Adobestock 97233949

Räätälöity matka - Etelä-Madagaskarin kiertomatka

Madagaskarin monipuolinen luonto ja upeat maisemat kutsuvat

Räätälöity
10
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Luontopainotteinen kiertomatka Madagaskarin eksoottisessa saarivaltiossa. Eteläisen Madagaskarin kierroksella vierailemme Ranomafanan ja Isalon kansallispuistoissa sekä Ifatyn kauniilla rannalla. Valmistaudu kohtaamaan Madagaskarin upea, monipuolinen eläinmaailma.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - Antananarivo

Saapuminen Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon. Kuljetus lentokentältä hotellille. 

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotel Tamboho tai vastaava

2. päivä - Antananarivo - Antsirabe

Aamiaisen jälkeen ajamme eläinpuistoon, jossa on mahdollista nähdä yhdeksän eri puoliapinalajia vapaana maastossa. Vierailun jälkeen matkaamme Antsiraben alueelle vuoriston ja riisipeltojen vallitessa maisemia. Antsirabessa tutustumme alueen lukuisiin kuumiin lähteisiin ja kahteen kraatterin muodostamaan järveen. Vierailemme myös paikallisella työpajalla, jossa tehdään miniatyyrejä käyttäen hyväksi kierrätysmateriaaleja. Yöpyminen Antsirabessa. (A)

Majoitus
Plumeria Hotel tai vastaava

3. päivä - Antsirabe - Ranomafana

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Ranomafanan kansallispuistoa. Pysähdymme Ambositrassa vieraillaksemme Zafimaniryn puukäsityökeskuksessa. Ranomafanan kansallispuistossa teemme iltahämärässä kierroksen nähdäksemme yöaikaan hereillä olevia hiirimakeja ja “Madagaskarin puumia”, fossia. (A,I)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Setam Lodge tai vastaava

4. päivä - Ranomafana - Fianarantsoa

Aamulla vierailu Ranomafanan kansallispuiston sademetsässä. Kansallispuistoa asuttavat useat puoliapinalajit kuten kultabokombali ja ruskomakit. Tutustumme myös lintuihin, kameleontteihin, sammakoihin, erilaisiin orkideoihin ja lääkekasveihin. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Betsileo-heimon pääkaupunkiin Fianarantsoaan, jossa yövymme. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Zomatel Hotel tai vastaava

5. päivä - Fianarantsoa - Ranohira

Lähdemme aikaisin liikenteseen kohti Ranohiraa ja Isalon kansallispuistoa. Pysähdymme Ambalavaossa, eteläisen Bentsileon alueen kaupallisessa keskuksessa, joka on tunnettu erityisesti käsitöistään ja taiteestaan. Ambalavaossa ihastelemme Avoha-puun kuiduista käsintehtyä, kukin koristeltua paperia Antemoron paperitehtaalla. Pysähdymme myös suojelualueelle ihailemaan rengashäntämakeja. Sieltä jatkamme matkaa Ranohiraan, jossa yövymme hotellissa. (A,I)

Majoitus
Isalo Rock Lodge tai vastaava

6. päivä - Isalo

Koko päivän kävelyretki Isalon kansallispuistossa tutustuen alueen kanjoneihin, hiekkakiviin sekä flooraan ja faunaan. Yöpyminen hotellissa. (A,I)

Aktiviteetit
Kävelyretki
Majoitus
Isalo Rock Lodge tai vastaava

7. päivä - Ranohira - Tuléar - Ifaty

Matkaamme lounaiseen rannikkokaupunkiin, Tuléariin. Matkaa siivittävät apinanleipäpuut, kuivat metsät ja Mahafaly-hautakappelit. Tuléarissa vierailemme puulajipuistossa. Jatkamme matkaa Ifatyyn, koralliriutastaan tunnettuun rantakohteeseen. Ifatyssa yövymme rantahotellissa. (A)

Majoitus
Paradisier tai vastaava

8. päivä - Ifaty

Vapaapäivä Ifatyn rannalla. Vaihtoehtoisina aktiviteetteina ovat muun muassa vierailu läheisessä kalastajakylässä tai Renialan luonnonsuojelualueella. Rannalla löhöily on myös hyvä vaihtoehto. (A)

Majoitus
Paradisier tai vastaava

9. päivä - Ifaty - Tulear - Antananarivo

Vapaata aikaa ennen kuljetusta Tulearin lentokentälle. Lento Antananarivoon, jossa yövymme hotellissa. (A)

Majoitus
Hotel Tamboho tai vastaava

10. päivä - Antananarivo

Aikataulunne salliessa aamulla retki kuninkaan palatsiin, Ambohimangaan, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lentokapasiteetti Madagaskarin sisäisillä lennoilla on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Madagaskarin matkoille hyvissä ajoin.

Matkan hintaan sisältyy

 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta

Madagaskarin viisumin saa lentokentältä saapuessa maahan. Viisumi maksaa tällä hetkellä 35EUR. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Madagaskarille matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Madagaskarin viralliset kielet ovat malagassi ja ranska. Ranskaa ymmärretään maassa melko yleisesti, englantia puhutaan vähemmän.

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Madagaskarin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Matkalle voi ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikallisvaluuttaan Antananarivossa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi myös nostaa paikallista rahaa. Luottokortilla maksaminen on Madagaskarilla harvinaista.

Tippikulttuuri on tyypillistä Madagaskarilla. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkoilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille ja oppaille. Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset, joten kuluja syntyy matkalla tippien lisäksi aterioista, ruokajuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa / vrk.

Madagaskarin ilmasto on rannikkoalueilla trooppisen lämmin ja sisämaan ylängöillä ja vuoristoissa leuto. Itärannikon sademetsäalueilla tulee sateita ympäri vuoden, kun taas saaren etelärannikko on kuivaa. Kuiva kausi on suurimmassa osassa maata syys-marraskuussa. Sadekaudella tammi-maaliskuussa esiintyy ajoittain hirmumyrskyjä. Kevät- ja kesäkuukaudet ovat Madagaskarilla pääosin kuivia, mutta kesällä lämpötilat ovat sisämaassa suhteellisen alhaisia.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä