Thomas elephants
Mvuu camp
Marula lodge safari
Mount mulanje hike
1 aerial view mumbo island s beach
Slider thumb mvuu camp
Slider thumb marula lodge safari
Slider thumb mount mulanje hike
Slider thumb 1 aerial view mumbo island s beach

Malawi ja Sambia -kiertomatka

Safarimatka Afrikan sydämeen, Malawin ja Sambian hienoihin luontokohteisiin

Villieläimet
14
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Monipuolinen, ainutlaatuinen safarimatka eteläiseen Afrikkaan, rauhallisiin Malawiin ja Sambiaan. Tutustumme harvoin vierailtuihin maailmanluokan safarikohteisiin, Sambian South Luangwan ja Malawin Liwonden kansallispuistoihin leijonineen, norsuineen ja muine tyypillisine Afrikan savannin eläimineen, Afrikan suuriin järviin kuuluvan Malawijärven kirkkaisiin vesiin, sekä Mulanjen vuorimassiivin vaikuttaviin maisemiin. Matkalla saa myös kosketuksen afrikkalaisen maaseudun ja kaupungin elämään.

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Malawiin

Lennot yön yli Suomesta eteläiseen Afrikkaan.

2. päivä - Lilongwe

Saapuminen Afrikan sydämeen, rauhalliseen Malawiin, maan pääkaupungin Lilongwen lentokentälle. Kuljetus hotellille lepäämään, yöpyminen Lilongwessa. 

Majoitus
Africa House tai vastaava

3. päivä - South Luangwan kansallispuisto

Safarimme alkaa! Matkaamme maanteitse 400km matkan länteen, Malawista naapurimaahan Sambiaan ja edelleen yhteen Afrikan hienoimmista safarikohteista, valtavaan South Luangwaan. Luangwa-joen laaksossa sijaitsevaa kansallispuistoa asuttavat leijonat, norsut, kirahvit, seeprat, virtahevot ja muut tyypilliset Afrikan savannien eläimet. Saavuttuamme teemme ensimmäisen safariajelun kansallispuistossa. Illallinen ja yöpyminen kansallispuiston portin tuntumassa sijaitsevassa lodgessamme. (A,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Marula Lodge tai vastaava

4. päivä - South Luangwan kansallispuisto

Kokonainen päivä South Luangwan kansallispuistossa. Teemme aamun ja illan safariajelut puistossa, päivän kuumimman ajan rentoudua vaikkapa lodgen uima-altaalla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Marula Lodge tai vastaava

5. päivä - South Luangwan kansallispuisto

Toinen kokonainen safaripäivä South Luangwan kansallispuistossa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Marula Lodge tai vastaava

6. päivä - South Luangwa - Lilongwe

Jätämme South Luangwan safarimaastot taaksemme, palaamme takaisin Malawiin ja edelleen Lilongween, jossa yövymme jo tutussa hotellissa. (A)

Majoitus
Africa House tai vastaava

7. päivä - Malawijärvi

Jatkamme aamiaisen jälkeen matkaa itään kohti yhtä Afrikan suuristä järvistä, Malawi-järveä. Kotoperäisistä kirjoahvenistaan tunnettu Malawijärvi on myös sukellus- ja snorklauskohde. Ajamme 250km Malawijärven kansallispuiston alueella sijaitsevalle Cape Maclearin niemelle ja edelleen lyhyen venematkan päässä saarella sijaitsevaan majapaikkaamme. Saavuttuamme opastettu kävelyretki ja kajakkiretki Malawijärven puhtaissa vesissä. (A,I)

Aktiviteetit
kajakkimelonta
Majoitus
Mumbo Island tai vastaava

8. päivä - Malawijärvi

Koko päivä aikaa nauttia Malawijärven kirkkaista vesistä. Mahdollisuus uimiseen ja snorkaamiseen, illalla yhteinen auringonlaskun veneretki saaren ympäri. (A,L,I)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Mumbo Island tai vastaava

9. päivä - Liwonden kansallispuisto

Matkamme jatkuu Malawijärveltä etelään, 290 km päässä sijaitsevaan Liwonden kansallispuistoon, joka on Malawin paras safarikohde. Shire-joen varrella sijaitsevaa puistoa asuttavat mm. virtahevot, krokotiilit, yli 1000 norsua ja yli 250 lintulajia. Teemme saavuttuamme safariajelun kansallispuistossa ennen illallista. (A,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Mvuu Camp tai vastaava

10. päivä - Liwonden kansallispuisto

Kokonainen päivä Liwonden kansallispuistossa. Teemme aamupäivällä veneretken Shire-joella ja iltapäivällä safariajelun. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu, Veneretki
Majoitus
Mvuu Camp tai vastaava

11. päivä - Mulanje

Jatkamme matkaa Liwondesta etelään, kohti viimeistä kohdettamme, 300km päässä sijaitsevaa Mulanjen vuorta. Mulanjen massiiviin kuuluu 20 huippua, joista korkein yltää 3002 metrin korkeuteen merenpinnasta. Vuori on osin suojelualuetta, jossa elää myös lukuisia kotoperäisiä eläinlajeja. Vuorta ympäröivät teeviljelmät ja hienot patikointi- ja vaellusmaastot. Teemme patikointiretken Mulanjen alarinteillä, vaihtelevassa maastossa. Illallinen ja yöpyminen Likhubulassa. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Likhubula CCAP tai vastaava

12. päivä - Mulanje - Lilongwe

Aloitamme paluumatkan ajamalla n. 6h matkan takaisin Lilongween, jossa yövymme. (A)

Majoitus
Kiboko Town Hotel tai vastaava

13. päivä - Lilongwe -

Jätämme jäähyväiset Malawille. Kuljetus Lilongwen lentokentälle, josta lähtevät paluulennot yön yli kohti kotimaata. (A)

14. päivä - Paluu Suomeen

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

 

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-16 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta:

Malawiin ja Sambiaan tarvitaan viisumi. Suomen kansalaiset saavat ostettua viisumit molempiin maahan saavuttaessa US-dollareilla. Malawin viisumi maksaa n. 75USD, Sambian n. 50USD.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Malawiin ja Sambiaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Virallinen kieli sekä Malawissa että Sambiassa on englanti. Malawissa toisena virallisena kielenä on chichewa. Lisäksi molemmissa maissa puhutaan lukuisia paikallisia kieliä. Englantia osataan molemmissa maissa melko laajalti.

Malawin rahayksikkö on kwacha (MWK). Myös Sambian valuutta on nimeltään kwacha (ZMW). Matkailupalveluissa käytetään molemmissa maissa yleisesti US-dollareita. Matkalle kannattaa ottaa mukaan US-dollareita käteisenä. Suuria seteleitä on helpointa vaihtaa. Pankkiautomaatteja on tarjolla niukasti, ja luottokortilla maksaminen on harvinaista - varaa siis mukaan käteistä.

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkanjohtaja kerää paikallisoppaille ryhmältä yhteiset tipit. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Ilmasto Malawissa ja Sambiassa on pääosin trooppisen lämmin. Viilein aika vuodesta on Suomen kesän aikana touko-heinäkuussa, joka on myös kuivaa kautta, lämpimintä taas on loka-marraskuussa. Sadekausi on normaalisti lokakuulta maaliskuulle. Ylänkööalueilla lämpötilat ovat huomattavasti alankoseutuja viileämpiä.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Kengät kävelyä varten (Salomon)

Sandaalit tms. (Keen)

Kevyet sukat (Bola)

Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 

Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot Buff)

Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)

Vesipullo (Nalgene)

Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)

Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)

Korvatulpat (Estecs)

Suoja puhelimelle (Aquapac)

Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

Laastareita

Rakkolaastareita

Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Hyönteiskarkoite (Autan)