jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kuubaan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Matkavakuutus on kaikille Kuubaan matkustaville pakollinen. Vakuutustodistusta saatetaan kysyä maahan saavuttaessa. Tarvitset matkalle vakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien hoitokulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Kuuban virallinen kieli on espanja. Englantia puhutaan vähemmän, lähinnä hotelleissa ja suosituimmissa matkailukohteissa. Jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään ongelmatilanteissa.

Kuuban viralliset rahayksiköt ovat Kuuban peso (CUP) ja Yhdysvaltain dollariin sidottu Kuuban vaihdettava peso (CUC), jota matkailijat käyttävät. Hotellien, ravintoloiden ja matkamuistomyymälöiden hinnat ovat vaihdettavissa pesoissa. Paikallisilla pesoilla taas voi ostaa edullisemmin esim. markkinoilla, mutta ostomahdollisuudet ovat rajoitetummat. Euroja voi vaihtaa pesoihin maahan saavuttaessa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä eri puolilla maata. Pankkiautomaatteja on vain lentokentillä ja suurimmissa kaupungeissa, ja luottokortit käyvät maksuvälineinä vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa, joten ota mukaasi riittävästi käteistä.

Kuuban ilmasto on subtrooppinen ja lämmin ympäri vuoden. Talvikuukaudet ovat jonkin verran viileämpiä kuin kesäaika. Kuiva kausi ja paras aika matkustaa Kuubaan on marraskuusta huhtikuuhun. Sadekaudella touko-lokakuussa saadaan ajoittaisia rankkojakin sateita. Hirmumyrskyjä esiintyy ajoittain hurrikaanikaudella kesä-marraskuun aikana.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kuubassa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Myös hotellisiivoojille, paikallisoppaille ja autonkuljettajille on kohteliasta jättää tippiä.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia