Namibia Afrikka luontomatka
Namibia luontomatka
Afrikka luontomatka elefantit
Namibia safarimatka
Namibia matkapaketit
Namibia kiertomatkat
Namibian matkat
matkat Namibiaan
Afrikan safarit Namibia
Namibia luontomatkat
Namibia kiertomatka
Namibia luontomatka
Afrikka luontomatka elefantit
Namibia safarimatka
Namibia matkapaketit
Namibia kiertomatkat
Namibian matkat
matkat Namibiaan
Afrikan safarit Namibia
Namibia luontomatkat
Namibia kiertomatka

Namibian aavikkosafari ja kiertomatka

Kiertomatka Namibian vaikuttavissa maisemissa ja luontokohteissa

Luonto
12
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähde uskomattomalle ja monipuoliselle maisemasafarille ja luontoseikkailulle Namibiaan.

Namibian kiertomatkan kohokohtia ovat mm. Namibin aavikon karunkauniit maisemat ja Sossusvlein jättimäisille dyyneille kiipeäminen. Sossusvlei on eräs kuvauksellisimpia kohteita koko Afrikassa. Lisäksi teemme safariajeluja Etoshan kansallispuistossa, joka on yksi eteläisen Afrikan parhaista villieläinsafarikohteista, sekä seuraamme flamingoja Namibian länsirannikolla. Pinta-alaa tällä harvaan asutulla eteläisen Afrikan maalla on melkein kolminkertaisesti Suomeen nähden, joten Namibiassa todellakin riittää nähtävää ja koettavaa.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI – WINDHOEK

Lennot yön yli Namibian pääkaupunkiin Windhoekiin.

2. päivä - WINDHOEK

Saavumme Windhoekin lentokentälle ja siirrymme hotelliin. Myöhään iltapäivästä teemme kaupunkikierroksen Windhoekissa tutustuen Namibian pääkaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kuljemme historiallisten rakennuksien, kauppojen, kodikkaiden baarien ja ravintoloiden keskellä. Tätä on afrikkalainen kaupunkiloma parhaimmillaan!

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Guesthouse Terra Africa Tai Vastaava

3. päivä - WINDHOEK - NAUKLUFT

Aamiaisen nautittuamme suuntaamme kohti Namibin aavikkoa, joka on yksi maailman vanhimmista hiekka-aavikoista. Pitkän ajomatkan jälkeen yövymme aavikon itäosassa, Naukluft-vuoriston kupeessa. (A,L,I)

Majoitus
Agama River Camp Tai vastaava

4. päivä - SOSSUSVLEI, SESRIEM

Lähdemme kohti Sossusvleitä, maailman suurimmille liikkuville dyyneille. Parhaimmillaan nämä dyynit voivat kohota yli 300 metrin korkeuteen! Dyynien hiekka on peräisin Kalaharin aavikolta ja on miljoonia vuosia vanhaa. Teemme käveyretken Sossusvleissä sekä Deadvleissä. Kiipeämme dyynille ihailemaan karun kauniita maisemia sekä miljoonien vuosien aikana luonnonvoimien muovaamia oranssinsävyisiä hiekkamuodostelmia. Iltapäivällä vierailemme Sesriem-kanjonilla ennen paluuta majapaikkaamme. (A,L,I)

Aktiviteetit
Kävelyretki
Majoitus
Agama River Camp Tai Vastaava

5. päivä - WALVIS BAY, SWAKOPMUND

Tänään matkaamme Atlantin rannikolle, Walvis Bayn alueelle jossa ihailemme flamingoja. Matkaamme Saksan siirtomaavallan aikana rakennettuun Swakopmundin rannikkokaupunkiin, jossa vietämme iltapäivän. (A)

Majoitus
Hotel A La Mer Tai Vastaava

6. päivä - SWAKOPMUND

Vapaapäivä, jonka voi viettää tutustuen Swakopmundiin. Saksan vaikutus näkyy kaupungissa yhä, ja Swakopmund, kuten koko Namibia, onkin afrikkalaisen ja eurooppalaisen kulttuurin kudelma. Tänään on myös mahdollista tehdä vapaaehtoisia, lisämaksullisia retkiä Swakopmundista käsin, mm. delfiiniristeily tai maisemalento yli valtavan Namibin aavikon. (A)

Majoitus
Hotel A La Mer Tai Vastaava

7. päivä - DAMARALAND

Aamiaisen jälkeen ajamme rosoisessa maastossa kauniista maisemistaan tunnetun Damaramaan alueen halki. Matkamme jatkuu kallio- ja kivikaiverruksistaan tunnettuun Twyfelfonteiniin. (A,L)

Majoitus
Damara Mopane Lodge Tai Vastaava

8. päivä - Etoshan kansallispuisto

Tänään suuntaamme pohjoiseen, Namibian kuuluisimpaan kansallispuistoon Etoshaan, joka on yksi planeettamme mahtavimmista paikoista tutustua villieläimiin. Matkalla pysähdymme perinteisessä Himba-kylässä. Teemme kävelyretken oppaan kanssa tutustuen tähän ikivanhaan heimoon ja heidän kiehtoviin elämäntapoihinsa. Majoitumme Etoshan kansallispuiston kupeeseen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Kävelyretki
Majoitus
Okaukuejo Camp Tai Vastaava

9. päivä - Etoshan kansallispuisto

Teemme aamu- ja iltapäivän safariajelut Etoshan kansallispuistossa. Tapaamme erilaisia villieläimiä, kuten gnuita, antilooppeja, seeproja, kirahveja, gepardeja, kuduja, leopardeja, leijonia ja elefentteja. Yksi kansallispuiston suurimmista nähtävyyksistä on valtava suola-allas, joka näkyy avaruudesta asti. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Okaukuejo Camp Tai Vastaava

10. päivä - WINDHOEK

Aamiaisen jälkeen matkamme etelään Windhoekiin. Matkalla pysähdymme Namibian suurimmalla torilla Okahandjassa, josta löytyvät maan parhaimmat puuveistokset ja paljon muuta. Yhteinen jäähyväisillallinen Windhoekissa. (A,I)

Majoitus
Guesthouse Terra Africa Tai Vastaava

11. päivä - WINDHOEK –

Kuljetus lentokentälle ja paluulennot yön yli Suomeen. (A)

12. päivä - - HELSINKI

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-18 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Namibiaan alle 3kk matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Myös hepattiitirokotteita ja malarian estolääkitystä suositellaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Namibian rahayksikkö Namibian dollari (NAD) on sidottu Etelä-Afrikan randiin, joka on myös käypä valuutta Namibiassa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä. Pankkiautomaatteja on matkan varrella niukasti.

Yleisimmät Namibiassa puhuttavat kielet ovat englanti, joka on myös maan virallinen kieli, afrikaans, saksa, oshivambo, herero ja nama. 

Namibian ilmasto on hyvin kuiva. Paikallinen kesä on Suomen talvella, jolloin lämpötila saattaa kohota yli 40 C-asteen. Parhainta aikaa vierailla Namibiassa ovat Suomen kevät ja syksy, jolloin lämpötila on 20-30 C-asteen välillä. Yöt ovat kylmiä aavikoilla, kun taas päivällä aurinko lämmittää tehokkaasti. Namibian rannikon vedet ovat koleita johtuen kylmistä merivirroista. Päivälämpötilat eivät yleensä kohoa yli 30 C-asteen touko-lokakuussa. Illat ja aikaiset aamut saattavat olla viileitä.

Tippikulttuuri on tyypillistä eteläisessä Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10-15 % laskun loppusummasta. Safareilla on tapana jättää tippiä oppaille ja kuljettajille. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaalle.

KOHTEITAMME: 

Windhoek, Namibian pääkaupunki on rauhallinen ja kenties Afrikan turvallisin pääkaupunki. Saksan siirtomaa-ajoista on edelleen jonkin verran merkkejä nähtävissä. Windhoekia asuttavat yhdessä Namibian useat eri vähemmistökansat sekä eurooppalaisten jälkeläiset.

Etoshan kansallispuisto on Namibian pohjoisosassa sijaitseva, vuonna 1907 perustettu kansallispuisto. Perustettaessa se oli maailman suurin yhtenäinen luonnonsuojelualue. Vaikka puiston kokoa on sittemmin huomattavasti pienennetty, yli 22 000 neliökilometrin suuruisena se on yhä eteläisen Afrikan merkittävimpiä villieläinten suojelualueita. Puistoa hallitsee 130 km pitkä ja lähes 50 km leveä suola-allas, joka täyttyy sadeaikana pohjoisesta Ambomaalta virtaavista vesiuomista, oshanoista, laajaksi järveksi, mutta muuttuu kuivan kauden aikana vähitellen rutikuivaksi, pölyäväksi suolatasangoksi. Sadekauden jälkeen järvelle muuttaa rannikolta pesimään tuhansia amingoja ja pelikaaneja. Näiden lisäksi puistossa tavataan noin 340 lintulajia, 114 erilaista nisäkästä sekä 110 eri matelijaa. Norsujen, kirahvien, seeprojen sekä useiden antilooppi- ja gasellilajien lisäksi Etoshassa elää myös oma, kotoperäinen impala-antilooppilaji sekä harvinainen suippohuulisarvikuono. Etosha on Namibian tärkeimpiä luontomatkailukohteita. Liikkuminen puistossa tapahtuu ainoastaan autoilla, ja autosta poistuminen esimerkiksi valokuvausta varten on yleensä turvallisuussyistä kiellettyä. Parhaat mahdollisuudet villieläinten tarkkailuun ja kuvaamiseen on juomapaikoilla, joita puistossa on kolmisenkymmentä. 

Namibin aavikko sijaitsee suurimmaksi osaksi Namibian alueella ja myötäilee Atlantin rannikkoa 50–160 kilometrin levyisenä ja 1 600 kilometrin pituisena. Pinta-alaltaan aavikko on noin 50 000 neliökilometriä. Sana namib tarkoittaa ’valtavaa’ naman kielessä. Namibin arvellaan olevan vanhin nykyisistä aavikoista; se on syntynyt noin 80 miljoonaa vuotta sitten, kun kylmä Benguelanvirta alkoi aiheuttaa viileän ja kuivan ilman laskeutumisen alueella. Namibin alueella sataa alle 10 millimetriä vuodessa ja se on suurimmaksi osaksi autiota. Namibissa sijaitsee ryhmä maailman korkeimpia hiekkadyynejä. Dyyni numero 7 on noin 340 metrin korkuinen. Yksi ainoista pysyvistä asutusalueista on Sossusvlein dyyniryhmän lähistöllä. Aavikon pohjoisreunalla sijaitsee lisäksi Swakopmundin kaupunki. Mereltä saapuvan kostean ilman kohdatessa aavikon kuivan ilman syntyy rannikolle runsaasti sumua, joka tiivistyy aamukasteeksi harvalukuisen kasvillisuuden käyttöön. Sumu on aiheuttanut myös useiden laivojen eksymisiä ja haaksirikkoja rannikon läheisyydessä; osa hylyistä sijaitsee nykyisin maalla jopa 50 metrin päässä rannasta johtuen aavikon vähittäisestä levittäytymisestä merta kohti.