Sudanin  kiertomatka

Sudanin kiertomatka

Saharan ja Niilin yläjuoksun muinaiset aarteet vähän vieraillussa Sudanissa

Kulttuuri
8
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kohtaa Saharan aavikon maisemat ja ihmiset sekä arkeologiset aarteet koskemattomassa Sudanissa. Poliittisesti vakautunut Sudan ottaa harvalukuiset vieraat vastaan lämmöllä ja tarjoaa ainutlaatuisia matkailuelämyksiä. Jalkautumalla aavikoille ja Niilin varren kyliin kosketus paikalliseen elämään ja ympäristöön tarjoaa unohtumattomia elämyksiä. Pienet kylät, kameli- ja aasikaravaanit, hiekkadyynit sekä muinaisten egyptiläisten temppelit ja mystiset pyramidit tulevat matkalla tutuiksi.

Sudanin kutsuviisumit haemme ryhmän puolesta ja ne kuuluvat matkan hintaan.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - KHARTUM

Lennot Suomesta Sudanin pääkaupunkiin. Saavumme Khartumiin aamuyöstä. Kuljetus hotellille ja majoittuminen.

Majoitus
Grand Holiday Villa Hotel tai vastaava

2. päivä - NAGA, MUSSAWARAT

Suuntaamme Khartumista pohjoiseen. 50km päässä pääkaupungista alkaa autiomaa. Nagan arkeologisilla kaivauksilla yhdistyvät Kreikan, Rooman ja egyptiläisten vanhat rakennelmat. Tuhansia vuosia vanhat rauniot esittelevät myös eläinpäisiä jumalia. Jatkamme matkaa Mussawaratin 2000 vuotta vanhoille raunioille, jotka kertovat alueen historiasta ja muinaisista jumalista. Päivän päätteeksi horisontissa siintävät Meroen pyramidit. Hiekkadyynit ovat ottaneet aikojen saatossa hautamonumentit syleilyynsä niiden huippujen kurottaessa kohti taivasta. Majoitumme pyramidien tuntumaan. (A,L,I)

Majoitus
Meroe Camp

3. päivä - MEROE

Tutustumme Meroen arkeologisiin nähtävyyksiin pyramidit ensimmäisenä länsimaalaisena kohdanneen ranskalaisen arkeologin jäljillä. Tutustumme pyramideihin, kuninkaallisen kaupungin raunioihin ja ikivanhoihin kaiverruksiin sekä myös paikalliseen kylään ennen paluuta leiriin. (A,L,I)

Majoitus
Meroe Camp

4. päivä - BEYUDAN AAVIKKO, KARIMA

Ajo Niilin tuntumaan ja mahtavan joen ylitys lautalla. Niilin takaa alkaa Bayudan aavikko, jonka mustat basalttivuoret ovat vulkaanista alkuperää. Bisharin paimentolaiset laiduntavat aavikon karuissa olosuhteissa ja keräävät suolaa Atrunin kraatterin värikkäistä lammista. Ajamme länteen halki aavikon takaisin Niilin varrelle ja majoitumme Kariman kaupunkiin. (A,L,I)

Majoitus
Karima Nubian Rest House

5. päivä - JEBEL BARKAL, EL KURRU

Tutustumme Kariman alueen hienoihin arkeologisiin kohteisiin. Nubian aavikon maamerkki, Jebel Barkalin hiekkakivinen vuori ilmestyy näköpiiriin. Nubialaisten pyhä vuori, punainen Barkal on henkien asuinsija. Alueen arkeologiset kohteet kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle. Matkamme jatkuu El Kurrun kylään, jossa tutustumme faaraoiden hautoihin. Palaamme illaksi Karimaan. (A,L,I)

Majoitus
Karima Nubian Rest House

6. päivä - DONGOLA - KHARTUM

Paluumatka kohti Khartumia kulkee halki Nubialaisen kulttuurin sydänmaiden. Maalatut, koristeelliset talot ja vieraanvaraiset ihmiset siivittävät päivää. Tutustumme vanhan Dongolan raunioituneisiin koptikirkkoihin. Saavumme ja majoitumme Khartumiin illaksi. (A,L)

Majoitus
Grand Holiday Villa Hotel tai vastaava

7. päivä - KHARTUM, OMDURMAN

Teemme kaupunkikierroksen Khartumin nähtävyyksillä. Ylitämme Niilin ja saavumme Sudanin vanhaan pääkaupunkiin Omdurmaniin, jossa vierailemme mm. Omdurmanin markkinoilla. Itäisen Afrikan suurin basaari tarjoaa hyvät mahdollisuudet hankkia matkamuistoja. Illan päätteeksi kuljetus lentokentälle. (A,L)

8. päivä - LENNOT KHARTUM - HELSINKI

Paluulennot kotimaahan. 

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L]  LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-14 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Sudanin kutsuviisumit ja viranomaismaksut
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Videokuvausmaksuja arkeologisilla kohteilla
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö.

Lennämme Sudaniin Turkish Airlinesin reittilennoilla Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Sudaniin. Hankimme kutsuviisumit ryhmälle hyvissä ajoin ennen matkaa. Viisumi sisältyy matkan hintaan.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Sudaniin matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Sudanin rahayksikkö on Sudanin punta (SDG), jota ei voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Mukaan matkalle kannattaa ottaa euroja tai US-dollareita käteisenä. Luotto- tai pankkikortin toimimiseen Sudanissa ei kannata luottaa. Matkalla on Khartumin ulkopuolella täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä matkamuistoihin, ruokajuomiin ja paikallisen henkilökunnan juomarahoihin.

Sudanin viralliset kielet ovat arabia ja englanti. Englannin osaaminen ei kuitenkaan ole yleistä hotellien ulkopuolella.

Ilmasto Sudanissa on kuuma ja kuiva aavikkoilmasto. Päivälämpötilat nousevat kesäkuukausina yli +40 C-asteen ja talvikuukausinakin maassa on keskimäärin +30 C-asteen lämpötiloja. Iltaisin ja öisin lämpötilat kuitenkin putoavat huomattavasti, joten matkalla on syytä olla mukana myös lämmintä vaatetta.