Moldovan kiertomatka

Räätälöity matka - Moldovan kiertomatka ja Transdnestria

Vieraanvarainen ja edullinen Moldova sekä elävä ulkoilmamuseo Transdenestria

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
5
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Moldova on yksi Euroopan unohdetuista matkakohteista. Tämä entinen neuvostotasavalta on säilynyt pitkään vain reppureissaajien kohdemaana. Luonnoltaan kaunis sekä historialtaan värikäs Moldova on edullinen ja turvallinen matkakohde. Viinintuotannostaan tunnetun pienen maan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa tunnelmalliset keskiaikaiset kaupungit, muinaiset kallioluostarit sekä kaunis luonto. Teemme kiertomatkan aikana myös päiväretken Moldovan keskushallinnon alaisuudesta irtautuneelle Transdnestrian alueelle.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - CHISINAU

Saapuminen Moldovaan. Kuljetus lentokentältä hotelliin. 

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
City Park Hotel Tai Vastaava

2. päivä - CHISINAU

Aamiaisen jälkeen Chisinaun kaupunkikierros bussilla. Kierroksen jälkeen vierailemme kaupungin luonnontieteellisessä ja etnografisessa museossa ja nautimme perinteisen moldovalaisen lounaan. Iltapäivällä teemme retken Milestii Micin "maanalaisessa kaupungissa" eli maailman suurimmassa viinikellarissa. Guinessin ennätysten kirjaankin päässyt viinikellari koostuu yli 200km pitkästä luolaverkostosta ja sinne on sijoitettu yli 2 miljoonaa viinipulloa. Viininmaistajaiset kellarissa. (A,L)

Majoitus
City Park Hotel Tai Vastaava

3. päivä - CURCHI, ORHEI

Aamiaisen jälkeen koko päivän retki pääkaupungin ulkopuolelle. Vierailemme Curchin ortodoksiluostarissa sekä Chateau Vartelyn viinitilalla, jossa on jälleen mahdollisuus maistaa paikallisia viinejä. Viinitilalla nautitun lounaan jälkeen jatkamme Orheiul Vechin historialliselle alueelle, noin 60 km ajomatkan päässä pääkaupungista. Siellä ihailemme luonnon muodostamaa amfiteatteria ja esihistoriallisia jäännöksiä. Tutustumme myös paikalliseen kulttuuriin: halukkaat pääsevät kokeilemaan moldovalaisten ruokien tai käsitöiden valmistusta ennen perinteistä illallista. Illallisen jälkeen paluu Chisinauhun ja hotellille. (A,L,I)

Majoitus
City Park Hotel tai vastaava

4. päivä - VARNITA, TRANSDNESTRIA

Toinen retkipäivä Chisinaun ulkopuolelle. Tutustumme Ruotsin kuningas Kustaa XII:n monumenttiin Varnitassa, jonka jälkeen saavumme Transdnestrian kapinallistasavaltaan, jota voisi kutsua myös suureksi neuvostoajan ulkoilmamuseoksi. Yksipuolisesti Moldovasta vuonna 1992 lyhyessä sodassa irroittautuneen Transdnestrian itsenäisyyttä ei ole tunnustanut yksikään valtio. Tutustumme keskiaikaiseen Tighinan linnoitukseen Benderissä, nautimme lounaan ja teemme kaupunkikierroksen Transdnestrian alueen suurimmassa kaupungissa Tiraspolissa. Paluu illaksi Chisinauhun. (A,L)

Majoitus
City Park Hotel Tai Vastaava

5. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Lentoja 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Moldovaan. Passin on oltava voimassa 3kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Moldovan rahayksikkö on Moldovan leu (MDL). Euroja voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan Chisinaussa. Luottokortit käyvät maksuvälineinä enimmäkseen vain hotelleissa, käteistä kannattaa siis olla mukana.

Suurin osa Moldovan väestöstä puhuu äidinkielenään romaniaa, josta käytetään myös nimitystä moldovan kieli. Vieraista kielistä yleisemmin puhutaan venäjää, englantia osaavat lähinnä nuoret. 

Moldovan ilmasto on tyypillinen mannerilmasto, kesät ovat pitkiä ja lämpimiä ja talvet (n. joulukuusta maaliskuulle) lyhyitä mutta kylmiä.