Adobestock 109193348

Räätälöity matka - Pohjois-Madagaskarin kiertomatka

Madagaskarin ainutlaatuinen luonto, hienot suojelualueet ja Nosy Be:n saari

Luonto
8
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Madagaskarin mielenkiintoisen saarivaltion eksoottisessa pohjoisosassa upeat maisemat vaihtelevat sademetsistä ja vuoristosta hiekkarantoihin. Madagaskarin uniikin eläinmaailman kohtaamisen voi taata mielenkiintoisilla vierailuilla suojelualueille. Nosy Bé:n saarella voi retkeillä, snorklata tai rentoutua Intian valtameren lämpimissä vesissä, ja Madagaskarin historiaan ja kulttuuriin voi tutustua Ambohimangan maailmanperintökohteessa.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - Antananarivo

Saapuminen Antananarivoon, kuljetus lentokentältä hotellille.  

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Royal Palissandre tai vastaava

2. päivä - Antananarivo - Diego-Suarez - Montagne d'Ambre

Lento Madagaskarin pohjoisrannikolle Antsirananaan (entiseltä ranskalaiselta nimeltään Diego-Suarez) ja vierailu "meripihkavuorten" Montagne d’Ambren kansallipuistoon, jossa näemme mm. harvinaisia paikallisia kasveja, vesiputouksia ja makeja. Matkalla retkilounas. Yöpyminen kansallispuiston kupeessa sijaitsevassa Joffrevillessä. (A,L)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Domaine de Fontenay tai vastaava

3. päivä - Montagne d'Ambre - Ankarana

Aamiaisen jälkeen matkaamme Ankaranan luonnonsuojelualueelle. Sään salliessa poikkeamme tieltä punaiselle Tsingylle. Madagaskarille ominaiset tsingyt koostuvat eroosion muodostamasta veistoksellisesta maaperästä. Punainen tsingy on muodostunut lateriittimaaperään. Jatkamme matkaa Ankaranaan, jossa patikoimme kalkkikivistä muodostuneilla tsingyillä sekä vierailemme luolilla. Päivän aikana tulemme näkemään paljon paikallista luontoa ja eläimistöä. Nautimme retkilounaan matkan varrella. (A,L)

Aktiviteetit
Luontoretki, Patikointi
Majoitus
Ankarana Lodge tai vastaava

4. päivä - Ankarana - Ankify - Nosy Be

Ajamme takaisin rannikolle Ankifyyn, valkoisen hiekkarannan varrella sijaitsevaan pieneen kylään, josta noin puolen tunnin venekuljetus Nosy Be:n saarelle. Satamasta kuljetus hotellille. Iltapäivän voi viettää vaikkapa rannalla. (A)

Majoitus
Ravintsara Hotel tai vastaava

5. päivä - Nosy Be

Päivä vapaata aikaa Nosy Be:n saarella. Vaihtoehtoisina aktiviteetteina saarella voi esimerkiksi tehdä retken Lokoben sademetsään, veneretken Nosy Komban saarelle tai snorklaamaan koralliriutoilla, tai vierailla Lemuria Landissa. Sademetsäalue takaa rikkaan eläinmaailman kohtaamisen, pienemmistä saarista Nosy Komba on tunnettu makiapinoistaan ja Nosy Tany Kely kauniista pinnanalaisesta maailmastaan. (A)

Majoitus
Ravintsara Hotel tai vastaava

6. päivä - Nosy Be

Toinen kokonainen päivä Nosy Be:n saarella käytettäväksi omiin retkiin tai rannalla lekotteluun. (A)

Majoitus
Ravintsara Hotel tai vastaava

7. päivä - Nosy Be - Antananarivo

Lento Nosy Be:n saarelta takaisin pääkaupunkiin ja kuljetus lentokentältä hotelliin. (A)

Majoitus
Royal Palissandre tai vastaava

8. päivä - AMBOHIMANGA, paluu

Lentoaikataulujenne salliessa teemme vielä aamulla retken UNESCOn maailmanperintökohteeseen Ambohimangaan, kukkulan päälle rakennettuun, metsän ympäröimään kuninkaanpalatsiin. Iltapäivällä palaamme kaupunkiin ja hotellille. Kuljetus hotellista lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lentokapasiteetti Madagaskarin sisäisillä lennoilla on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Madagaskarin matkoille hyvissä ajoin.

Matkan hintaan sisältyy

 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket (paitsi Nosy Ben vaihtoehtoiset retket)
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Nosy Ben vaihtoehtoiset retket
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta

Madagaskarin viisumin saa lentokentältä saapuessa maahan. Viisumi maksaa tällä hetkellä 35EUR. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Madagaskarille matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Madagaskarin viralliset kielet ovat malagassi ja ranska. Ranskaa ymmärretään maassa melko yleisesti, englantia puhutaan vähemmän.

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Madagaskarin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Matkalle voi ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikallisvaluuttaan Antananarivossa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi myös nostaa paikallista rahaa. Luottokortilla maksaminen on Madagaskarilla harvinaista.

Tippikulttuuri on tyypillistä Madagaskarilla. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkoilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille ja oppaille. Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset, joten kuluja syntyy matkalla tippien lisäksi aterioista, ruokajuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa / vrk.

Madagaskarin ilmasto on rannikkoalueilla trooppisen lämmin ja sisämaan ylängöillä ja vuoristoissa leuto. Itärannikon sademetsäalueilla tulee sateita ympäri vuoden, kun taas saaren etelärannikko on kuivaa. Kuiva kausi on suurimmassa osassa maata syys-marraskuussa. Sadekaudella tammi-maaliskuussa esiintyy ajoittain hirmumyrskyjä. Kevät- ja kesäkuukaudet ovat Madagaskarilla pääosin kuivia, mutta kesällä lämpötilat ovat sisämaassa suhteellisen alhaisia.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä