Santa cruz  vaellusmatka

Räätälöity matka - Santa Cruz -vaellus Perun Andeilla

Vaellusmatka Perun Andeille, kuvankauniiseen Cordillera Blancan vuoristoon

Vaellus
11
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Matkaamme Liman kautta Huarazin kaupunkiin Andien vuoristoon. Totuttaudumme ohueen vuoristoilmaan Huarazin kaupunkiin tutustuen sekä tehden päiväretkiä ympäröivään maastoon ja vuorille, minkä jälkeen teemme viiden päivän vaelluksen Andeilla Huascaránin kansallispuistossa, kaunista ja rauhallista Santa Cruzin reittiä pitkin. Cordillera Blancan vuoristoalue on tunnettu upeista vuoristojärvistään, pienistä intiaanikylistään ja vaikuttavista vuoristomaisemistaan.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - LIMA

Saapuminen Limaan, kuljetus lentokentältä hotelliin.

Majoitus
Faraona Grand Hotel Tai Vastaava

2. päivä - LIMA - HUARAZ

Siirrymme turistibussikyydillä Pan American Highwayta pitkin Perun rannikkoa pohjoiseen. Nousemme serpentiinitietä ylös Andien ylätasangolla sijaitsevaan Huarazin kaupunkiin, joka tunnetaan ”Etelän Sveitsinä” kauniiden vuoristomaisemiensa vuoksi. Cordillera Blancan lumihuiput näkyvät jo taivaanrannassa. (A)

Majoitus
Maimara Hotel Tai Vastaava

3. päivä - HUARAZ

Totuttelemme korkeaan ilmanalaan ja tutustumme Huarazin kaupunkiin. Intiaanikulttuuri on vahvasti läsnä Huarazin katukuvassa. (A)

Majoitus
Maimara Hotel tai Vastaava

4. päivä - LAGUNA CHURRUP

Teemme akklimatisoitumisvaelluksen turkoosinsiniselle Churrup-jäätikköjärvelle (4600 m). Illaksi palaamme hotellille. Mahdollisuus tehdä viime hetken hankintoja vaellusta varten. (A,L)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Maimata Hotel

5. päivä - CASHAPAMPA

Siirrymme aamupäivällä vuoristoteitä pitkin Cashapampan intiaanikylään, josta Santa Cruz -vaellus alkaa. Yöpyminen leirissä Cashapampan kylässä. (A,L,I)

Majoitus
Teltta

6. päivä - ICHICCOCHA

Varusteemme siirtyvät muulien selkään ja aloitamme nousun ylös kapeaa kanjonia. Vähitellen laakso levenee ja lumihuippuiset vuoret tulevat näkyviin. Majoitumme Ichiccocha-järven rantaan, joka ketsuan kielellä tarkoittaa pientä järveä. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

7. päivä - TAULLIPAMPA

Ohitamme turkoosinsinisiä järviä ja nousemme näköalapaikalle, josta avautuvat upeat maisemat Alpamayon, Quitarajun ja Artesonrajun huipuille. Laskeudumme Taullipampan tasangolle, jossa yövymme. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

8. päivä - PARIA

Vaelluksen haastavin päivä. Nousemme rauhallisesti vaelluksemme korkeimman kohdan, 4750 metriä korkean Punta Union -solan yli ja laskeudumme vuorijonon toiselle puolelle. Leiriydymme vaelluksen kauneimpaan leiripaikkaan Parian sivulaaksoon. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

9. päivä - VAQUERIA - HUARAZ

Laskeudumme takaisin asutuille seuduille. Kuljemme pienten intiaanikylien ja viljelysten halki Vaquerian kylään. Kuljetus kapeita vuoristoteitä pitkin takaisin Huaraziin. (A,L)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Maimara Hotel Tai Vastaava

10. päivä - HUARAZ - LIMA

Hyvästelemme kauniin Cordillera Blancan vuoriston ja matkaamme turistibussilla takaisin Limaan. (A)

Majoitus
Faraona Grand Hotel Tai Vastaava

11. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Valmistautuminen:

Santa Cruz-vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti. Korkein kohtamme vaelluksen aikana on 4750 metriä merenpinnasta Punta Unionin solassa. Totuttaudumme ohueen ilmanalaan Huarazissa ennen vaellukselle siirtymistä. Santa Cruz -vaellus sopii erittäin hyvin ensivaellukseksi Andeilla.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme leiripaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan leirissä 19.00.–20.00.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi varauksen yhteydessä Mandala Travelin toimistolle.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Santa Cruz -vaelluksella kuormahevosille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita et tarvitse vaelluksella säilytykseen hotelliin Huaraziin.

Kaikille Peruun matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa ottaa rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueella vieraileville suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Perun virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan intiaanikieliä kuten ketsuaa ja aymaraa. Harvat perulaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 

Perun rahayksikkö on nuevo sol (PEN). Perussa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Automaateista voi nostaa US-dollareita ja Perun omaa valuuttaa. Perun soleja ei voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita alle 100 $:n seteleinä.

Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla ja ilmasto sen vuorilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen (marras–huhtikuu) ja kuivaan talveen (huhti–syyskuu). Kuiva talvikausi on parasta aikaa vierailla ja vaeltaa Andien vuoristossa. Päivät ovat tällöin kirkkaita ja lämpimiä. 3500 m korkeudessa päivälämpötilat vaihtelevat 12°- 20 °C välillä, kun öisin lämpötilat putoavat lähelle nollaa. Rannikolla Limassa päivälämpötilat ovat n. 20 °-25 °C. Amazonin alueella ilmasto on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden.

Tippikulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

Laastereita

Rakkolaastareita

Ibuprofeiinia

Paracetamolia

Sideharsoa 

Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin

Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin