Helambu vaellusmatka

Räätälöity matka - Helambu-vaellus, Nepal

Uutuusvaellus Nepalin Himalajalla, rauhallisella Helambun alueella ja Langtangin kansallispuistossa

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
10
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Vaellus Nepalin Himalajalla, rauhallisella Helambun alueella ja Langtangin kansallispuistossa. Helpohko mutta monipuolinen uusi vaellusreitti Katmandun pohjoispuolella tarjoaa bambu- ja alppiruusumetsiä, vesiputouksia, näkymiä Himalajan lumihuipuille, sekä aimo annoksen vuoriston perinteistä tiibetinbuddhalaista kulttuuria. Yövymme vaelluksella perinteisissä, vaatimattomissa majataloissa.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - KATMANDU

Saapuminen Katmanduun, kuljetus lentokentältä hotellille.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotel Moon Light tai vastaava

2. päivä - THANGKUNE, CHIPLING

Ajamme Katmandusta n. 4 tunnin matkan pohjoiseen, Thangkuneen, josta aloitamme vaelluksemme. Laskeudumme ensin Pati Bhanjyangiin, josta nousemme Chiplingin kylään (2170m). Kävelyä n. 3h. (A)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

3. päivä - KUTUMSANG

Toisena vaelluspäivänä nousemme ensin harjannetta pitkin buddhalaiselle stupalle ihailemaan vuoristoon avautuvia maisemia ennen laskeutumista Golphu Bhanjyangin kylään. Sieltä jatkamme Kutumsangin sherpa-kylään (2470m) Langtangin kansallispuiston rajalla. Kävelyä n. 6h.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

4. päivä - MANGEN GOTH

Nousemme halki tammimetsän ja ihailemme maisemia takanamme aukeaville Himalajan alarinteille ja Shivapuriin. Jatkamme rhododendronien ympäröiminä Mangen Gothiin (3220m), jossa yövymme. Kävelyä n. 5h.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

5. päivä - THAREPATI

Aloitamme päivän vaelluksen nousemalla kylän yläpuoliselle kukkulalle ihailemaan Langtangin Himalajalle sieltä avautuvaa panoraamaa. Jatkamme Tharepatin kylään (3640m), jossa reittimme risteää pidempää Gosaikundan vaellusreittiä. Kävelyä n. 5h. 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

6. päivä - MELAMCHI GHYANG

Tharepatista reittimme kääntyy itään ja laskeutuu jyrkähkösti yli 1000 metriä. Kuljemme halki rhododendron-pensaikoiden ja vuoristolaidunten Melamchi Ghyangin sherpa-kylään (2630m). Kävelyä n. 5h.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

7. päivä - TARKYE GHYANG

Aloitamme päivän vaelluksen ylittämällä joen riippusiltaa pitkin, ja jatkamme laakson toiseen päähän, Helambun alueen suurimpaan kylään Tarkye Ghyangiin (2560m). Kävelyä n. 5h.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

8. päivä - SERMANTHANG

Päivän vaellusreitti Sermanthangin sherpa-kylään (2610m) kulkee tasaisessa maastossa halki laitumien ja vuoristometsien. Kirkkaalla säällä reitiltä avautuvat hienot näkymät Ganesh Himalin, Langtangin ja Gosainkundan huipuille. Kävelyä n. 5h.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

9. päivä - MELAMCHI BAZAAR - KATMANDU

Päätämme vaelluksemme lyhyellä laskeutumisella Sermanthangista laitumien ja viljelysten ympäröiminä tien varteen Melamchi Bazaariin, jossa hyvästelemme paikalliset kantajamme ja vuoristo-oppaamme ennen ajoa takaisin Katmanduun yöpymään.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Hotel Moon Light tai vastaava

10. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Valmistautuminen

Helambun vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti. Korkein kohta vaelluksen aikana on 3640 metriä merenpinnan yläpuolella. Tällä vaellusmatkalla vuoristotaudin vaara on erittäin pieni.

Tyypillinen vaelluspäivä

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.

Tietoa maasta

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 30 USD alle 15 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Vaelluslupia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin ja Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy vain Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 12,5 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen Katmandun hotelliin.

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa normaaleilla luottokorteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. 

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia.Paikallisopas auttaa mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Vaelluksella voit varata kantajien ja oppaiden tippeihin yhteensä noin 5 €/vaelluspäivä paikallisena valuuttana.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Muistathan siis ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota myydään vaellusmajoissa tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa paikan päältä. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Vaelluksilla ruoat tilataan paikallisista vaellusmajoista.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 

Suosittelemme konsultoimaan omaa lääkäriä tai ottamaan yhteyttä yhteistyökumppaniimme, Aava Matkailuklinikkaan, ja tarkastamaan omat rokotukset sekä lääkitykset kyseistä matkaa varten.​