Adobestock 90256617
Image df02b1ca 75bd 4f47 a7b9 c9573b4dd6d3
Image 9c1de389 c483 4c52 ac52 78e92a6e3890
Image 6c72489f ce05 4eee bfc4 e5f73ee2206e 3
Img 3343
Img 3197
Img 3226
Slider thumb image df02b1ca 75bd 4f47 a7b9 c9573b4dd6d3
Slider thumb image 9c1de389 c483 4c52 ac52 78e92a6e3890
Slider thumb image 6c72489f ce05 4eee bfc4 e5f73ee2206e 3
Slider thumb img 3343
Slider thumb img 3197
Slider thumb img 3226

Pohjois-Korean kiertomatka

Lähde kanssamme tutustumaan eristyneeseen ja kiehtovaan Pohjois-Koreaan

Kulttuuri
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähde kanssamme tutustumaan eristyneeseen ja kiehtovaan Pohjois-Koreaan.

Lennämme Kiinan Pekingin kautta Korean demokraattisen kansantasavallan pääkaupunkiin Pjongjangiin. Tutustumme matkalla Pohjois-Korean suuren johtajan juche-filosofiaan, Pjongjangin nähtävyyksiin, sotahistoriaan, museoihin, sekä Korean vanhaan pääkaupunkiin Kaesongiin ja Koreoiden väliseen demilitarisoituun vyöhykkeeseen. Matkan lopuksi Pekingissä vierailemme Kiinan muurilla.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - PEKING

Lento yön yli Kiinan Pekingiin.

2. päivä - PEKING - PJONGJANG - NAMPO

Saapuminen Pekingiin, terminaalin vaihto ja lento edelleen Pjongjangiin. Pohjois-Korean pääkaupungissa vierailu riemukaarella, minkä jälkeen ajamme Keltaisenmeren rannikolle Nampoon, jossa illallinen ja yöpyminen. (I)

Majoitus
Ryonggang hot spa hotel tai vastaava

3. päivä - NAMPO – KUNINKAALLINEN KAESONG

Vierailemme Nampossa maan tärkeimmässä satamassa. Jatkamme matkaa kaakkoon kohti Koreoiden rajavyöhykettä. Lounastamme ja vierailemme puistossa Sariwonin kaupungissa. Jatkamme historialliseen Kaesongiin kahdeksan kilometrin päässä DMZ-rajavyöhykkeeltä; Kaesong oli Korean pääkaupunki 1400-luvulle asti. Vierailu Koryo-dynastian kuningas Kongminin haudalla ja historiallisessa museossa. (A,L,I)

Majoitus
Kaesong Folkcustom hotel tai vastaava

4. päivä - KAESONG – DMZ - PJONGJANG

Vierailu Koreoiden rajavyöhykkeellä (DMZ) Panmunjomissa. Paluu Kaesongiin kävelylle Janamsan-puistoon, josta avautuvat kauniit näkymät Kaesongin vanhankaupungin ylle. Palaamme Pjongjangiin tutustumaan suuren johtajan juche-filosofiaan ja vierailemme Juche-tornissa, Koreoiden yhdistymisen monumentilla sekä Pjongjangin metrossa. Nautimme illallisen grilliravintolassa. (A,L,I)

Majoitus
Yanggakdo hotel tai vastaava

5. päivä - PJONGJANG

Tänään teemme retkiä Pjongjangissa mm. Mansundae-puistoon ja monumentille, marttyyrien hautausmaalle, Dedongin portille, Ryongwang-paviljonkiin ja kävelemme Moranin kukkulalla. Lounastamme risteilyaluksella Daedong-joella. (A,L,I)

Majoitus
Yanggakdo hotel tai vastaava

6. päivä - PJONGJANG

Vierailemme tänään käymme laskemassa seppeleen Kim Jong-ilin patsaalla Kim Jong-ilin aukiolla, amerikkalaisten vakoilualus USS Puebloon, joka miehistöineen päätyi Pohjois-Koreaan vuonna 1964, pistäydymme ulkomaankielisten kirjojen kaupassa, ostamme matkamuistoja ja nautimme sirkusesityksestä. Illalla nautimme jäähyväisillallista hotpot-ravintolassa. (A,L,I)

Majoitus
Yanggakdo hotel tai vastaava

7. päivä - PJONGJANG - PEKING

Aamiaisen jälkeen siirrymme lentoasemalle ja lennämme takaisin Pekingiin. Vierailemme Kiinan muurilla hyvin säilyneessä ja rauhallisessa Mutianyun osassa. Kiinan muurilla vierailun jälkeen kuljetus hotellille. (A)

Majoitus
CITIC Airport Hotel tai vastaava

8. päivä - PEKING - HELSINKI

Aamulla paluulento Helsinkiin. Saapuminen perille samana päivänä. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

HUOM: Pidätämme oikeuden päiväohjelman muutoksiin mm. ennalta ilmoittamattomien vierailukohteiden korjausten tai aukiolon mukaan.

Lennämme Kiinaan Finnairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.   

Tietoa maasta: 

Mandala Travel anoo Pohjois-Korean viisumit ryhmän puolesta. Viisumin hinta on 60€. Viisumi ei sisälly matkan hintaan. Tarvitsemme kopion/kuvan matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta viimeistään 1,5kk ennen matkaa. Passisi tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen. Passissa on oltava 3 tyhjää sivua matkaa varten. Kiinaan ryhmät eivät tarvitse viisumia alle 48 tunnin maassaoloon.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Hepatiitti A- ja B-rokotukset on hyvä olla myös kunnossa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kiinan rahayksikkö on Yuan (CNY). Kiinan valuuttaa voit vaihtaa Suomessa etukäteen tai nostaa automaateista Pekingissä. Pohjois-Koreassa matkailijat käyttävät pääasiassa euroja sekä Kiinan yuaneja. Maalla on oman valuutan lisäksi erillinen turistivaluutta. Pankki- ja luottokorttisi eivät toimi Pohjois-Koreassa, joten ota matkalle mukaan käteistä. 

Pohjois-Korean virallinen kieli on korea. Englantia ei maassa juuri puhuta. Paikallisoppaamme kuitenkin puhuvat hyvää englantia ja auttavat kieliongelmissa.

Pohjois-Koreassa ruokailut sisältyvät pääosin matkan hintaan ja ruokailemme yhdessä matkaohjelman mukaisesti. Ruokajuomat ovat omakustanteisia. Muistathan ilmoittaa erikoisruokavalioista matkavarauksesi yhteydessä.

Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Voit varata matkalle yhteensä noin 60€ paikallisoppaiden tippeihin. Muistathan myös viisumikulut.

Pohjois-Korean matkoilla on muistettava noudattaa maan tarkkoja etikettejä, kunnioittaen sen kulttuuria ja hallintoa. Valokuvaamisessa on oltava hienotunteinen, poliittisista aiheista on parempi olla keskustelematta lainkaan ja mm. suurten johtajien monumenteilla on tapana laskea seppeleitä, myös matkailijoiden kumartaessa monumenteille. Etiketin mukaan maan hallinnosta ja sen politiikasta ei tule puhua negatiiviseen sävyyn eikä maasta saa ottaa valokuvia, jotka saattaisivat antaa kohteesta huonon kuvan. Paikallisen oppaan ohjeita tulee aina noudattaa. Ohjeistamme matkoille lähtijöitä tästä aiheesta tarkemmin vielä ennen matkaa.

Ilmasto Pohjois-Koreassa on mantereinen. Kesät ovat lyhyitä, lämpimiä ja sateisia ja talvet pitkiä ja kylmiä. Paras aika vierailla Pohjois-Koreassa on keväällä tai syksyllä, jolloin sää on melko lämmin ja useimmiten kirkas.