Annapurna Base Camp vaellus

Annapurna Base Camp vaellus

Vaellus Annapurnan perusleiriin

Vaellus
15
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Matkaamme Katmandusta Pokharan kautta Annapurnan suojelualueelle Nepalin Himalajalla. Yhdeksänpäiväinen vaellus Nepalin Himalajalla kulkee rehevien maisemien halki ylös lumihuippuisten vuorten ympäröimään perusleiriin. Alueen korkeimmat huiput nousevat yli 8000 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Pilvisademetsät, upea vuoristo ja monipuolinen kulttuuri tekevät Annapurnan vaelluksesta kokonaisvaltaisen elämyksen. Vaelluksen jälkeen rentoudumme Pokharan kaupungissa Fewa Tal -järven rannalla Himalajan huippujen katveessa. Matkan lopuksi tutustumme Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

Juhlavuositarjous! Normaali hinta 2190€.

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Nepaliin

Lennot Suomesta Nepaliin.

2. päivä - Katmandu

Saapuminen Katmanduun. Majoittaudumme suositun Thamel-alueen läheisyyteen, jossa on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja. Illalla on mahdollisuus tehdä viime hetken hankintoja vaellusta varten. (A)

Majoitus
Hotel Traditional Comfort tai vastaava

3. päivä - Pokhara

Siirrymme pikkubussilla Katmandusta länteen, viljavan maaseudun läpi Pokharan kaupunkiin, kauniin Fewa Tal -järven rannalle. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä Annapurnan alueen vaelluksille. Himalajan lumihuiput näyttäytyvät täällä ensimmäistä kertaa. (A)

Majoitus
Utsab Himalaya Hotel tai vastaava

4. päivä - Ghandruk

Ensimmäisen vaelluspäivän aamuna siirrymme maitse Naya Pulin kylään, josta vaelluksemme alkaa. Kuljemme halki riisipeltojen ja pienten kylien ylös Ghandrukiin (1939 m), joka on alueen suurin gurung-kastin kylä. (A)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

5. päivä - Chomrong

Aamulla meille avautuvat upeat näköalat Annapurna Southin (7219 m), Hiunchulin (6441 m) ja Machhapuchhren (6993 m) huipuille. Laskeudumme jokirantaan, minkä jälkeen nousemme jyrkästi ohi suuren maanvyörymän ylös Chomrongin kylään (2170 m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

6. päivä - Doban

Aamu alkaa auringonnousulla Annapurnan vuorten yllä. Kylät ja pellot jäävät päivän aikana taaksemme. Kuljemme kauniissa bambu- ja pilvisademetsissä Modi Khola-jokea seuraillen.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

7. päivä - Deurali

Nousemme päivän aikana puurajan yläpuolelle ja ohitamme lumivyöryherkän alueen ennen saapumistamme majapaikkaamme. Deurali (3230 m) tarkoittaa nepaliksi paikkaa, jossa pilvet kohtaavat maan.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

8. päivä - Annapurna Base Camp

Nousemme Annapurnan jäätikköä seuraten Annapurnan perusleiriin (4145 m). Lumihuippuiset vuoret ympäröivät meitä joka puolelta. Näköalat Annapurna 1:lle (8091 m) ovat ikimuistoiset.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

9. päivä - Bamboo

Nautittuamme mieleenpainuvan auringonnousun perusleirissä aloitamme paluumatkan. Alamäkeen askel rullaa joutuisammin. Laskeudumme runsaan sademetsän halki majapaikkaamme Bamboon (2430 m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

10. päivä - Chinudanda

Palaamme jälleen asutuille seuduille. Kiivettyämme hetkittäin loputtomalta tuntuvat portaat Chomrongiin laskeudumme alas Chinudandan kylään (1780 m). Illalla on mahdollisuus vierailla läheisillä kuumilla lähteillä.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

11. päivä - Tolka

Ylitämme Modi Khola -joen riippusiltaa pitkin ja nousemme laakson vastakkaiselle puolelle. Ohitamme kauniin Ladrukin kylän ennen saapumista viimeiseen majapaikkaamme Tolkaan (1700 m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

12. päivä - Pokhara

Laskeudumme alas Phediin, josta on autokuljetus Pokharaan. Rentoutumista ja vapaa-aikaa Pokharan Lake Side -ranta-alueella.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Utsab Himalaya Hotel tai vastaava

13. päivä - Katmandu

Aamupäivä vapaata ohjelmaa Pokharassa, iltapäivällä lento Katmanduun. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen perinteikkäässä nepalilaisessa ravintolassa. (A,I)

Majoitus
Hotel Traditional Comfort tai vastaava

14. päivä - Katmandu -

Kuljetus lentojentälle ja lennot kotimaahan Istanbulin kautta. Majoitus yön yli Istanbulissa. (A)

15. päivä - Helsinki

Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Vaelluksella ei voida taata 1 hengen huoneiden saatavuutta majataloissa.

Ryhmäkoko: 10-20hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Nepalin sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla ja vaellusluvat
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Kantajien palvelut vaelluksella
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Nepaliin Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Valmistautuminen

Annapurna Base Camp -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti. Korkein kohta vaelluksen aikana on 4145 metriä merenpinnan yläpuolella. Tällä vaellusmatkalla vuoristotaudin vaara on vähäinen, sillä nousutahtimme Base Campiin on rauhallinen.

Tyypillinen vaelluspäivä

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.

Tietoa maasta

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 25 USD alle 15 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin ja Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit. 

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja tai paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Vaelluksella voit varata kantajien ja oppaiden tippeihin yhteensä noin 5 €/vaelluspäivä paikallisena valuuttana.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Annapurnan suojelualueella muovisten kertakäyttöisten juomapullojen myynti on kiellettyä. Muistathan siis ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota myydään vaellusmajoissa tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa paikan päältä. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Vaelluksilla ruoat tilataan paikallisista vaellusmajoista.

Kohteitamme:

Katmandu

Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on miljoonan asukkaan suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara

Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vaelluksille.

Annapurnan suojelualue

Annapurnan suojelualue Nepalin keskiosassa on Nepalin suurin ja käsittää yli 7600 neliökilometriä Himalajan vuoristoaluetta. Alueen korkeimmat huiput nousevat yli 8000 metrin korkeuteen merenpinnasta. Annapurnan hevosenkengän mallista massiivia kiertävä vaellusreitti kulkee tien varresta hindukylien ja riisiviljelmien halki kohti korkeuksia. Manangin ja Ala-Mustangin vanhojen kuningaskuntien keskiaikaiset tiibetiläiskylät buddhaluostareineen ovat sadunhohtoisia elämyksiä. Karu erämaa, upea vuoristo ja monipuolinen kulttuuri tekevät Annapurnan vaelluksesta kokonaisvaltaisen elämyksen. Alueen mieleenpainuvin maamerkki, Machapucchare-vuori on paikallisväestölle Shiva-jumalan asuinpaikka ja siksi sen kiipeäminen on kiellettyä.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

Laastereita

Rakkolaastareita

Ibuprofeiinia

Paracetamolia

Sideharsoa 

Suosittelemme konsultoimaan omaa lääkäriä tai ottamaan yhteyttä yhteistyökumppaniimme, Aava Matkailuklinikkaan, ja tarkastamaan omat rokotukset sekä lääkitykset kyseistä matkaa varten.​

Jaa tämä matka