Adobestock 121277380 1

Räätälöity matka - Klassinen Inkapolku

Matka inkojen mystiikantäyteisen kulttuurin sydänmaille Perun Andeilla

Räätälöity
4
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Tutustuminen inkakulttuurin kehtoon ja Andien vuoristoon Cuscon kaupungista käsin. Perun-matkan kruunaava kolmen päivän vaellus, joka seuraa inkojen polkuja Machu Picchun legendaarisille raunioille.

Inkapolulle on saatavilla rajoitetusti vaelluslupia. Vaellusluvat myydään yleensä loppuun jo kauan ennen matka-ajankohtaa, joten olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin, viimeistään 6kk ennen matkaasi.

HUOM: Minimiryhmäkoko 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Cusco – Pisca q´uchu (Km 82) – Wuayllabamba

Lähtö hotellilta ja kuljetus Yucayn ja Urubamban kylien kautta inkojen Pyhään Laaksoon. Kolmen tunnin ajomatkan jälkeen saapuminen paikkaan nimeltä "82 kilometriä" (2600m), jossa matkailijoiden kuuluu rekisteröityä voidakseen aloittaa vaellus. Vaellus kohti ensimmäistä leiripaikkaa Wuayllabamban kylässä alkaa nousulla Llactapata’siin. Reitti jatkuu Kusichacan joen laaksoon, josta eteenpäin loivaa nousua. Saapuminen Wuayllabamban leiriin, joka on 3100m korkeudessa.Yöpyminen leirissä. (L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
telttaleiri

2. päivä - Wuayllabamba – Pacaymayo

Aamiaisen jälkeen 1100 metrin nousu ja 5 tunnin vaellus Warmihuañuscan huipulle (4200m). Tämän jälkeen siirtyminen Pacaymayon leiriin.Yöpyminen leirissä. (A,L,I)

 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
telttaleiri

3. päivä - Pacaymayo – Wiñayhuayna

Nousu kohti Runku Raccayn solaa (3950m). Matkalla vierailu Runkuracayn raunioilla. Reitti jatkuu Sayacmarcan raunioille 3600m korkeudessa. Etenemme kohti Phuyupatamarcan solaa jatkaen laskua kohti Inti Pataa (2850m).Tämän jälkeen saapuminen Wiñayhuaynan leiriin (2700m). Yöpyminen leirissä. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
telttaleiri

4. päivä - Wiñayhuayna – Machu Picchu – Cusco

Aloitus aikaisin aamulla klo 4:30. Patikointi Inti Punkulle eli Auringon portille 2700m korkeudessa. Täältä avautuvat hienot näkymät Machu Picchulle. Tutustumme Machu Picchun raunioihin ennen kuljetusta Aguas Calientesin kylään. Iltapäivällä junamatka takaisin Cuscoon ja kuljetus hotelliin. (A,L)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Aktiviteetit
vaellus

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Valmistautuminen: 

Inkapolku -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä: 

Vaelluksen aikana on telttamajoitus. Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan leirien ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessa Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Kaikille Peruun matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Mikäli vierailet Amazonin alueella matkan jälkeen, suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi varauksen yhteydessä Mandala Travelin toimistolle. Inkapolulle on saatavissa rajoitettu määrä vaelluslupia. Luvat myydään yleensä loppuun jo vähintään puoli vuotta ennen matka-ajankohtaa, joten olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin ennen matkaa.

Inkapolku -vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Inkapolku -vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 7 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Perun kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita et tarvitse vaelluksella säilytykseen hotelliin Cuscoon.

Inkapolku-vaelluksella tarjottava ruoka on sekoitus perulaista ja eurooppalaista ruokaa, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Ateriat pitävät sisällään alkukeiton, pääruuan, jälkiruuan sekä kahvia, teetä ja kaakaota. Ruokailujen yhteydessä on mahdollista täyttää omat juomapullot keitetyllä vedellä, joka on turvallista juoda.

Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla ja ilmasto sen vuorilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen (marras–huhtikuu) ja kuivaan talveen (huhti–syyskuu). Kuiva talvikausi on parasta aikaa vierailla ja vaeltaa Cordillera Vilcabamban vuoristossa. Päivät ovat tällöin kirkkaita ja lämpimiä. 3500 m korkeudessa päivälämpötilat vaihtelevat 12°- 20 °C välillä, kun öisin lämpötilat putoavat lähelle nollaa. Vaelluksella korkeimmissa leireissä lämpötilat saattavat pudota öisin - 5 °C. Rannikolla Limassa päivälämpötilat ovat n. 20 °-25 °C. Ilmasto Amazonin alueella on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden.

Tippikulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Inkapolku-vaelluksella voit varata kantajien, paikallisoppaiden ja keittiöhenkilökunnan tippeihin yhteensä noin 40 - 60 € paikallisena valuuttana, riippuen vaellusryhmäsi koosta: pienemmässä ryhmässä yksittäiselle vaeltajalle tulee hieman enemmän maksettavaa kuin suuremmassa.  

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia